Ballagók és ittmaradók

2017. június 03.

"...papírsárkányoknak láttunk mindig titeket. Olyanoknak, akik a magasba vágytak, és oda is jutottak, és mi néztünk titeket, csodáltuk bátorságotokat, magabiztosságotokat, azt, ahogy nem féltetek dacolni a széllel, és attól sem, hogy egyszer majd nem fúj tovább." (Miheler Dóra, 11.E osztály)

A ballagás legmeghatóbb, legkülönlegesebb pillanatai mindig azok, amikor a diákok szólítják meg társaikat. Ilyen volt az ünnepélyes kulcsátadás, melynek során a tizenkettedikes Kovács Ferenc és Divin Péter átadta az iskola kulcsát a tizenegyedikes Százs Fruzsinának és Köteles Tamásnak, és a kulccsal együtt mindazt a hagyományt , örökséget, mely nemzedékről nemzedékre őrződik tovább, mint az „adys lét” meghatározója. Ilyen volt Kovács Csenge és Wagner Áron megrendítő versmondása, Baranyi Tünde szép népdaléneklése, Jock Evelin saját búcsúverse, és ilyen volt Miheler Dóra búcsúztatója is, mellyel tizenkettedikes társaitól köszönt el. Az útkereséshez, önmaguk megtalálásához, megismeréséhez kívánt vele sok sikert a ballagóknak. A búcsúztató szövege itt olvasható: 11.-es beszed.docx
"Vannak olyasok, akik leírják, amit akarnak mondani, de a’ csak száraz, sótlan és ízetlen; némelyek pediglen legkisebb dolgot is úgy fel tudják ékesíteni, olyan ízt adnak annak, hogy tetszik."


Az el nem dalolt csodaszép daloknak,
A sohsem csókolt csókos asszonyoknak,
A csak álomban élő büszke tettnek,
A szép Holnapnak, meg nem érkezettnek
Vagyok királya, vagyok büszke hőse.

(Midász király sarja)

ADY 100

A nap verse: Az Értől az Oceánig,

előadja Demeter Réka X. D

 


Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...mindannyian átváltozunk szürke, hétköznapi nyárspolgárokká.

De átváltozunk-e?"

Ady Endre

Órarend


Szárnypróbálgatások

 

 

 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad