Hírek


Nyári iskola az Ady líceumban

2017. június 20.

Ezen héten naponta 9-13 óra között Otilia Hercuţ tanárnő fő szervezésében nyári tábornak biztosít otthont a nagyváradi Ady Endre Líceum, melyen 20, a tanintézménybe járó ötödikes diák vesz részt.

http://www.erdon.ro/nyari-iskola-az-ady-liceumban/3523916Tanévzáró a váradi Ady Endre Líceumban

2017. június 15.

Tegnap délelőtt az iskola dísztermében tartották a tanévzáró ünnepségeket az Ady Endre Középiskola V–VII., és IX–XI. osztályos diákjai számára. Vad Márta beszéde után díjakat adtak át. Népdalokat énekelt a Buna Boglárka tanárnő által felkészített kórus.

https://www.biharinaplo.ro/helyi/2017/06/15/tanevzaro-a-varadi-ady-endre-liceumban.biharinaplo„A műsor már véget ért, ez csak ráadás. Elkezdődhet holnap egy másik folytatás.” – Elballagtak az Ady nyolcadikosai –

2017. június 13.

A 8.A (osztályfőnök Kirkósa Enikő) és a 8.B (osztályfőnök Fazekas Csilla) osztály közösen vett búcsút általános iskolás éveitől. Mivel sem iskolájuktól, sem tanáraiktól nem kellett elköszönniük – hiszen szinte kivétel nélkül itt folytatják majd tanulmányaikat –, produkciójuk nem annyira könnyes-szomorkásra, mint inkább szellemes-humorosra sikeredett, tele ötlettel és vidámsággal. 

https://www.biharinaplo.ro/…/elballagtak-az-ady-nyolcadikos…

#biharinapló #nagyvárad #ballagás #AdyiskolaBallagók és ittmaradók

2017. június 03.

"...papírsárkányoknak láttunk mindig titeket. Olyanoknak, akik a magasba vágytak, és oda is jutottak, és mi néztünk titeket, csodáltuk bátorságotokat, magabiztosságotokat, azt, ahogy nem féltetek dacolni a széllel, és attól sem, hogy egyszer majd nem fúj tovább." (Miheler Dóra, 11.E osztály)Formabontó ballagás

2017. június 03.

Állítsd meg az éneket

Ne tépjétek szívemet

Ne mondj búcsút, legyél néma

Ne vezényelj indulóra

Kicserélem egész énem

Csak az emlékeket védem.

Mintha kőhöz imádkoznék

Odalöksz a szekérderék

Felnőtt-ifjú tömegébe

Sodródom már, ez a vége

Nyakamat tekerem, csak hogy lássam

Mitől válok el alássan. (Részlet a végzős Farkas Réka búcsúbeszédéből)

 Elballagtak a végzőseink

2017. június 02.
Május 27-én, szombaton ballagott el hat végzős osztályunk 150 diákja. Tekintsék meg képes összeállításunkat.

Június 10-én folytatódnak az angol és román előkészítők negyedikes diákoknak

2017. június 02.
Folytatódnak az előkészítők angolból és románból a negyedikes diákok számára. A következő találkozóra június 10-én, szombaton 10 órától kerül sor. Szeretettel várjuk a diákokat!

A dániai FLL (First Lego League) robotverseny harmadik napja

2017. május 28.
A robotjátékokat az eredményhirdetés követte. Az Ady-SOKK csapata 48. helyen végzett a 119 versenyzőből.

Ultimul sunet de clopoțel

2017. május 27.

În după-amiaza zilei de sâmbătă s-a auzit ultimul sunet de clopoțel pentru cele șase clase de a 12-a ale Liceului Teoretic ,, Ady Endre”. Conform tradiției, ceremonia a avut loc în curtea școlii. Doamna director Vad Marta a ținut un discurs emoționant în fața absolvenților și a tuturor celor prezenți, prin care le dădea câteva sfaturi utile la început de drum nou, le ura tot succesul din lume și, nu în ultimul rând, le reamintea că vor fi mereu păstrați în amintire și așteptați cu drag  în școala de unde au plecat!


© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad