Séta a Sebes-Körös partján - 10.A

2023. április 03.

A mai napot Sebes-Körös parti sétával kezdtük. Megtekintettük a parton található növényeket, állatokat, a folyóban élő halfajokat is. A parton horgászó sporthorgászoktól külön információkat kaptunk. A diákok a folyóval kapcsolatos információkat és fontos tudnivalókat gyűjtöttek, ezeket egy piknik alkalmával, az otthonról csomagolt elemózsia elfogyasztása közben egymásnak bemutatták. Beszélgettünk a duzzasztó tavak és gátak szerepéről és a vízszint méréséről, annak változásának okairól, a vizek szennyezéséről, a Körös vízminőségéről, szennyezési forrásairól és a környezetvédelem fontosságáról.

A diákok elhatározták, hogy hozzájárulnak a part szebbé és zöldebbé tételéhez, ezért séta közben a Szent László híd közelében virágokat ültettünk néhány virágtartóba.




Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad