Nyílt nap 8. osztályos diákok számára

2018. május 30.

 

2018. május 30-án az Ady Endre Elméleti Líceum tárt kapukkal várta az iskola iránt érdeklődő nyolcadikos diákokat. A nyílt nap programja a díszteremben kezdődött, ahol Vad Márta igazgató asszony köszöntötte a látogatókat. A továbbiakban táncbemutató következett, melyet az iskola tánccsoportja adott elő Buna Boglárka zenetanárnő irányításával. A résztvevőket aztán az egészséges életmódról, a betegségek kialakulásáról és megelőzéséről szóló foglalkozás várta. Maga a tevékenység egy korábbi verseny részét képezte, melyen a 11.E (természettudomány – intenzív angol) osztály diákjainak öt főből álló csapata vett részt. Először egy kisfilm segítségével az olyan helytelen szokásokra hívták fel a figyelmet, mint amilyen az egészségtelen táplálkozás, a fizikai inaktivitás, a stresszes életmód vagy a mértéktelen alkoholfogyasztás. Ezt egy prezentáció követte, mely magyarázatot adott az ilyen életmód kockázataira, vagyis arra, hogy ezek - más betegségek mellett - szív- és érrendszeri betegségek megjelenéséhez is vezethetnek. A megelőzés már ennyi idős korban is elengedhetetlen, ezért a tevékenységet levezető diákok kiemelték a szűrővizsgálatok fontosságát. A bemutatót kis játék zárta, melyben mindenki szembesülhetett a káros szokásaival.

A foglalkozást követően a kisebb csoportokba szerveződő nyolcadikos diákok betekintést nyerhettek az iskola életébe. Az iskolai séta során megtekinthették a szaktermeket: a robotika termet, a könyvtárat, a nyelv-, fizika-, biológialaborokat. A kémia laboratóriumban érdekes kísérleteket figyelhettek meg, az udvaron a diáktanács képviselői közös játékkal készültek, illetve a média-teremben is foglalkozás várta a kíváncsi tanulókat. A program a tornateremben ért véget, ahol minden látogató csoport összegyűlt. Itt Ciubotariu Éva igazgatóhelyettes asszony kérdéseket tett fel, a helyesen válaszolókat pedig cukorkával jutalmazta.

 




Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad