Ajánlatunk felvételizőknek2022. április 13.

Nyílt nap nyolcadikosok számára

Nyílt nap nyolcadikosok számára

Nagyváradról, illetve Bihar megye több vidéki településéről, sőt Arad megyéből is érkeztek nyolcadikos diákok és tanárjaik szerdán az Ady Endre Líceumba, hogy részt vegyenek az iskola által meghirdetett nyílt napon. A gyülekező a díszteremben volt, ahol Vad Márta igazgató köszöntötte a jelenlevőket. Elmagyarázta: a céljuk az, hogy az érdeklődők néhány óra erejéig megtapasztalják, milyen adysnak lenni, hogyan zajlanak a hétköznapok az intézmény falai közt, milyen kínálatból lehet válogatni. Ezzel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy a 2022/2023-as tanévben hat kilencedikes osztály indul: egy filológia/intenzív angol specialitással – 28 hely; egy matematika-informatika/intenzív informatika – 28 hely; egy matematika-informatika/intenzív angol – 28 hely; egy természettudományok/intenzív angol – 28 hely; egy „sima” természettudományok – 28 hely, valamint egy olyan osztály, melynek fele tanító és óvónőképző/intenzív angol – 12 hely, másik fele pedig bölcsődepedagógus/intenzív angol – 12 hely, ebbe az osztályba azonban előzetes képességfelmérés után lehet bejutni. Mindegyik líceumi képzést ad, érettségivel, és gyakorlatilag bárhol tovább lehet tanulni.

A rövid nyitóünnepségen fellépett a Sarkadi Viktória tanárnő által felkészített néptánccsoport, egyfajta ráhangolódásként arra a jövő heti rendezvénysorozatra, melyet annak kapcsán szerveznek, hogy idén fennállásának 250. évfordulóját ünnepli a tanintézmény.

Ezután a társaság több helyen is megfordult körforgásos alapon, találkoztak a Zabhegyezőkkel, a Létra színjátszókör és a Diáktanács tagjaival, valamint ellátogattak a nyelv- és a kémialaborba.2021. április 19.

Tudnivalók a 2021–2022-es tanévben induló dadaképző szakról

Tudnivalók a 2021–2022-es tanévben induló dadaképző szakról

Tisztelt szülők, kedves diákok!

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy a jövő tanévtől bővül a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum kínálata: dadaképző szakot indítunk leendő IX. osztályosok számára.

Szeretettel várjuk azokat a fiatalokat, akik szeretnek pici gyermekekkel foglalkozni.

A dadaképző szak líceumi végzettséget jelent: 4 év pedagógiai tanulmány után, az érettségi előtt, szakvizsgát lehet tenni. Ennek eredményeként szakképzett dada lesz az a fiú, vagy lány, aki leteszi ezt a vizsgát.

Nagy előnnyel indulnak azok a fiatalok, akik dadaképző szakon végeznek: akár már érettségi után elhelyezkedhetnek egy bölcsődében, hiszen szakképzett dadusok lesznek!

Aki azonban szeretne továbbtanulni, egyetemre menni, azt is megteheti. A pedagógiai végzettség mindig előnyt jelent, bárhol, bármerre is fog valaki továbbtanulni, majd dolgozni.

A 4 tanulmányi év alatt az alap líceumi tantárgyak mellett szakirányú tantárgyakat is fognak tanulni a dadusjelöltek, úgy mint Bevezetés a pedagógiába, Kisgyermekek lélektana, Anya – gyermek kapcsolat, Játék és tanulás, stb .... illetve hetente gyakorlaton vesznek részt, különböző bölcsődékben és óvodákban. Itt megfigyelhetik, hogyan zajlanak a bölcsődei tevékenységek, és a gyakorlatban is elsajátíthatják e szép hivatás minden csínjátbínját.

S mindezt magyarul! Az Ady Líceum az egyedüli Bihar megyében és a környező megyékben, ahol dadaképzés indul, magyarul, anyanyelvünkön.A gyakorlatozást is magyar tannyelvű bölcsődékkel és óvodákkal karöltve fogjuk biztosítani.

Ugyanakkor az angol nyelvet is emelt óraszámban tanítjuk, így diákjainknak lehetősége nyílik arra, hogy a XII. osztály végén akár angol nyelvvizsgát is letehessenek, illetve sikeres vizsga esetén akár angol  nyelvet taníthassanak az óvodákban.

Vidékiek számára bentlakást és étkeztetési lehetőséget tudunk biztosítani az iskola keretein belül.

Így tehát várunk minden kisgyermekkel foglalkozni szerető, VIII. osztályos diákot a dada képzésünkre. Gyertek az Adyba!

Tudnivalok a dadakepzo szakrol.docx2020. május 22.

Te milyen szakot választanál? -Tizenkettedikesek ajánlata a döntés előtt álló nyolcadikosok számára-

Te milyen szakot választanál?  -Tizenkettedikesek ajánlata  a döntés előtt álló nyolcadikosok számára-

Az iskola-és szakválasztás előtt álló nyolcadikosoknak segítenek tizenkettedikeseink, akik saját osztályukról, szakjukról osztják meg tapasztalataikat, és beszélnek a szakirányban rejlő lehetőségekről is. Közös bennük, hogy az iskola és a választott osztály szeretete, a jó választás elégedettsége tükröződik szavaikban. 2018. március 02.

Alma mater – Ady Endre Elméleti Líceum, Nagyvárad

Alma mater – Ady Endre Elméleti Líceum, Nagyvárad

Az Ady Endre Líceum volt már zárdaiskolától kezdve tanítóképzőn át ipari iskoláig több minden. Elődje az 1771-ben alapított Szent Orsolya-rendi zárdaiskola volt, amelynek alapjait Szentzi István kanonok tette le. Működése az orsolya rend vezetése alatt álló elemi iskolával kezdődött, ahol leánygyermekek nevelése és oktatása folyt.

https://mno.hu/hatarontul/alma-mater-ady-endre-elmeleti-liceum-nagyvarad-2450756
Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

Nem kellenek a megálmodott álmok,
Új kínok, titkok, vágyak vizén járok,
Röpülj, hajóm,
Nem kellenek a megálmodott álmok. (Ady Endre) Intézményünk alkalmazottainak átoltottsága:
Situația vaccinării personalului liceului:

63 fő, 75%

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad