Hírek


Tudnivalók az érettségi próbavizsga ideje alatt

2019. március 21.

Március 18. és 12. között zajlanak a XI. és XII. osztályosok számára a próbavizsgák.

Az iskola vezetőtanácsának határozata értelmében, hétfőn, kedden és szerdán az V. - VIII. osztályosok számára, csütörtökön a XII. osztályosok kivételével mindenki számára van tanítás, a következő órarend szerint: Órarend. Pénteken rendes tanítási nap van, mindenki számára. 

A próbavizsgázók terembeosztása hétfőre és keddre, március 18. és 19-re: Ea), Eb) terembeosztás - 18., 19. 03. 2019 -Repartiția pe săli

A próbavizsgázók terembeosztása szerdára, március 20-ra: Ec) terembeosztás - 20. 03. 2019 -Repartiția pe săli

A próbavizsgázók terembeosztása csütörtökre, március 21-re: Ed) terembeosztás - 21. 03. 2019 -Repartiția pe săli

Hétfőn, kedden, szerdán - március 18, 19, 20 - án - a következő osztályok váltanak osztálytermet:

VIII.A ->  87-es terem

VIII.B -> 97-es terem

V. A -> 68 - as terem

Csütörtökön - március 21 - én - a következő osztályok váltanak osztálytermet:

VIII.A ->  87-es terem

VIII.B -> 97-es terem

X. A -> 68 - as terem

X. E -> biológia laboratórium

X. F -> földrajz laboratórium

További információk az iskola honlapján a Próbavizsga - 2018 - Simulare   menüpont alatt érhetőek el.

Bármilyen, a próbavizsgák szervezésével kapcsolatosan felmerülő kérdéssel a vizsgabizottság tagjaihoz lehet fordulni (Ciubotariu Éva, Bogdán Károly, Hibácskó Gizella, Fazekas Csilla, Ardelean Klementina, Vári- Nagy Enikő, Ianc Dóra, Ambrus Attila, Kotró László).

 

Kérjük a tanuló ifjúságot, hogy a vizsgák ideje alatt csöndes, fegyelmezett viselkedésével segítse vizsgázó iskolatársait.

Vizsgázó diákjainknak sikeres megmérettetést kívánunk!

 

Vad Márta és Ciubotariu Éva igazgatókKözösen ünnepeltünk március 15-én

2019. március 20.

Három iskola ünnepelte együtt március 15-ét,  s ez megsokszorozta nemzeti ünnepünk értékét. 1848. március 15-ére emlékeztünk együtt. Nemzetünk életében az olyan történelmi sorsfordulók egyike ez a nap, amely által többnek és igazabbnak tudhatjuk magunkat, érezzük egy közösség összetartozását. Az 1848-49-es szabadságharc hősei hazafiságunk példaképei, akik megmutatták, hogy összetartással érhetőek el a nagy dolgok, és ez ugyanúgy, ahogy a 19. században, ma is igaz.

Az Ady Endre Elméleti Líceum ez alkalommal két debreceni iskolát látott vendégül. Együtt ünnepeltünk a Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium és a Debreceni Szakképzési Centrum Vegyipari Szakgimnáziumának  tanáraival és diákságával.Fejleszt vagy rombol? Okos eszközök. Pécsi Rita előadása

2019. március 18.

Szeretettel várunk minden kedves szülőt, nagyszülőt, pedagógust, érdeklődőt pénteken, 2019. március 22 - én délután fél 4-től az Ady líceum dísztermébe, Uzsalyné dr. Pécsi Rita neveléskutató bemutatójára, melynek címe Fejleszt vagy rombol? Okos eszközök. A függőség kialakulása és megoldásaink. A két részes, lebilincselő előadás napjaink egyik legtöbb gondolkodásra és aggodalomra okot adó témáját boncolgatja: adjunk, ne adjunk, mikor adjunk okos eszközöket csemetéink kezébe? Íme egy kis ízelítő:

· A képernyőzés és a fejlődő idegrendszer
· Életkorhoz illő használat?
· Hogyan válik valaki függővé?
· A Patkány Hotel kísérlet
· Közösségi média: kapcsolat, vagy illúzió?
· Van védelem? Tanítható?
· Mire való a gép? Mire való az agy?Szép eredmények a bukaresti robotversenyen

2019. március 17.

2019. március 17-én tartották Bukarestben az országos First Lego League robotversenyt. A versenyre 62 csapat jelentkezett. A nagyváradi Ady Endre Líceum 2 csapattal vett részt a versenyen Ady-Sokk és Ady-Sokk 2.0. Az Ady-Sokk csapata "Inspiráció" kategóriában első lett, a robotjátékban 4.-ek lettek. Az Ady-Sokk 2.0 csapat a robotjátékban 11. lett.

A versenyen meglátogatott minket a bukaresti Ady Endre Líceum küldöttsége Csire Gábor vezetésével. A verseny után elvittek minket egy rövid, de annál tartalmasabb városnézésre.

Az Ady-Sokk csapat  tagjai: Társi Kristóf, Kovács Aida, Balázs Botond, Gál Dávid, Laboncz Gergő, Dénes Péter és Dallos Lóránd

Az Ady-Sokk 2.0 csapat tagjai: Méhes Nándor, Boruzs István, Balogh Levente és Bódis-Kosoczki Gergő-Keve"HATÁRTALANUL" PROGRAM: NAGYVÁRAD-BUDAKESZI

2019. március 14.

Március 14-18. között - mint minden évben- idén is sor került a testvériskolák találkozójára a nagyváradi Ady Endre Líceum és a budakeszi Nagy Sándor József Gimnázium között. Kis csapatunk csütörtök reggel nagy lelkesedéssel vágott neki a Budakeszire tartó útnak.A nap verse: Sorsunk

2019. március 14.

Előadja Majercsik Szilárd X. DA Rákóczi Szövetség diákszervezete fogadta a mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium diákjait

2019. március 13.
Március 11-én a mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium diákjai és  tanárai látogatták meg iskolánkat. A csoportot az iskolánkban működő Rákóczi Szövetség diákszervezete fogadta.

A nap verse: Az Értől az Oceánig,

2019. március 13.

Előadja Demeter Réka X. D

Előadja Demeter Réka X. DÚjra holland diákok az iskolánkban

2019. március 11.

Február 8-15. között a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum és a hollandiai Rijnlands Lyceum Sassenheim között zajlott le az idei cserediák-kapcsolatnak az első része.

Mindig nagy készülődés előzi meg a nagy eseményt. Az idén is hetekkel ezelőtt hozzáfogtunk tervezgetni, hogy mit is csinálhatnánk másképpen, jobban, mint eddig. Aztán egyszer csak elérkezett a nagy nap, és elkezdődött a rövid, de tevékenységekkel és eseményekkel zsúfolt egyhetes időszak.

Szombaton városnéző sétára mentünk, ahol a vendégek megismerkedhettek Nagyvárad csodálatos épületeivel: templomokkal, a színházzal, a városházával, és nem utolsó sorban az Ady Endre Elméleti Líceummal. Az idő velünk tartott, kellemes tavaszi napon sétálhattunk végig a színpompás paloták között, és messzire elláttunk a városháza tornyából.


© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad