Mikulás-kupa

2018. december 05.

 Idén ismét sor került az RMDSZ által szervezett Mikulás-kupára a borsi sportcsarnokban. Ezen a focibajnokságona az Ady Endre Elméleti Líceum mellett még 7 csapat vett részt: a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum, a margittai Horvát János  Elméleti Líceum, a mihályfalvi Mezőgazdasagi Főgimnázium, a borsi Tamási Áron Mezőgazdasági és  Szakképző Ipari Líceum, a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum, a Mihai Eminescu Főgimnázium és a Lorántffy Zsuzsanna Református Líceum.

        Az Ady -líceum első mérkőzését a házigazda Bors ellen vívta, akik ellen 2-0–ás győzelmet arattak. A második mérkőzés a Mihai Eminescu ellen zajlott, ami 0-0–ás végeredménnyel zárult. A harmadik mérkőzésen jött az Ady számára a hidegzuhany, mivel 5 perc elteltével 3-0–ás hátrányba került a csapat a Lorántffy ellen. Ezt követően- hatalmas csoda folytán- az Ady megfordította a mérkőzést, és 5-4-re legyőzte ellenfelét, ezzel az elődöntőbe került.

        Az elődöntőben az Ady a Szent László csapatával került össze, akiket 6-1-re meg is vert, és ezzel a győzelemmel egész a döntőig ment. A döntőben az ellenfél a borsi iskola volt, az összecsapás 20 perc játék után gól nélküli döntetlent hozott. A végeredményt csak 7-es párbajjal lehetett eldönteni, amelyet az Ady 3-2-es arányban megnyert.

         Az idén, 2018-ban, az RMDSZ  által szervezett Mikulás-kupán az Ady-líceum megérdemelten,  jó játékkal hozta el az első helyet.
"Vannak olyasok, akik leírják, amit akarnak mondani, de a’ csak száraz, sótlan és ízetlen; némelyek pediglen legkisebb dolgot is úgy fel tudják ékesíteni, olyan ízt adnak annak, hogy tetszik."


Az el nem dalolt csodaszép daloknak,
A sohsem csókolt csókos asszonyoknak,
A csak álomban élő büszke tettnek,
A szép Holnapnak, meg nem érkezettnek
Vagyok királya, vagyok büszke hőse.

(Midász király sarja)

ADY 100

A nap verse: Az Értől az Oceánig,

előadja Demeter Réka X. D

 


Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...mindannyian átváltozunk szürke, hétköznapi nyárspolgárokká.

De átváltozunk-e?"

Ady Endre

Órarend


Szárnypróbálgatások

 

 

 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad