Mikulás-buli a 8.A-sokkal

2017. december 08.

A nyolcadikosok idén is megszervezték a már hagyományossá vált Mikulàs-bulit az Adyban.

Ebben az évben a 8.A osztályt érte az a megtiszteltetés, hogy igazi ünnepi hangulatot varázsolhatott az iskola 5-8.-os diákjainak körébe.

Az osztály kreavitásának és a zabhegyezősök kemény munkájának köszönhetően a labirintus, illetve a temérdek nyeremény nagy sikert aratott. A díszteremben sok érdekes játék várta a vendégeket, s aki elfáradt, az a büfében kaphatott új erőre, ahol a sok finomság mellett megkóstolhatta a Mikulás-koktélt is. Mivel sikerült sok támogatót nyernünk, ezért minden tombola nyerő volt, senki sem tért haza üres kézzel. Aki a tíz játék közül legalább hétben részt vett, és még a sötét labirintusba is bemerészkedett, annak neve bekerült a Mikulás puttonyába, s közülük nyolcat sorsoltunk ki, akik szintén értékes ajándékokat nyertek. Nagyon örültünk annak, hogy sok ötödikes és hatodikos diák nyert.

Már az előkészületek is jó hangulatban teltek, s egy hét kemény munka eredményeképpen, a zabhegyezősöknek és támogatóinknak köszönhetően, az osztály is összekovácsolódott, és megszületett ez a buli, melyen több mint 120 gyerek érezte jól magát.

 

A 8.A diákjai
"Vannak olyasok, akik leírják, amit akarnak mondani, de a’ csak száraz, sótlan és ízetlen; némelyek pediglen legkisebb dolgot is úgy fel tudják ékesíteni, olyan ízt adnak annak, hogy tetszik."


Az el nem dalolt csodaszép daloknak,
A sohsem csókolt csókos asszonyoknak,
A csak álomban élő büszke tettnek,
A szép Holnapnak, meg nem érkezettnek
Vagyok királya, vagyok büszke hőse.

(Midász király sarja)

ADY 100

A nap verse: Az Értől az Oceánig,

előadja Demeter Réka X. D

 


Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...mindannyian átváltozunk szürke, hétköznapi nyárspolgárokká.

De átváltozunk-e?"

Ady Endre

Órarend


Szárnypróbálgatások

 

 

 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad