A Nemzeti Összetartozás Napján Sátoraljaújhelyen

2019. június 04.

Június 4-én iskolánk diákjai részt vettek Sátoraljaújhelyen a  Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából szervezett találkozón.

A programok között volt táncház, robotika bemutató, érzékenyítő foglalkozás a „Nem adom fel alapítvánnyal”, Takaró Mihály irodalomtörténész előadása, filmvetítés, Szabó Balázs- koncert és tűzijáték.

A jelenlévőket Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor is üdvözölte, az adys küldöttségnek külön jó étvágyat is kívánt.

A miniszterelnök elmondta, kilencvenkilenc évvel Trianon után „mi, magyarok bátran kihúzhatjuk magunkat: megmaradtunk!” „Itt vagyunk Európa közepén a szétszakítottság, a háborúk és a diktatúrák ellenére is” – mondta a kormányfő a Rákóczi Szövetség tulajdonában lévő Rákóczi Tábor és Rendezvényközpontban.

Orbán Viktor hangsúlyozta: a magyarok nemcsak túlélték ezt az időszakot, de ma a Kárpát-medence legnépesebb nemzetét alkotják.

A találkozón Herman Patrik, Lélek Hunor-Kadosa, Kovács Sándor, Kovács Aida, Társi Kristóf, Balázs Botond, Maior Vivien és Kotró László-Lehel vett részt.




Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad