Mindörökké adysok: Géczi Júlia

2022. március 05.

1. Mivel foglalkozol – vagy mi foglalkoztat mostanában - de ezt nagyon részletesen - nincs betűkorlát  

A jelenlegi foglalkozásom valahogy a véletlenek egybeesése. Az érettségi után úgy döntöttem, hogy Németországban szeretnék továbbtanulni, business és management szakon, ahol először az alapszakot majd a mesterit is befejeztem. Az egyetemem második évében (2016-ban) sikerült az ölembe csöppenie egy diákmunka ajánlatnak, az egyik legnagyobb német multi software cégnél, az SAP-nél. Itt dolgoztam végig az egyetemi éveim alatt, majd amikor a mesterit befejeztem, 2020-ban teljes állásra szerződtetek, marketing szakon.  

A jelenlegi állásomban tanulási felületeket népszerûsítünk, hogy minél több ember minél könnyebben tudjon SAP software ismereteket elsajátítatni. Jelenlegi feladatkörömben felelős vagyok a sikeres marketingkampányok tervezéséért és végrehajtásáért, hogy minél több emberhez jussanak el ezek a tanulási lehetőségek.  

Bár nem feltétlenül készültem tudatosan pont erre a karrierre gyerek korom óta, viszont minden amit az iskolában is tanultam, tevékenykedtem, mégis valamilyen módon hozzájárul ahhoz, amivel ma foglalkozom: a sok szövegírási gyakorlat ma segít abban, hogy sikeres kampány szövegeket írjak; a diáktanács alapokat adott ahhoz, milyen egy csapatban dolgozni és projekteket levezetni; a szavalóversenyek által nyert képesség, hogy közönség előtt tudjak szerepelni pedig segít üléseket, panelbeszélgetéseket levezetni.  

 

2. Mit jelent számodra a váradiság?  

Emlékszem a ballagó beszédemben írtam azt a mondatot: „Egyszer egy Ady-s, örökre Ady-s” és a váradiságot is ugyanígy tudnám megfogalmazni. Bár immár 7 éve nem élek Nagyváradon, csak „látogatóba” jövök haza, attól még mindig haza jövök. Nagyvárad nekem mindig otthon lesz.  

 

3. Mit kaptál az iskolától?  

Jövőt. Nem hiszem, hogy ma ugyanitt lennék, ha egy másik iskolába jártam volna. Nekem az Ady mindig maga volt a támogatás és a lehetőségek színtere. Bármit szerettem volna kipróbálni, bármiben szerettem volna fejlődni, mindig voltak itt tanárok akik ebben támogattak: legyen ez szavalás, matek versenyek, angol nyelvvizsga, tánckör, diáktanács, suliújság, stb. Emellett persze az iskola életre szóló barátságokat és emlékeket is adott.  

 

4. Milyen élményed kötődik az iskolai könyvtáradhoz?  

Számomra az iskola könyvtárát nemcsak a könyvek sokasága és színessége tette egy örömteli hellyé, hanem főként maga az iskola könyvtárosa. A könyvtárosunk tényleg egy oázissá varázsolta ezt a helyet, egy menedékké ahol minden diák szívesen volt látva. Ha egy jó adag sírásra, beszélgetésre vagy csak egy nyugodt sarokra volt szükségünk, ezt a könyvtárban megtalálhattuk. Az itt töltött idő alatt pedig a végén még olvasni is megszerettünk :)  

 



Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad