Hírek


József Attila-műsor

2018. november 02.
Kurucz Ádám Konrád, Latinovits-díjas szavalóművész József Attila-monodrámájával látogatott el ma az iskolánkba. A műsor a költő Curriculum Vitae -jét véve alapul élményszerűen vezetett végig József Attila életpályáján. A művész szép, pontos szövegmondással és mély átéléssel adta elő a versbetéteket és elevenítette meg József Attila személyét. Élmény volt hallani Kurucz Ádám előadásában az Ódát, de megrázó volt a Nagyon fáj részlete is. A zenei aláfestés és a zárójelenet hangeffektusa – az erősödő gőzmozdony hang - igen erős drámai hatást keltettek. Az előadó önmagát rendezve lebilincselő hatásokat volt képes elérni ezekkel is. A figyelmes közönség (9. A,F, 11.A és a 12-es osztályok) a műsor által teljes képet kaphatott nagy költőnk életművéről.

Gólyabál 2018.

2018. november 02.

November 2-án az Ady Endre Elméleti Líceumban a diáktanács megszervezte a gólyabált, melynek idei témája híres énekesek  megjelenítése volt. Minden osztály választott 2 énekest, akiket megjelenített, majd készülhettek az osztályvideók és az osztályprodukciók.Szavazó és értékelő kérdőív diákoknak - Iskola másként-hét, 2018.

2018. november 02.

Kérünk minden Adys diákot, hogy ma, 2018. november 2-án, pénteken 11 és 12 óra között töltse ki a következő szavazó és értékelő kérdőívet.

 ☺ Indul a belga cserediák-kapcsolat!

2018. november 02.

Tizedikes és tizenegyedikes diákok jelentkezését várjuk!

Köztünk a  helyed, ha hiszel abban, hogy az angol nyelv nemcsak egy tantárgy, hanem  hasznos eszköz, és szívesen ismersz meg új helyeket, embereket. Jó,  ha megvan benned az a kíváncsiság, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy életreszóló emlékekkel gazdagodj.Európai uniós országok az Adyban - Iskola másképp negyedik nap

2018. november 01.

Az Iskola másképp negyedik napja az országbemutatóké volt. Minden osztály a maga választotta módon, eszközökkel, díszletekkel, táncokkal és ételekkel mutatta be az előzőleg sorsolás útján hozzákerült uniós országot. Azok a diákok, akik az országbemutatókban nem játszottak aktív szerepet, körbejárták  a többi osztály bemutatóit, hogy aztán a másnapi összegző Európai Unió-kompozícióhoz minél több adatot és információt gyűjtsenek. 

 https://www.biharinaplo.ro/…/bekoltozott-az-eu-az-ady-endre…Fékezzük meg a fogyasztási őrületet!

2018. október 29.

Az Ady Endre Elméleti Líceum az idei tanévben bekapcsolódott a Let’s stop consumption frenzy!, azaz: Fékezzük meg  a fogyasztási őrületet! címet viselő Erasmus+-projektbe. Az Európai Unió által finanszírozott projekt 2018 októberétől  2020 júniusáig tart, és 5 ország részvételével zajlik. A  projektvezető Spanyolország mellett Görögország, Törökország, Litvánia és Románia vesz részt benne a következő városokkal: Palma da Mallorca, Volos, Isztambul, Vilnius és Nagyvárad.

 

https://www.biharinaplo.ro/helyi/2018/10/29/doc72jdnvugnuh1nehgweh6.biharinaplo?fbclid=IwAR2876PxceD--CDcPvfGpKDXCgs2-3jPN6DwFf0NZHMA73jt-1bs3qjjTd4

 

 

 A gólyahét negyedik napja

2018. október 25.

A gólyák terepmintás ruhákban vegyültek el észrevétlenül a suliban az utolsó előtti gólyanapon.

Mai próbafeladatuk: egy CD-t kellett eljuttatniuk a madzaggal összekötött pároknak egyik embertől a másikig. Leggyorsabbak az A-sok voltak. 

 

 A gólyahét harmadik napja

2018. október 24.

A harmadik nap rózsaszínben telt el. Nagyszünetben két pohártornyot kellett építenie az osztályt képviselő párosnak. A leggyorsabbak, legügyesebbek ma a 9.A-sok voltak.

GALÉRIAÜnnepi műsor az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére

2018. október 23.

1956 októberében Magyarországon békés tüntetéssel kezdődő, fegyveres felkeléssel folytatódó forradalom bontakozott ki a Rákosi Mátyás nevével összefonódó kommunista diktatúra és a szovjet megszállás ellen. Október 23-án, nemzeti ünnepünkön, Nagyváradon, az Ady Endre Elméleti Líceum dísztermében az iskola hagyományaihoz híven az alkalomhoz illő zenés-verses-dramatikus összeállítással emlékeztek meg a X.A és XI.E osztály tanulói erről a rendkívüli és tragikus történelmi eseményről. A műsor, amelyet Ardelean Klementina tanárnő állított össze, a Himnusz eléneklésével ért véget.A gólyahét második napja

2018. október 23.

Második nap párducmintás öltözék volt a 9.-es egyenruha. A mai feladat: egyik ember szájában szívószál van, másikéban egy spagetti. A spagettit bele kell helyezni a szívószálba.

Ezt háromszor kellett megismételni, három különböző szívószállal és spagettiszállal. A leggyorsabban ismét a 9.E teljesítette a feladatot.

GALÉRIA


© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad