Megédesített zöld kedd a 7.B-ben

2023. április 04.

A mai nap folyamán ellátogattunk a Hulladékfeldolgozó Központba. Nagyon érdekes volt látni, milyen módon történik a komposztálása, válogatása, rendszerezése, elföldelése annak a hulladéknak, ami az egész város otthonaiból kikerül. Tanácsokat kaptunk arra vonatkozóan, hogyan is kellene a szemetet rendszerezni és szétválogatni.

 

Visszatérve az iskolába, fogadtuk meghívott vendégünket, Nagy Tibor református lelkipásztort, aki a méhek rendezett életébe adott betekintést. Nagyon sok érdekességet hallottunk a méhek mindennapjairól, szokásairól, életéről, fontosságáról a természetben. Egész közelről, üvegfal mögül láthattuk a méheket, megkóstolhattuk a finomabbnál finomabb mézeket, mézharmatot, virágport. Láttunk kaptárt és a méhész által használt különböző eszközöket.




Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad