Zâmbet pentru copii

2016. december 24.

Proiectele de voluntariat au devenit deja o tradiție a școlii noastre. În fiecare an învățăm împreună adevărul cuvintelor „e mai ferice să dai decât să primești” și căi practice prin care ne putem dezvolta și demonstra atitudini și principii frumoase.

Proiectul „Zâmbet pentru copii” reprezintă o acțiune întreprinsă de liceul nostru în parteneriat cu mai multe școli și fundații din județul Bihor. În centrul acțiunii stau copiii, acei copii care au nevoie de ajutor, într-o formă sau alta, ca să nu uite să zâmbească. Pe plan local instituțiile de învățământ implicate în proiect colaborează cu fundația „Amia – Suflet de Copil” și Asociația Creștină de Asistență Socială „Casa”.

Coordonatoarele proiectului, prof. Otilia Hercuț (Liceul Teoretic „Ady Endre”) și prof. Luminița Hegyes (Liceul Teologic Romano-Catolic „Szent László”) organizează anual în preajma sărbătorilor de iarnă o colectă de alimente și cadouri de Crăciun destinate copiilor aflați în dificultăți.

În cadrul proiectului sunt cuprinse o serie de alte activități: ateliere de creație, acțiuni caritabile, expoziții, activități recreative, vizite la spital etc. destinate deopotrivă elevilor școlilor noastre și copiilor afiliați fundațiilor partenere.
"Vannak olyasok, akik leírják, amit akarnak mondani, de a’ csak száraz, sótlan és ízetlen; némelyek pediglen legkisebb dolgot is úgy fel tudják ékesíteni, olyan ízt adnak annak, hogy tetszik."


Az el nem dalolt csodaszép daloknak,
A sohsem csókolt csókos asszonyoknak,
A csak álomban élő büszke tettnek,
A szép Holnapnak, meg nem érkezettnek
Vagyok királya, vagyok büszke hőse.

(Midász király sarja)

ADY 100

A nap verse: Az Értől az Oceánig,

előadja Demeter Réka X. D

 


Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...mindannyian átváltozunk szürke, hétköznapi nyárspolgárokká.

De átváltozunk-e?"

Ady Endre

Órarend


Szárnypróbálgatások

 

 

 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad