7próbás adysok Szent László városában – játékos tudáspróba kicsiknek és nagyoknak

2017. május 10.

Iskolánk fennállásának 245. évfordulója alkalmából újra meghirdetjük az adysok hétpróbás versenyét, 7próbás adysok Szent László városában – játékos tudáspróba kicsiknek és nagyoknak címmel.

 

Cél: a játék, az ismeretszerzés, a csapatmunka, a taktika, a jókedv és főleg sok-sok mosoly.

 

A megmérettetés 2 fordulós. A következő összetételű 5 fős csapatok jelentkezését várjuk:

            2 alsó tagozatos, 5-8.-os diák

            2 felsős, 9-12.-es diák, kizárólag különböző osztályokból és különböző tagozatokról

            1 krónikás (bármilyen osztályos vagy tagozatos), aki képekkel, videofelvételekkel dokumentálja a csapattagok versenyzését. Az összegyűjtött anyagból 4-6 perc terjedelmű film készíthető. A krónikás filmmel külön versenyezhetnek a csapatok.

 

            A selejtezőt május 10-én, szerdán, tartjuk 1400-től 1600 óráig. Ez alatt a 2 óra alatt lehet pontokat gyűjteni 7 különböző műhelyben, egyszerűbb, 5 pontos, és nehezebb, 10 pontos kérdésekkel.

A műhelyek:

  1. Magyar nyelv - népszokások
  2. Idegen nyelvek (román, angol, német, olasz, francia)
  3. Helytörténet, földrajz
  4. A természet világa (fizika, kémia, biológia)
  5. Fejtörők (matematika, informatika)
  6. Kézműveskedés
  7. Mozgás-zene-tánc

 

A maximális 70 pontot összegyűjtő diákok a műhelyekben szereplő tantárgyak egyikéből választásuk szerint  egy 10-es érdemjegyet kaphatnak.

Ezen kívül szintén 10-est kaphat az a tanuló, akit egy adott műhely tanárai az adott tantárgyból a legkiválóbb  teljesítményűnek ítélnek.

 

Döntőbe jut a selejtező első négy, legnagyobb pontszámot elért csapata. Holtverseny esetén a több 10 pontos válasszal rendelkező csapat jut tovább.

 

A döntőt május 20-án, az Iskolanapon rendezzük meg, ahol az iskola tanáraiból álló zsűri értékeli majd a csapatok teljesítményét.

Itt vetítjük majd le a közönségnak is a díjazott krónikás filmeket.

A különböző egyéni és csapatoknak járó díjakat az iskola, a szülöbizottság, az Alma Mater Alapítvány, a Révai Szakkollégium és a szponzorok adják.

Szerdától bővebb információkat kaphattok a főfolyosón levő plakátokon.




Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad