Hírek


Közérdekű információk a próbavizsgák idejére

2018. március 18.

Március 19. és 22. között zajlanak a XI. és XII. osztályosok számára a próbavizsgák.

Az iskola nevelőtanácsának határozata értelmében, hétfőn, kedden és szerdán az V. - VIII. osztályosok számára, csütörtökön a XII. osztályosok kivételével mindenki számára van tanítás, a következő órarend szerint: Órarend. Pénteken rendes tanítási nap van, mindenki számára. 

A vizsgatermek elhelyezkedése itt található:   Vizsgatermek elhelyezkedése 2018. március 19-21 között.  

A próbavizsgázók terembeosztása hétfőre, március 19-re: Ea - román írásbeli terembeosztása.

Hétfőn, kedden és szerdán- március 19, 20, 21. - a következő osztályok váltanak osztálytermet:

VII.A ->  72-es terem

VII.B -> 68-as terem

Csütörtökön, március 22-én csak a következő osztályok váltanak termet:

IX.D ->  33-as terem

XI.E ->  biológia laboratórium

IX.C -> 118-as terem

További információk az iskola honlapján a Próbavizsga - 2018 - Simulare   menüpont alatt érhetőek el.

Bármilyen, a próbavizsgák szervezésével kapcsolatosan felmerülő kérdéssel a vizsgabizottság tagjaihoz lehet fordulni (Vad Márta, Ciubotariu Éva, István Zoltán, Antonie Csilla, Hanesz Annamária, Dobre Katalin, Czirják Enikő, Kotró László).

 

Kérjük a tanuló ifjúságot, hogy a vizsgák ideje alatt csöndes, fegyelmezett viselkedésével segítse vizsgázó iskolatársait.

Vizsgázóinknak osztályos diákjainknak sikeres megmérettetést kívánunk!

 

Vad Márta és Ciubotariu Éva igazgatókKözös koszorúzás március 15-én

2018. március 15.

 

Elsősorban a kilencedik osztályosok képviselték idén is az iskolát a március 15-i megemlékezések központi helyszínén, a Szacsvay-szobornál. Az Ady-líceum koszorúját Kirkósa Enikő tanárnő kíséretében Căuș Bianca Argentina, Bagdán Kristóf, Czencz Róbert és Révész Balázs helyezte el a szobor talapzatán.A CERN-ről érthetően. Fekete Pál nagysikerű előadást tartott a híres részecskekutató-intézetről.

2018. március 13.

Fekete Pál Nagyszalontán kezdte pályafutását fizikatanárként, de úttörő volt a Bihar megyei informatika-oktatásban is. Később a Pápai Református Gimnáziumban folytatta a tanári pályáját, amelynek jelenleg igazgatóhelyettese. Az utóbbi években kétszer is részt vett a CERN által szervezett tanárképzésen. Az itt szerzett információkat osztotta meg a hallgatókkal az Ady-líceum dísztermében tartott előadásán, amelyen iskolánk hat matematika-informatika osztálya vett részt.Sok a tehetséges fiatal matekos

2018. március 09.

Több matematikaverseny eredményeiről számoltak be szerdán a nagyváradi Ady Endre Líceumban. Ekkor tartották meg a Zrínyi Matematika Verseny megyei szakaszának díjátadóját is.

https://www.biharinaplo.ro/helyi/2018/03/08/sok-a-tehetseges-fiatal-matekos.biharinaploMiért nem működik a "Százszor megmondtam"? avagy A sikeres nevelés kulcsa az érzelmi intelligencia

2018. március 06.
Tavaszváró ajándékként, március 16-án 15 órai kezdettel szeretettel várunk minden pedagógust, szülőt, nagyszülőt és érdeklődőt Uzsalyné dr. Pécsi Rita nagysikerű előadására az Ady Endre Líceumba, melynek címe: Miért nem működik a "Százszor megmondtam"? avagy A sikeres nevelés kulcsa az érzelmi intelligencia. A humorral fűszerezett, ugyanakkor igen tartalmas előadás olyan kérdéseket jár körül, mint:  Mit kezdhetünk az öröklött adottságokkal? Miért nem működik, pedig  százszor is elmondjuk? Mekkora az IQ szerepe az életben való boldogulásban? Hogyan fejleszthető az érzelmi intelligencia?

Tanulható-e a humor, a kapcsolatteremtés, az együttműködés, a kitartás vagy az indulatkezelés? Mi a helyzet a kreativitással? Jobb agyféltekénk speciális funkciói.Remek eredmények a Bolyai-matekversenyen

2018. március 05.
2018. január 5-én rendeztük meg első alkalommal iskolánkban a Bolyai Matematika Csapatverseny 9-12. évfolyamos elődöntőjét. Iskolánk a Hunnia-Dél (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megye, valamint Erdély) régióhoz csatlakozott, ahol évfolyamonként több, mint 100 csapat versengett a minél jobb helyezésért, illetve az országos döntőre való kijutásért. Iskolánkat 9 csapat képviselte, ebből négy a legjobb hat között végzett.

Bio Powers: egészségnap volt az Adyban

2018. március 05.

Kedden az Ady Endre Elméleti Líceumban az órák mellett különleges tevékenységek folytak, amelyek során az egészséges életmód fontosságára hívták fel a diákok figyelmét. Középpontban a szív- és érrendszeri, illetve a cukorbetegség megelőzése és azok ismertetése állt.

 Ismét öregdiák-találkozó

2018. március 05.

2018. május 19-én, 10 órakor ismét öregdiák-találkozóra várjuk iskolánk egykori diákjait. A találkozó keretén belül osztályfőnöki órákra és az arany-, gyémánt- és rubinoklevelek ünnepélyes átadására is sor kerül.

Kérjük az 50, 60 és 70 évvel ezelőtt végzett osztályok képviselőit, hogy a díszoklevelek elkészítése végett minél előbb jelentkezzenek az iskola titkárságán naponta 12 és 16 óra között, vagy a 0259431706 telefonszámon. Mindenkit érintő változások a VIII. osztályos próbavizsgák ideje alatt

2018. március 04.

Március 5. és 7. között zajlanak a VIII. osztályosok számára a próbavizsgák.

Az iskola nevelőtanácsának határozata értelmében, az próbavizsgák ideje alatt is minden diák számára tanítás van. 

A VIII. osztályos diákok számára is tanítás van, reggel fél 8-tól az első óra, majd fél 12-től, rendes órarend szerint. 

A próbavizsgák a 99-es és a 98-as termekben zajlanak. Ezért a vizsgák ideje alatt - március 5, 6, 7. - a következő osztályok váltanak osztálytermet:

IX.D ->  33-as terem

XI.E ->  biológia laboratórium

IX.C -> 118-as terem

További információk az iskola honlapján a Próbavizsga - 2018 - Simulare   menüpont alatt érhetőek el.

Bármilyen, a próbavizsgák szervezésével kapcsolatosan felmerülő kérdéssel a vizsgabizottság tagjaihoz lehet fordulni (Vad Márta, Ciubotariu Éva, Hibácskó Gizella, Antonie Csilla, Sárközi Csilla, Csepregi Imola, Kajántó Judit, Kotró László).

 

Kérjük a tanuló ifjúságot, hogy a vizsgák ideje alatt csöndes, fegyelmezett viselkedésével segítse VIII-os iskolatársait.

VIII. osztályos diákjainknak sikeres megmérettetést kívánunk!

 

Vad Márta és Ciubotariu Éva igazgatókSchimbări în perioada simulăriii elevilor din clasa a VIII-a

2018. március 03.

În perioada 5-7 martie 2018 se desfășoară simularea evaluării naționale pentru elevii claselor a VIII-a.

Consiliul Profesoral a hotărât că în această perioadă toți elevii  participă la ore. 

Inclusiv elevii claselor a VIII-a participă la ore, la prima oră de la 7. 30, apoi de la 12. 30, potrivit orarului normal.

Probele EN VIII au loc în sălile 99 și 98, de aceea pe perioada acestora, 5, 6, 7 , martie, va avea loc o schimbare a  unor săli de clase, astfel:

Clasa a IX-a D –> în sala 33

Clasa a XI-a E –>laboratorul de biologie

Clasa a IX-a A –>în sala 118

Pentru alte informații, accesați linkul  Próbavizsga - 2018 - Simulare de pe prima pagină a site-ului școlii.

Pentru întrebări legate de probele de evaluare, vă puteți adresa membrilor comisiei de organizare a bacalaureatului: Vad Márta, Ciubotariu Éva, Hibácskó Gizella, Antonie Csilla, Sárközi Csilla, Csepregi Imola, Kajántó Judit, Kotró László. 

 

Îi rugăm pe toți elevii ca pe parcursul desfășurării acestor probe, să se comporte civilizat, să dea dovadă de respect față de colegii lor din clasele a VIII-a.

 Succes elevilor claselor a VIII-a!

 


© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad