Karácsonyi műsor

2017. december 27.

Az Ady Endre Elméleti Líceumban az utolsó hét teljes mértékben a Jézus Krisztus születésnapjára való készülődéssel telt. A hét folyamán volt román, angol, német, francia és olasz nyelvű karácsonyi műsor, melyre kisebb diákcsoportok készültek fel a szaktanárok segítségével. A csütörtöki „nagyműsorra” az iskola apraja-nagyja, valamint a tanári kar jelentős része is együtt készült.               

A műsor elején Vad Márta igazgatónő köszöntötte a diákokat, miután az iskola diáktanácsának vezetői megjutalmazták a Legszebb, karácsonyi díszbe öltözött osztály -verseny győzteseit.

Az alkalomhoz illő műsorban karácsonyi kórusműveket adott elő az iskola kórusa. Az énekek között szavalatok hangzottak el, és egy betlehemest is bemutattak a diákok. A műsor legmeghittebb pillanataként az iskola tanári zenekara és kórusa közösen énekelt ismert karácsonyi dalokat, amelybe a nézők is bekapcsolódtak. Az utolsó hét így nem csak egy szokványos várakozással teli adventi hét volt, hanem egy közös, meghitt készülődés a Megváltóval való találkozásra, a szeretet és az őszinte egymásra figyelés  jegyében.

                                                            Cseke Sándor
"Vannak olyasok, akik leírják, amit akarnak mondani, de a’ csak száraz, sótlan és ízetlen; némelyek pediglen legkisebb dolgot is úgy fel tudják ékesíteni, olyan ízt adnak annak, hogy tetszik."


Az el nem dalolt csodaszép daloknak,
A sohsem csókolt csókos asszonyoknak,
A csak álomban élő büszke tettnek,
A szép Holnapnak, meg nem érkezettnek
Vagyok királya, vagyok büszke hőse.

(Midász király sarja)

ADY 100

A nap verse: Az Értől az Oceánig,

előadja Demeter Réka X. D

 


Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...mindannyian átváltozunk szürke, hétköznapi nyárspolgárokká.

De átváltozunk-e?"

Ady Endre

Órarend


Szárnypróbálgatások

 

 

 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad