Intris gólyabál

2022. november 27.

November 24-én rendeztük meg a bentlakó diákok számára az Ady Endre Elméleti Líceumban immár hagyománynak számító gólyabált. Az iskolai gólyabállal ellentétben ilyenkor minden bentlakó kilencedikes aktívan részt vesz a számukra előkészített feladatokban, melyek végeztével kihirdetjük a győztes gólyákat.

A nagy napon, csütörtökön, a főszervező 11. osztályosok már kora délután elkezdték feldíszíteni és berendezni az esemény helyszínét, iskolánk tornatermét, a 10. osztályosok segítségével. Miután minden meghívott megérkezett, öt órakor elkezdődött az esemény. A köszöntő felolvasása és a csapatok bemutatása után kezdődött a megmérettetés, melynek során egy hat személyből álló zsűri pontozott. A zsűriben részt vettek az előző, 2019-es gólyabál nyertesei: Borsi Bernadett, Kovács Ivett és Halas Benjámin, továbbá a bentlakás pedagógusa, Moldován Gellért és nevelőnője, Mona Gyöngyi, illetve az iskola ebédlőjének szakácsa, Ottó bácsi. A feladatok után bemutatásra kerültek a táncok, amelyeket három hét szorgos felkészülés előzött meg. A táncok megtanulásában a tizenkettedikes bentlakó diákok is nagy szerepet játszottak. Az legtöbb pontot összegyűjtő csapat tagjai: Hevesi Alida, Kovács Veronika, Sumán Anita, Zefer Viktória és Szöcs Attila. A nyertes csapat tagjai ezután egy egyéni feladatban versenyeztek, végül kiderült az első három helyezett személye: I. Zefer Viktória, II. Hevesi Alida, III. Kovács Veronika. Nevük felkerült a bentlakás körtéjére, amely kilenc éve a gólyák díját jelképezi.

Az esemény a szervezők által készített videó lejátszásával zárult, ami a kilencedikesekkel készített rövid és humoros interjúkból állt. Az ünnepi vacsorát követően rövid afterpartyra került sor.

 

Budár Jázmin, Szellő Nikoletta




Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad