12. F - Iskola másként - Kedd

2018. október 30.

A Bihar Megyei Tanfelügyelőség és a Megyei Tanács által összeállított programok közül 2018. október 30-án, kedden a XII.F osztály a repülőteret választotta. A leírás szerint meg lehetett volna nézni az utasterminált, egy gép le- és felszállását, a speciális járműveket és a vezérlőtornyot.

Mivel erre a hétre több iskola is jelentkezett a programokra, ezért öt diákcsoport  látogatott el egyszerre, így az ígért programokból csak a le- és felszállást megtekintése maradt. Egy kisebb diákcsoport a repülőgépre is felszállhatott (a repülőtéren dolgozó anyuka speciális engedélyt kapott a gyereke osztálya számára).

Így is volt látnivaló, egészen közelről megnézhettük a Ialomita nevű Tarom- repülőgépet.

Sokkal kisebb a repülőtér, mint amire számítottunk, sokkal rövidebb kifutón száll le- és fel a gép, mint amire többen gondoltunk, nem is annyira zajos. Legalább a nagyváradi repülőtérrel így is megismerkedtünk.




Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad