Hírek


Mindörökké adysok: Virágh Edina

2022. május 23.
...felnőtt fejjel teljesen más szemszögből látom az iskolást, a tanítást és a tanárokat is. Ami biztos, hogy akikkel az iskola négy éve alatt kapcsolatba kerültem, legyen az tanár vagy tanulótárs, sokban hozzájárult, hogy az legyek ma, aki vagyok.

Adys öregdiákok munkáit állították ki a nagyváradi püspöki palotában

2022. május 20.
Mások mellett Márton Katalin, Jankó-Szép Noémi, Holló Cs. Kinga, a Kristófi család tagjai, Jovián György és Ferenczy Béla képzőművészeti alkotásai tekinthetők meg azon az időszakos kiállításon, melynek vernisszázsát kedden délután tartották a nagyváradi püspöki palota második emeletén, a 30. Festum Varadinum keretében.

Kedves 2020-ban végzett fiatalok!

2022. május 20.

Meglehetősen nehéz időszakon vagyunk túl, ami sok mindentől megfosztott mindnyájunkat. Ennek ellenére szeretettel meghívunk benneteket egy nagy, közös ballagásra, melyet az idei végzősök mellett veletek is szeretnénk megünnepelni. Erre az alkalomra május 28-án kerül sor. Rendhagyó alkalom ez, melynek során örülnénk, ha ti is elballagnátok régi iskolátokból. Ezért kérünk benneteket, hogy ha szeretnétek élni ezzel a lehetőséggel, mindenképpen értesítsétek a volt osztályfőnökötöket.

Reméljük, hogy találkozunk, és együtt ünnepelünk!

Szeretettel,

Az Ady Endre Líceum munkaközössége.Mindörökké adysok: Nagy Norbert

2022. május 20.

Az adys évek végére nyilvánvalóvá vált számomra, hogy tanáraink kedveltek és örültek nekünk. Ebből aztán

olyasfajta „ősbizalom” alakult ki bennem, amivel később számos akadályt sikeresen le tudtam

küzdeni. Köszönet azon tanároknak, akik pedagógusok is voltak, és hivatásuk során

„emberségről példát, vitézségről formát” (Balassi) adtak nekünk.Csörömp - búcsúznak végzős intriseink

2022. május 19.

De mit is jelent ez az iskola számára? Nekik csak részben jelent bármit is, mert a hangsúly a bentlakásos diákokon van. Ez a hagyomány több mint 30 éve nyomon követi az iskola életét, és a bentlakók, mint szorgos méhecskék szervezkednek minden év májusában.

A Csörömp ugyanis lehetőséget ad arra, hogy a bentlakásos 12.es osztály diákjait családiasabb módon elbúcsúztassuk.Hiszen a bentlakásban lévő diákok a szobatársakkal együtt töltik a napjuk egy jó idejét. Így nem csoda, hogy szoros barátságok vagy akár szerelmek is kialakulnak. Mint egy család igazítják a kicsik útját, és megtanítják őket arra, hogyan éljenek jól egy "idegenekből" kialakított közösségben.Segítsünk Rebekának!

2022. május 19.
Vasok Rebekának, egy székelyhídi kislánynak összefogásunkra van szüksége. Ez a négy éves kislány nyitott hátgerinccel született, amelyet 1 naposan megműtöttek, hat hónaposan pedig shuntöt kapott. Rebeka a közelmúltban a magyarországi Borsóházban kezdett el egy intenzív terápiát, amelyre hosszú távon szüksége van. A kislány jelenleg járássegítővel sétál, de az ő álma, hogy megtanuljon egyedül járni, társaival játszani. Hogyan segíthetünk mi ennek kivitelezésében, és a kislány támogatásában? Nagyon egyszerűen. Gyűjtsük össze a háztartásunkban, környezetünkben használt műanyag palackok KUPAKJAIT, illetve az ALUMÍNIUM DOBOZOKAT (üdítős, sörös, stb.), majd az iskolánk kapujába kihelyezett gyűjtőpontba hozzuk el azokat. Sok kicsi sokra megy, így minden kupak, üveg és doboz számít. Hálásan köszönünk minden segítséget! “Rebeka álma” nevű Facebook csoport, ahol további információt kaphatnak a kislány hogylétéről: https://www.facebook.com/groups/407063627698708/?ref=share
© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad