Közös ünneplés március 15-én

2022. március 15.

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából rövid közös megemlékezésre hívtuk iskolánk diákjait.

A mai nap ünnepnap, amikor azt a fiatalos lendületet, reményt és elszántságot ünnepeljük, amivel 1848. március 15-én a Márciusi ifjak elindították a magyar forradalmat. E nap alkalmával az iskolarádió az alkalomhoz illő zeneszámokat sugárzott. Az ünnepi hangulathoz hozzájárult az iskola diákjai által erre az alkalomra készített, plakátokból rendezett kiállítás is.

A negyedik szünetben a lépcsőfeljáróban rövid megemlékezésre, ünnepi pillanatra került sor. A diákok Kajántó Judit tanárnő és János Szatmári Boglárka, Dudás Bettina és Oprea Kinga X.E osztályos tanulók gitárkíséretében előadták költő visszatér és Ezt a földet választottam című zeneszámokat, majd Tóth Eszter V. A osztályos tanuló felolvasta Petőfi Sándor Nemzeti dal című költeményét. A közös ünneplés jegyében a diákok és tanárok együtt énekelték el a Kossuth-nótát.

Apáti Tímea

 




Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad