Az egészséges életmódról - Sztaharoczky Noémi dietetikussal

2018. október 08.

Sztaharoczky Noémi táplálkozási szakértőt látta vendégül iskolánk, aki két alkalommal is nagyon érdekes és hasznos tevékenységet tartott az egészséges táplálkozás alapszabályairól. Október 3-án a IX.E és XI.F, október 8-án a X.D és X.F osztályok tanulói vettek részt a tevékenységeken. A diákok az elméleti tudás mellett gyakorlati tanácsokat is szerezhettek. Útmutatást kaptak például arra, hogyan lehet rövid idő alatt egészséges és tápláló turmixokat készíteni (gyümölcsökből, zöldségekből, csírázó magvakból, stb.), amit uzsonna gyanánt az iskolába is magukkal hozhatnak. A közösen elkészített különböző turmixok nagy sikert arattak, és meghozták a diákok kedvét, hogy otthon is bátran kipróbálják ezek fogyasztását.

 

Baczoni Boglárka (X.D) beszámolója:

Számomra nagyon hasznos volt ez a tevékenység, mert újra megbizonyosodtam arról, miért is fontos a helyes táplálkozás. A legfontosabb étkezés a reggeli, ha ezt kihagyjuk, akkor nem tudjuk azt a maximális teljesítményt kihozni magunkból, amit szeretnénk. Ugyanakkor fontos a folyadékbevitel, meg a sok-sok gyümölcs és zöldség fogyasztása, akár turmixolva is. Ezeket kellene mindenkinek betartania (sok mozgással kiegészítve), hisz csak így tudunk hosszabb és egészségesebb életet biztosítani magunknak.




Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad