Karácsonyi műsor

2017. december 27.

Az Ady Endre Elméleti Líceumban az utolsó hét teljes mértékben a Jézus Krisztus születésnapjára való készülődéssel telt. A hét folyamán volt román, angol, német, francia és olasz nyelvű karácsonyi műsor, melyre kisebb diákcsoportok készültek fel a szaktanárok segítségével. A csütörtöki „nagyműsorra” az iskola apraja-nagyja, valamint a tanári kar jelentős része is együtt készült.               

A műsor elején Vad Márta igazgatónő köszöntötte a diákokat, miután az iskola diáktanácsának vezetői megjutalmazták a Legszebb, karácsonyi díszbe öltözött osztály -verseny győzteseit.

Az alkalomhoz illő műsorban karácsonyi kórusműveket adott elő az iskola kórusa. Az énekek között szavalatok hangzottak el, és egy betlehemest is bemutattak a diákok. A műsor legmeghittebb pillanataként az iskola tanári zenekara és kórusa közösen énekelt ismert karácsonyi dalokat, amelybe a nézők is bekapcsolódtak. Az utolsó hét így nem csak egy szokványos várakozással teli adventi hét volt, hanem egy közös, meghitt készülődés a Megváltóval való találkozásra, a szeretet és az őszinte egymásra figyelés  jegyében.

                                                            Cseke Sándor
© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad