Mindörökké adysok - Báthori Zsombor

2022. február 22.

 

Mivel foglalkozol?

Jelenleg, szép magyar nevén “eCommerce Manager”-ként dolgozom Shanghaiban egy német multinacionális cégnél. Ez lényegében azt jelenti, hogy értékesítési és marketing stratégiát építek a cég számára dél- amerikai, kelet- európai, közel- keleti, afrikai és ázsiai piacok számára. Utána pedig természetesen ezt a stratégiát végre is kell hajtanunk a helyi kollégákkal.

Mit jelent szamodra a váradisag?

A “váradiság” egy érdekes szó. Természetesen Nagyvárad az otthonom. Az a hely, ahol megkaptam azon batyumat, amivel elindulhattam a felnőtté válás útján. És ez a batyu elég jól jött ezen az úton. Egészen, ameddig el nem hagytam Magyarországot, sose ütköztem olyan akadályba, amit nem tudtam volna könnyedén megugrani, ezért minden mai diákot arra buzdítanék:

- Merjetek nagyot álmodni és használjátok ki mindazon tudást és lehetőséget, amit Nagyvárad és az Ady Endre Líceum kínál, mert ha egyszer elhagyjátok ezen bölcsőt és elindultok a felnőtté válás útján, olyan komoly döntéseket kell majd meghozzatok, amelyhez tudásotok legjobbját kell, hogy használjátok.

Mit kaptal az iskoladtol?

Az IT világban létezik egy olyan kifejezés, hogy “sandbox”, ez lényegében azt jelenti, hogy egy olyan lezárt környezetben dolgozhatsz, ahol nem kell tartani attól, hogy ha valami elromlik, akkor az tovább terjed a kinti “valós” világra. Az iskolám ezt jelentette számomra. Egy olyan buborékot, ahol probálgathattam szárnyaimat anélkül, hogy félnem kellett volna attól, hogy megütöm magam és lezuhanok. Visszatekintve ezen évekre, hihetetlenül hálás vagyok mindenkinek, aki segített  kalandozásaim során. Kimondottan Fleisz Judit tanárnőnek, Negruţ Marioara tanarnőnek és a legjobb és legaktívabb Cseresznyének, aki mindig talált egy könyvet számomra, amivel okíthattam magam.

Milyen élményed kötődik az iskolai könyvtárhoz?

Élmény volt a rengeteg előadás és verseny, amelyek a könyvtárban zajlottak le, na meg a  könytárban eltöltött lyukas órák.




Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad