Udvartakarítás - kaláka a szülőkkel

2019. október 15.

Péntek délután szervezte iskolánk szülői közössége idei első közös tevékenységét. A cél az iskolaudvar rendbetétele és kitakarítása volt. Mintegy 50 apuka és anyuka, tanárkolléga és diák gyűlt össze, számos eszközzel felfegyverkezve: jutott munka mindenkinek bőven, csattogtak a metszőollók, ágvágók, szorgoskodtak a seprűk, lapátok, fúrók, de még a hegesztőgép is. Közös erővel sikerült rendbe tenni az udvar közepén álló három virágágyást, az egész hátsó kert megújult, megtisztult az udvar, és a sportpályán és udvaron levő fák meg lettek metszve. Szorgos apukák szerelték össze a padokat, bontották a tetőt, hegesztettek, válogatták és szerelték szét a régi padokat, így minden anyag újrahasznosításra került. A helyi köztisztasági vállalat segítségével a hulladék is begyűjtésre került. Az udvarszépítéshez 150 tő árvácskát is kaptunk, ezek is el lettek ültetve, új virágsarok került a bejárathoz közel. A befejezésre már lámpafénynél került sor.

A lelkesen és ügyesen dolgozóknak jól megérdemelt jutalmuk a közösen elfogyasztott zsíroskenyér volt lilahagymával és teával. Ám a legjobb az együtt, jókedvűen, munkával eltöltött idő volt.

Köszönetet mondunk mindenkinek, aki ott volt, támogatott, segített, mert együtt tudunk csak igazán haladni, és ez most meg is látszik!

Köszönettel,

Dézsi Enikő és Vad Márta




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad