Október 23.

2017. október 23.

Október 23-án, nemzeti ünnepünkön, Nagyváradon, az Ady Endre Elméleti Líceum dísztermében az iskola hagyományaihoz híven az alkalomhoz illő zenés-verses összeállítással emlékeztek meg az 1956-os magyar forradalomról és szabadságharcról. Az iskola főfolyosóján égő gyertya lángja emlékeztetett a forradalom hőseire, azokra a fiatalokra, gyerekekre, akik 1956-ban legdrágább kincsüket, az életüket áldozták fel a szabadságért.

Ez alkalommal az iskola diákjai együtt ünnepeltek a Debreceni Vegyipari Szakgimnázium tanulóival és tanáraival. A vendégek előadása után az adysok ünnepi műsorára került sor. A nagyváradi diákok irodalmi alkotások, naplótöredékek és a szabadságharc ihlette versek segítségével idézték fel a forradalmi napok eseményeit. Az előadás megható hangulatához hozzájárultak a színvonalas hegedűszólók és a zenei kísérettel előadott, alkalomhoz illő dalok.

A műsor előkészítésében Apáti Timea és Ardelean Klementina történelemtanárnők irányításával IX-XI. osztályos tanulók vettek részt. A zenei számok előkészítését és előadását Buna Boglárka zenetanárnő, valamint Kajántó Judit kémiatanárnő segítették.

A közös ünnepség a Himnusz eléneklésével ért véget.

 




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad