Hírek


KIRÁNDULÁS SÁROSPATAKRA

2024. október 20.

Október 16-án került sor egy projekt keretében arra a tanulmányi kirándulásra, amelyen részt vettek a pedagógiai szak 10.b osztályos tanulói, osztályfőnökükkel, Nagy Enikővel és tanárukkal, Eszteró Idával és osztályával. Az egynapos kirándulás nagyon jó hangulatban telt, napsütéses időben. A sárospataki vár, a református kollégium és könyvtára, a mesés tokaji dombvidék sok érdekességgel szolgált. Mind a tanulás, mind pedig a csapatépítés szempontjából hasznos volt – állítják a diákok.



Október 6 – kreatívan az Adyban

2024. október 07.

Október 6, nemzeti gyásznap. Idén 175 éve, hogy Aradon és Pesten, a magyar forradalom és szabadságharc leverését követően, a megtorlás jegyében, 13 magyar főtisztet kivégeztek.

A 9. és 10. osztályos adys diákok számos kreatív módját találták meg annak, hogy méltó módon hajtsanak fejet a magyar történelem ezen tragikus eseménye előtt: versek, művészi munkák születtek – van, aki a rajztehetségét, van, aki a kézügyességét gyümölcsöztette –, de nem hiányzott a szavalat, a zene és ének kettősségével való megemlékezés sem. Szolgáljanak bizonyítékul a képek, videók!



Szakmai nap a képzőben tanító tanárok számára

2024. október 05.

A nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceumban zajlott október 3-4-én a pedagógia szakirányon oktatók országos szakmai találkozója, melynek nyitóünnepségét csütörtök este rendezték meg.

A rendezvényt azzal a céllal szervezték, hogy hatékony és gyakorlati segítséget nyújtsanak minden olyan erdélyi és partiumi pedagógusnak, aki érintett a témában. A találkozó fókuszában az újonnan induló szakokra (11. osztály) vonatkozó módszertani és gyakorlati kérdések voltak. Az eseményen az Ady Endre Líceum, a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium, a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Elméleti Líceum, a zilahi Gheorghe Șincai Pedagógiai Líceum és a kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképző képviseltette magát.

 



Olvass többet!

2024. október 04.
Október 4-én pénteken a debreceni Szabó Magda Emlékmúzeumban az Olvass többet! nemzetközi irodalmi verseny keretében a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum diákjai is részt vettek: Kövér Sára, Köteles Nóra és Rázmán Orsolya. Nagyon tartalmas és szép napunk volt és könyvtárunk is új könyvekkel gazdagodott.

Teadélután az Adyban

2024. szeptember 23.

Szeptember 20-án, pénteken került sor a Teadélutánra az Adyban. A kilencedikes diákok részletesebb betekintést nyerhettek a felsőbb osztályok számára elérhető szakkörök működésébe.



Adysok a Rákóczi-táborban

2024. szeptember 10.

Adysok a Rákóczi Táborban

 

Iskolánk 14 diákkal képviseltette magát Sátoraljaújhelyen, a 2024. augusztus 11-16. között megrendezett III. Összmagyar Középiskolás Táborban, ahova a dicsőszentmártoni középiskolásokkal együtt utaztunk. Jó volt megtapasztalni, hogy nemcsak a Kárpát-medencéből, hanem a diaszpórából is érkeztek diákok. 



Tanévnyitó ünnepség - "Ahol nincs szolidaritás, ott közösség sincs"

2024. szeptember 09.

A nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceumban hétfőn délelőtt tíz órától kezdődött az idei tanév megnyitója, melyen köszöntötték a nyugdíjba vonuló Tóth Márta tanárnőt, az iskola volt igazgatóját.

 A tanulók a viszontlátás örömével, az induló osztályok diákjai az új környezettel barátkozva léptek be hétfőn délelőtt az Ady-líceum udvarára, ahol a tanévnyitót tartották, és amelyen a házigazdai teendőket Kirkósa Enikő tanárnő látta el. Elsőként Vad Márta igazgató köszöntötte az egybegyűlteket. 

 


Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad