Ady Líceum Sport Klub

2020. október 06.

Szép eredményekkel tértek haza iskolánk tájfutói az év legnagyobb hazai versenyéről, a Tájfutó Országos Bajnokságról, melyet a moldvai Roman városában, illetve annak környékén rendeztek szeptember 11-14. között. A verseny egyben ifi válogató verseny is lett volna, ha a magyarországi ifjúsági EB-t nem mondták volna le a szervezők, pedig három csapattagunk is érdekelt lett volna: Divin Judit, Deák Bernadett és Pálhegyi Orsolya.

 

A bajnokság első napján középtávon mérték össze tudásukat/felkészültségüket a versenyzők. A mieink közül Pálhegyi Orsolya ezüstérmes lett a női 16 évesek korcsoportjában, Divin Judit ezüstérmes lett  a 18 éveseknél. Másnap a normáltávon Nyilas Boglárka a 14 éveseknél bronzérmes, Pálhegyi Orsolya a 16 éveseknél aranyérmes, Divin Judit a 18 éveseknél szintén aranyérmes lett. A harmadik nap  váltóverseny volt, itt két 18-as váltót indítottunk. Az első váltónk megnyerte a versenyszámot a Deák Bernadett – Pálhegyi Orsolya – Divin Judit összeállításban, így újabb aranyéremmel lett gazdagabb csapatunk. Utolsó nap a rövidtávé volt, melyet Roman városának központjában rendeztek.

Nyilas Boglárka a 14 éveseknél bronzérmes, míg Divin Judit a 21 éveseknél ezüstérmes lett.

 

Csapatunk tagja volt még Vandrus Brigitta és Blaskó Nóra, valamint felnőtt kísérőik, Divin György, Deák Attila és jómagam, a senior kategóriákban versenyezve további 6 érmet szereztünk.

Remélem ezeket a szép eredményeket a jövőben is meg tudjuk ismételni,  és hogy ezek az eredmények egyre több diákunkat fognak sportolásra/tájfutásra késztetni.

 

Závodszky Tamás




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad