Hírek


Jótékonysági táncest Klaudiáért

2019. november 16.

2019. november 16-án, szombat este szeretettel hívunk minden kedves szülőt, volt adys diákot, támogatót az Ady Endre Elméleti Líceum és az iskola szülőbizottsága közös szervezésében megrendezésre kerülő JÓTÉKONYSÁGI TÁNCESTRE, melynek bevételével és a helyszínen összegyűjtött felajánlásokkal beteg diákunk, Duma Claudia további kezeléséhez járulunk hozzá. A kötetlen hangulatú, batyus, élő zenés, jótékonysági táncest  szombaton 19 órakor kezdődik.

Belépőket elővételben lehet igényelni az iskola titkárságán.  

Szeretettel várunk mindenkit!100 hang Mózes Terézért

2019. november 07.

Mózes Teréz, magyar műtörténész, néprajzkutató századik születésnapját ünnepeltük november 6-án a Nagyváradi Zsidó Történeti Múzeumban. Ez alkalomból Az emlékezés nagykövetei elnevezésű programban részt vevő diákok száz részletet olvastak fel a történész Bevérzett kőtáblák című emlékiratából.

Tovább...Bolyai Matematika Csapatverseny, 2019 - megyei forduló -

2019. november 03.

2019. október 11-én iskolánkban szerveztük meg a Bolyai Matematika Csapatverseny Bihar-Szatmár megyei/körzeti fordulóját a 3 – 8. osztályosoknak.

Összesen 56 tanulói csapat vett részt a megmérettetésen, és az összesített eredmények alapján az első 6 csapatot díjaztuk évfolyamonként. Most teszed le a jövőd alapjait! - avagy a fiatalok egészséges életmódra nevelése

2019. november 01.
Számos felnőttkori egészségügyi probléma gyerek- illetve serdülőkorban alakul ki. Éppen ezért kiemelten fontos a diákok egészégét veszélyeztető tényezőkről beszélgetni. Ezt a nézetet vallják a Nagyváradi Egyetem Orvosi és Gyógyszerészeti Karának képviselői, vagyis drd. Ghitea Timea egyetemi tanársegéd és a gyógyszerészhallgatókból álló projektcsapat: Hermann Szilvia, Hund Bernadett, Reizer Beáta, Szűcs Anett és Vígh-Dóczi Dalma.

Az egészség a legnagyobb érték!

2019. október 29.
Köztudott, hogy akkor értékeljük igazán egészségünket, amikor betegek vagyunk. Sokszor egy betegség döbbent rá bennünket: az egészség a legnagyobb érték, nincs is becsesebb dolog az életünkben, mint magunk és szeretteink egészsége. Ezekre a gondolatokra hívták fel a figyelmet a Nagyváradi Egyetem Orvosi és Gyógyszerészeti Karának képviselői, vagyis dr. Pallag Annamária docens és Herman Szilvia ötödéves gyógyszerészhallgató.

Életmentő versenyen az adysok

2019. október 28.
A Bihar megyei SMURD a tanfelügyelőség együttműködésével szervezte meg a GO FOR LIFE elnevezésű elsősegélynyújtó tanfolyamot és versenyt. A gyakorlati képzésen a 9-12. osztályos tanulókat orvosok és önkéntesek készítettek fel. A kurzus végeztével a részt vevő diákok ötfős csapatokba szerveződve mérték össze megszerzett ismereteiket.

Az oroszlánkirály és a Zabhegyezők

2019. október 26.
"Egy bölcs király azt mondta nekem, összetartozunk, akkor még nem értettem, de most már igen. Nézz rájuk, egyek vagyunk." Október 26-án a nagyváradi Zabhegyező  közös kalandozásra várta a gyerekeket Büszke földén. Mint mindig, most is az Ady Endre Líceum szolgált helyszínül.

Jótékony összefogás Claudiáért

2019. október 26.
A közösség áldozatkészségének ereje mutatkozott meg ez év elején Duma Claudia esetében, amikoris a halálosan beteg kislány számára megteremtődött az anyagi feltétele annak, hogy a különös, itthon kezelhetetlennek bizonyuló kórral küzdő kislány kikerüljön Olaszországba egy olyan kórházba, amely az övéhez hasonló problémákra szakosodott. Hosszú küzdelem után...

Adysok gólyatábora

2019. október 25.
Az Ady Endre Elméleti Líceum diáktanácsa által idén is megrendezett gólyatábor igen jól sikült. A szervezők csapata és a kilencedikes diákok együttműködésének köszönhetően az esemény gördülékenyen és jókedvvel zajlott le. A kilencedikes csapatok különböző játékokban, kihívásokban mérhették össze az ügyességüket. 
© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad