Zöld hetünk záróeseménye

2023. április 07.

Az első alkalommal megtartott Zöld hét lezárása különleges módon zajlott az Adyban.  A hét folyamán a diákok újrahasznosítható anyagokat gyűjtöttek, majd ezekből különböző tárgyakat készítettek: osztálycímereket, robotokat, ruhákat, de készült sárkány, táska és cipő is. A záró napon a tárgyakból kiállítás nyílt a tornateremben, ahol a legmutatósabb, legkreatívabb alkotásokat díjazták. Ugyanitt mutatták be nem mindennapi "ruhakölteményeiket" az ügyes kezű alkotók. Az újságpapírból, pillepalackokból, szemeteszsákokból, színes papírból, bútortextíliából készült ruhákat a "zöld divatbemutató" során vonultatták fel tervezőik és kivitelezőik. A legjobban sikerült ruhák viselői a Green Queen és Green King címet nyerték el. A díjak ezúttal sem maradtak el. Ahogyan a legkreatívabb tárgyakat, úgy a legötletesebb ruhákat készítő osztályok is az iskola vezetőségének jóvoltából pénzjutalomban részesültek, melyet a legközelebbi osztálykirándulás alkalmával "válthatnak be".

A divatbemutatót Antonie Anita és Perecz-Simó Katalin, Baki Iringó és Sipos Dorka táncai, illetve a 7.A-s Vas Gréta és táncpartenerei, Kolozsi Sándor és a 7.B-s Vass Márk produkciói színesítették: szambát, rumbát, jive-ot láthatott a diákokból és tanárokból álló közönség. 

K.E




Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad