Hírek


Meghívás a felújított iskolaudvar avatójára

2017. március 30.

 

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt április 6- án, csütörtökön délután fél 3-kor az iskolaudvar felújított szegletének avatóünnepségén. A rövid ünnepségre majd a kötetlen együttlétre az iskolaudvaron kerül sor.

Várunk mindenkit, ünnepeljünk együtt!Udvarszépítés - együtt a szülőkkel

2017. március 29.

Gyönyörű napsütésben dolgoztunk ismét együtt a szülőkkel: a Kauflandos pályázat keretében felújított iskolaudvar kerti bútorait festettük le egy harmadik, utolsó lakkréteggel. Asztalok és padok nyerték el végleges kinézetüket, s várják, hogy diákok és felnőttek minél többet használják öket. Csiszolás, festés, lakkozás, takarítás, udvarrendezés után jött a jól megérdemelt zsíroskenyér, friss retekkel és zöldhagymával.

Köszönet minden kedves szülőnek, aki idejét, energiáját és jókedvét hozta el a pénteken kalákára. Találkozunk az udvar avatóünnepségén csütörtökön, április 6- án, délután fél 3-kor. Szeretettel várunk mindenkit!Országos bajnokok

2017. március 29.

Romániában ebben az évben szervezték meg először a First Lego League (FLL) versenyt, melyre huszonhárom csapat nevezett be az ország több térségéből.

A részt vevő csapatok között volt a nagyváradi Ady Endre Líceum Kotró László-Lehel és Nagy Zoltán tanárok által felkészített és vezetett tíztagú csapat.

A versenyre 23 csapat regisztrált be, a "robot performance" versenyt megnyertük és összesítésbe is az elsők lettünk. Elnyertük a továbbjutás jogát a dániai FLL versenyre.Légy jó mindhalálig Kolozsváron

2017. március 29.

A  nyolcadik A és B osztály tanulmányi kirándulásának témája az idén a Légy jó mindhalálig című regény musical-változatának megtekintése volt. Összeállt az olimpiai csapat

2017. március 28.

A Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny megyei fordulóján 7 diákunk lett első, illetve második helyezett, és ezzel bekerült Bihar megye 11 tagú olimpiai válogatottjába.

 Eredményes nyelvÉSZkedők

2017. március 28.
A Bendegúz-nyelvÉSZ anyanyelvi tanulmányi verseny megyei döntőjén több diákunkat is díjazták: az ötödikes Blaskó Nóra (5. o.) és Franţiu Alexandra (5.o.) III.,  Székely Renáta (5.o.) II., Divin Judit (8.o.) pedig I. helyezett lett, az összes versenyző közül a legmagasabb pontszámot, a lehetséges 24-ből 21-et érve el. Ő nyerte el a részvételi jogot a májusi, szegedi döntőbe. 

Kémiások a nemzetközi versenyeken!

2017. március 25.

Az Irinyi János kémiaverseny országos szakaszán részt vevő diákjaink közül ketten jutottak ki a nemzetközi döntőre, melyre Szegeden kerül sor, április 21-én. Gratulálunk Vezsenyi Ákos tizedikes és Jakabffy Balázs tizenegyedikes diákjainknak!

Az V- VIII. osztályos diákok számára kiírt Hevesi György kémiaverseny országos szakaszán, Kolozsváron is igen szép eredmények születtek: Árva Norbert I. helyezést ért el a VIII. osztályosok között, Deli Attila hetedikes diákunk pedig a képzeletbeli dobogó III. fokára állhatott. Ezáltal Árva Norbert kijutott a nemzetközi döntőre, Egerbe. Gratulálunk!

Köszönet felkészítő tanáraiknak, Ciubotariu Éva és Takács Tünde tanárnőknek!

Ügyesek voltatok, jó felkészülést kívánunk!Belga cserediákok az Adyban

2017. március 25.

A 2016-2017-es tanévben, február 17 és 25 között az adys diákok belga barátokat szereztek. A tavalyi évben a 2008-ban megalapozott cserediák kapcsolat felelevenitésére tett javaslatott örömmel fogadták a Prizma Campus IdP pedagógusai. Az idén az Izegem városból érkezett tizenöt diák és két tanár ismét nagyon nyiltan állt a cserediák kapcsolat megvalósitásához.Izegem–Nagyvárad cserediák-kapcsolat

2017. március 24.

Sokan valljuk azt, hogy az iskola az életre kell neveljen, és az igazán értékes tudás az, amihez tapasztalatok párosulnak. A nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum az a hely, ahol az iskolán kívüli tevékenységek a diákok önmegvalósítását szolgálják.

http://www.biharinaplo.ro/helyi/2017/03/21/izegem-nagyvarad-cserediak-kapcsolat.biharinaploItt a tavasz – meghívás kalákára

2017. március 21.
Szeretettel hívjuk és várjuk a segítőkész szülőket és kollégákat március 24-én, pénteken délután 4 órától az iskola udvarára. Kitavaszodott, itt az idő befejezni az ősszel elkezdett munkákat. Még egy kis festegetés vár ránk, és felavathatjuk a felújított szabadidős sarkot. Szép időnk lesz, szeretettel várunk mindenkit péntek délután az udvaron.
© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad