X. C - 2023 / 2024

Matematika informatika - intenzív informatika
Osztályfőnök: Kányádi Zoltán
01. BARTA I DOMINIK-IMRE
02. BENEDEK JN ATTILA-LÁSZLO
03. BUZGO Ş ROBERT
04. DOBÉ AL MÁRK-ISTVÁN
05. HEVESI S ALIDA
06. ILLÉS AŞ ALEXANDER-JÁCINT
07. KISS Z SZILÁRD-PATRIK
08. KORNYA G DAVID
09. KORNYA G EVELIN
10. KOVÁCS I VERONIKA
11. LÁNG Z NATALIA
12. NAGY C KEVIN
13. NEMES E DÁNIEL
14. PETRI RL PATRIK-ROBERT
15. PETRUCZ TS DÁVID-TIBOR
16. SIMKO LI DÁVID
17. SZABO AA KRISTÓF-VILMOS
18. SZABO J ZSÓFIA-KITTI
19. SZILÁGYI BL MÁRK-ÁRMIN
20. SZLANY Á ÁRPÁD-KRISZTIÁN
21. SZÖCS AJ ATTILA-JÁNOS
22. SZÜCS Z LEONARD
23. TOTH M ZSOLT-MIHÁLY


2024. január 22.

Emlékezés Lédára halálának 90. évfordulóján

Emlékezés Lédára halálának 90. évfordulóján A magyar kultúra napja alkalmából Boka László, a budapesti Bölcsészettudományi Kutatóközpont Irodalomtudományi Intézetének tudományos főmunkatársa tartott előadást az Ady-líceum 9-12-es diákjainak. A kutató Ady és Léda váradi megismerkedéséről, majd 9 évig tartó viharos kapcsolatáról beszélt a jelenlévő diákoknak és tanároknak.

2023. október 27.

Péntek – A kiértékelés napja a 10.C-ben

Péntek – A kiértékelés napja a 10.C-ben

Eredetileg egészséges életmód program lett volna betervezve az iskola udvarán, de az eső miatt ez elmaradt. Így legalább volt időnk bővebben megbeszélni és kiértékelni az „Iskola másként-hét” történéseit.

                       2023. október 26.

Látogatás a Nagyváradi Egyetemen

Látogatás a Nagyváradi Egyetemen

A mai nap is többféle foglalkozáson vettünk részt: ellátogattunk az egyetem matematika-informatika és mérnöki karára, illetve rendszergazdákkal beszélgettünk.2023. október 26.

Az Európai Ifjúsági Stratégia Új Megközelítésben (eSat)

Az Európai Ifjúsági Stratégia Új Megközelítésben (eSat)

 A mai nap az az Erasmus programról, az ErasmusBIP programról, nyári szakmai gyakorlatról, a diákcsere tanulmányi ösztöndíjról, a  tehetségápolás és társadalmi életbe való bekapcsolódást segítő tanulmányutakról, az Európai Ifjúsági Stratégia Új Megközelítésben (eSat) című projektről, illetve a rendszermérnök munkájáról szólt.

 2023. október 24.

Kedd - szerda - csütörtök - Hol tanuljak tovább?

Kedd - szerda - csütörtök - Hol tanuljak tovább?
  Kedden a 10.C és a 10.F osztályok közösen tanulmányi kirándulásra indultak Kolozsvárra, hogy a szakjuknak megfelelő egyetemet meglátogassák, ezáltal segítséget kapjanak a döntésben  merre tovább?
     


2023. október 23.

Hétfő - Az informatika napja a 10.C-ben

Hétfő - Az informatika napja a 10.C-ben

Hétfő - Az informatika napja

Mivel matek-info osztály vagyunk, és sokakat érdekel közülünk az informatika, ezért jól jött, hogy megismerhettük az informatika múltját és jelenét.

 2023. szeptember 08.

Adysok a Rákóczi-táborban

Adysok a Rákóczi-táborban Iskolánk 10 diákkal képviseltette magát a Sátoraljaújhelyen megrendezett I. Összmagyar Középiskolás táborban, június 25-30. között. A nagyváradi magyar iskolák közösen, busszal érkeztek a helyszínre, ahol nagy szeretettel fogadtak minket.  

2023. április 28.

Szent László nyomában

Szent László nyomában

Az Iskola másként- hét utolsó napján a 9.C és a 10.C osztály Moldován Gellért tanár úr vezetésével és a két osztályfőnök kíséretében meglátogatta a váradi várat és a római-katolikus bazilikát.2023. április 25.

Kirándulás a Félix-fürdőre

Kirándulás a Félix-fürdőre

Az Iskola másként-hét második napján kirándultunk egyet a Félix-fürdőre. A buszozás után elindultunk a szemközti erdőben nemrég kialakított tanösvényen. Minden megállónál van egy QR- kód, melyet beolvasva érdekes dolgokat lehet megtudni (sajnos már egyes állomások eltűntek...). Így hallottunk először arról, hogy mit is jelent az a szó, hogy "erdőgazdálkodás".2023. április 06.

9.C: Zöld hét, ötödik nap - divatbemutató

9.C: Zöld hét, ötödik nap - divatbemutató Elérkeztünk a Zöld hét záró napjához. A bentlakó diákok felvállalták a hulladékből készült ruha tervezését és kivitelezését. A legjobb időtöltés az alkotás, ez látszik a képeken is. 

2023. április 05.

Hogyan felügyelik természetes vizeink tisztaságát?

Hogyan felügyelik természetes vizeink tisztaságát?

A zöld hét negyedik napján ellátogattunk a Körösvidéki Vízügyi Igazgatósághoz (Administrația Națională „Apele Române”). Megtudtuk, hogy itt  megyénk folyóvizeinek, állóvizeinek és föld alatti vizeinek a tisztaságát ellenőrzik nap mint nap. Próbákat vesznek a vizekből, melyeket ellenőrzésre az itteni laboratóriumba szállítanak. Ezt a laboratóriumot mutatták be nekünk.

 2023. április 04.

Tojásfát készítettünk

Tojásfát készítettünk A húsvétra való ráhangolódás, valamint a zöldheti hangulat jegyében a kilencedikes bentlakó gyermekek tojásfát készítettek Mona Gyöngyi irányításával.

2023. április 04.

Ha gondoskodunk a természetről, a természet is gondoskodni fog rólunk

Ha gondoskodunk a természetről, a természet is gondoskodni fog rólunk A zöld hét harmadik napján az osztály először sporttevékenységen vett részt (kosaraztunk és pingpongoztunk egyet), majd a kedvezőtlen időjárás miatt nem a betervezett szemétgyűjtéssel foglalkoztunk, hanem megnéztük a David Attenborough: Élet a Földön című filmjét. Ez a film nagyon sok mindent megtanított nekünk: hova juthat a világunk, ha nem változtatunk a mostani rossz szokásainkon és életmódunkon, mellyel nem csak az állatvilágot, hanem a saját életünket is veszélyeztetjük. 

2023. április 03.

9.C: Zöld hét, második nap

9.C:  Zöld hét, második nap A zöld hét második napján ellátogattunk egy úgynevezett EARTHSHIP-házba, más néven passzív házba. Ennek a háznak az a lényege, hogy nagyrészt újrahasznosított anyagokból épül. 

2023. március 31.

9.C: 1.nap a Zöld hétből

9.C: 1.nap a Zöld hétből

Egy csodálatosnak ígérkező hét első zöld napján úgy döntöttük, hogy múzeumlátogatásra megyünk. A Körösvidéki Múzeumot választottuk, annak is a természettudományi részlegét.

 
Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron  

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad