Hírek


FLL robotverseny

2017. december 09.

Az Ady-líceum két csapattal is részt vett a First Lego League robotverseny regionális döntőjén, Debrecenben nagyszerű eredménnyel!

Olvass tovább...

 Mikulás-buli a 8.A-sokkal

2017. december 08.

A nyolcadikosok idén is megszervezték a már hagyományossá vált Mikulàs-bulit az Adyban.

Ebben az évben a 8.A osztályt érte az a megtiszteltetés, hogy igazi ünnepi hangulatot varázsolhatott az iskola 5-8.-os diákjainak körébe.

 Nyílt nap volt a váradi Ady Endre Líceumban

2017. december 07.

Az adys ötödikes és kilencedikes, valamint Várad más tanintézményeiben tanuló negyedikes diákok szülei látogattak el a nyílt napon az iskolába, hogy közelebbről is megismerkedjenek az itt folyó oktatási-nevelési tevékenységekkel. A szülők, nagyszülők az iskola dísztermében gyűltek össze, ahol Vad Márta igazgatónő köszöntötte őket.

BővebbenNyílt nap az Adyban

2017. december 04.

 Az előző évek pozitív visszajelzései alapján az idén is szeretettel várjuk a negyedikes és iskolánk ötödikes és kilencedikes diákjaink szüleit a 2017. december 7-én, csütörtök délután 17-19 óra között szervezendő nyílt napra az Ady Endre Líceumba. A találkozó célja az iskolában zajló tanítási-nevelési tevékenységek megismertetése a szülőkkel, akik a pedagógusok vezetésével végigjárhatják  az iskolát. A szaktermekben beszélgetésre várják a tanárok a szülőket, ahol egyúttal bemutatásra kerülnek azok a felszerelések, tantervek, alternatív tankönyvek, amelyek eszközei, kiegészítői a mindennapi iskolai munkának.

Legyenek egy pár órára Önök is adysok!DEIK Regionális Programozó Csapatverseny 2017

2017. december 03.
    V. lett a 01000101-es csapat a DEIK Regionális Programozó Csapatversenyen.
   2017. december 3-án, vasárnap került sor a Debreceni Egyetem Informatika Kara által szervezett DEIK Regionális Programozó Csapatversenyre, ahol három kategóriában versenyeztek a maximum három fős csapatok: középiskola (28 csapat), egyetem (22 csapat), nyílt (8 csapat).

Megyei szintű papírgyűjtési verseny

2017. november 29.

November 24-én került sor az Eco Bihor KFT, Nagyvárad Polgármesteri Hivatala, a Bihar megyei Tanfelügyelőség, a Környezetvédelmi Hivatal és a Nemzeti Környezetvédelmi Gárda Bihar megyei kirendeltsége  által szervezett papírgyűjtési verseny eredményhirdetésére.

Az ötödik alkalommal meghirdetett gyűjtési akció október 9. és november 17. között zajlott, célja pedig a gyermekek környezettudatos nevelésének szorgalmazása és a papírhulladékok összegyűjtése volt. Az Ady-líceumban zajló papírgyűjtési akciót Ambrus L. Attila, Puskás Ágnes és Takács Péter  tanárok koordinálták.Arany-emlékév

2017. november 26.

A Rákóczi Szövetségnek köszönhetően november 12. és 14. között az Ady-líceum diákjai is részesei lehettek az Arany-emlékév programjainak. Iskolánkat hárman képviselték: Fándly Gergő, Kovács Zoltán és Madarász Ákos.

 Őszi bál a DT-sekkel

2017. november 24.

Pénteken este került sor Diáktanács által szervezett első zenés-táncos eseményre, a Rémek Báljára az Ady Endre Líceumban. A  résztvevők kedvük szerint beöltözhettek bárminek, és  részt vehettek a különböző páros/csoportos táncokban, mint például a Cotton Eye Joe, rock, cha-cha-cha, a Meneaito, lassú zeneszámok és még sok más, valamint kipróbálhatták magukat a just dance-ban és karaokéban is.

 21 nap – Fekete István-vetélkedő a Tóth Árpád Gimnáziumban

2017. november 24.

A debreceni Tóth Árpád Gimnázium adott otthont annak a vetélkedőnek, amelynek célja Fekete István munkássága által megszerettetni a diákokkal az irodalmat és a természetet. A szervezők az idei vetélkedő  témájának a 21 nap című kisregényt választották. Ady-rendezvényeink záróakkordja

2017. november 22.

Az Ady Endre emlékének adózó eseménysorozat záróakkordjaként a költő születése napján, november 22-én tartottuk meg, immár huszonhetedik alkalommal, iskolánk kilencedikes diákjainak az Ady-szavalóversenyt a könyvtár olvasótermében.


© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad