Kilencedikesek szavalóversenye

2018. november 22.

Ady Endre születésének 141. évfordulóján, november 22-én zárult a kilencedikesek hagyományos, immár XXIX. szavalóversenye. Ez utóbbi egy többhetes sorozat záródarabja, ugyanis a "beavatás" részévé vált az utóbbi években a váradi Ady-emlékhelyek megismerése, az Ady-múzeum meglátogatása, Ady alakjával, verseivel való foglalkozás. Az idei nívós szavalóverseny döntőjében tizenhét diák vetélkedett egymással. A zsűri – idén Demeter Emőke, Kirkósa Enikő magyartanárok és Makai-Bölöni Judit könyvtáros – sok szavalatot tartott díjazásra méltónak.

Különdíjat kapott Borz Carla Patricia és Molnár Szabolcs, dicséretet Bagdi Noémi Alexandra és Erdei Blanka, harmadik díjat megosztva kapta Borz Jennifer Vivien és  Vér Roland, második díjat szintén megosztva Péter-Pakó Henrietta és Strifler Márk, első lett Biró Bernadett.

Ezután a résztvevők a IX.C és IX.F osztályokkal együtt megkoszorúzták az iskola falán levő Ady-plakettet és a múzeum előtti mellszobrot. Sarkadi Viktória magyartanárnő röviden ismertette a múzeum épületének jelentőségét Ady váradi életszakaszában, és felhívta a figyelmet a szomszédos vármegyeház épületére is. Ezt követően a C osztály osztályfőnöke, Kányádi Zoltán és magyartanára, Tóth Márta tanárnő kíséretében meglátogatta az Ady-múzeumot is. 
© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad