Ismét sikere volt a suli-bulinak

2017. október 29.

.Az indiai világversenyen 10. helyen végzett robotos csapatunk idei Costa Rica-i útjának támogatása volt a fő célja a szombat esti kötetlen hangulatú rendezvénynek. A World Robot Olympiad magyarországi döntőjét tavaly és idén is megnyerő csapat indiai útjának érdekességeit, a távoli ország kultúrájának és szokásainak különlegességeit mutatta be az est folyamán Nagy Zoltán tanár úr, a diákok felkészítője, a Kozma Tamás, Kristófy Mihály és Papp Gergő alkotta csapat pedig a tavalyi verseny lezajlásáról számolt be a jelenlévőknek.

A táncos-zenés összejövetel vidám hangulatát Kapalay Gergő Karinthy Frigyes Énekelni tanulok című novellájának előadása, Forrai Friderika és Vad Bertalan profizmussal előadott tánca, illetve az iskola  tánccsoportjának salsa-bemutatója teremtette meg. Ezt követte az éjszakába nyúló bulizás, melynek legizgalmasabb része a tombolahúzás volt, hiszen annak fődíja – a Galatea Travel jóvoltából – egy háromnapos, kétszemélyes, a karácsonyi vásárokat körbejáró  Prága-Pozsony-Budapest út volt.

Jótékonysági suli-buli volt az Adyban
"Vannak olyasok, akik leírják, amit akarnak mondani, de a’ csak száraz, sótlan és ízetlen; némelyek pediglen legkisebb dolgot is úgy fel tudják ékesíteni, olyan ízt adnak annak, hogy tetszik."


Az el nem dalolt csodaszép daloknak,
A sohsem csókolt csókos asszonyoknak,
A csak álomban élő büszke tettnek,
A szép Holnapnak, meg nem érkezettnek
Vagyok királya, vagyok büszke hőse.

(Midász király sarja)

ADY 100

A nap verse: Az Értől az Oceánig,

előadja Demeter Réka X. D

 


Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...mindannyian átváltozunk szürke, hétköznapi nyárspolgárokká.

De átváltozunk-e?"

Ady Endre

Órarend


Szárnypróbálgatások

 

 

 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad