Hírek


245 évesek vagyunk: Táblaavatás és kiállításmegnyitók

2017. május 23.
Május 20- án, szombaton emléktábla avatásával kezdtük a napot. Iskolánk eddigi elnevezései vannak megörökítve rajta. Az Orsolya- rend hagyatékából rendezett ideiglenes kiállítás megnyitója volt a következő állomás, majd iskolánk médiakörének Minden, ami Ady című fotókiállítása lett ünnepélyes keretek közt megnyitva. Képes összeállításunk következik.

245 éves az iskolánk

2017. május 18.
Szombaton, május 20- án szeretettel várunk mindenkit az iskolánk alapításának 245 éves évfordulója alkalmából rendezett iskolanapra, mely 10 órakor kezdődik. Remélem, mindenki talál kedvére való programot, legyen az kiállítás, egy jó beszélgetés, az 50, 60 és 70 éve érettségizettek oklevelekkel való jutalmazása, a 7próba verseny döntője, sporttevékenység, gyermekfoglalkozás, palacsintaevő verseny, egy jó gulyás avagy diákkoncert. Találkozunk szombaton!

Adys sikerek az Irenaeus fizika- és találmányversenyen

2017. május 13.

Május 13-án zajlott iskolánkban a 13. alkalommal megrendezett Irenaeus fizika- és találmányverseny. Az 53 versenyző Bihar, Fehér és Maros megye tíz iskolájából jött. Diákjaink ismét remekeltek. Gratulálunk Salánki Miklósnak és Árva Norbertnek az I. díjhoz, Divin Juditnak a II., Guba Áron Máténak és Kristófi Mihálynak a III. díjhoz, Farkas Ábelnek, Takács Anna Őszikének, Kovács Sándornak és Kozma Tamásnak a dicsérethez. Bővebben...Cambridge próbavizsga az Adyban

2017. május 12.

Amióta 3 évvel ezelőtt az Ady Endre Elméleti Líceum Cambridge próbavizsga-központ lett, azóta minden évben egyszer az angol nyelv iránt komolyan érdeklődő diákjainknak alkalmuk van felmérni tudásukat európai szinten is. Bővebben...Egy tanulmányi kirándulás négy napja: különleges természeti és kulturális élmények

2017. május 11.

Különleges kiránduláson vett részt a tavaszi vakációban iskolánk 30 diákja. A 8.A osztály, kiegészülve néhány ötödikes, kilencedikes és tizedikes diákkal, a Punkva-Prága-Bécs útvonalat járta be négy nap alatt. Olvass tovább...Angol tábor 2017

2017. május 10.

Itt a jó idő, jön a nyár és vele a kihagyhatatlan tábori időszak! 
Mi már teljes gőzzel készülünk azért, hogy nektek, kedves gyerekek, minél szebb élményekkel töltsük meg a nyarat! A tábor az aranyosláposi Ady-házban kerül megszervezésre június 24-30. között, az elmúlt évek feltételei mellett, 5- 8. osztályos diákoknak, illetve leendő adysoknak.
Kezdődhet a jelentkezés!!!

 7próbás adysok Szent László városában – játékos tudáspróba kicsiknek és nagyoknak

2017. május 10.

Iskolánk fennállásának 245. évfordulója alkalmából újra meghirdetjük az adysok hétpróbás versenyét, 7próbás adysok Szent László városában – játékos tudáspróba kicsiknek és nagyoknak címmel.

Cél: a játék, az ismeretszerzés, a csapatmunka, a taktika, a jókedv és főleg sok-sok mosoly. Bővebben...

           Országos döntőben az információtechnológia tantárgyversenyen

2017. május 09.

A verseny megyei szakaszán a X. osztályosok között Fándly Gergő Zoltán (X.D) végzett az első helyen, így ő képviseli Bihar megyét az országos szakaszon. Az informatika tantárgyversenyen Gergő a III. helyen végzett. Felkészítő tanára: Hibácskó Gizella. 

Gratulálunk Gergő eddigi teljesítményéhez, és sok sikert kívánunk neki az országos szakaszon!Adys diákok szereplése Szalontán

2017. május 06.

Tíz diák és három tanár képviselte Nagyváradot a 2017. május 6-án Nagyszalontán megrendezett tudományos Diákkonferencián. A versenyzők fizika, tudománytörténet és biológia témakörökben mérhették össze tudásukat.

Az adys diákok ismét jó eredményeket értek el.

Bővebben...Megyei szintű papírgyűjtési verseny

2017. május 03.

Május 3-án került sor a Bihar megyei Tanfelügyelőség, Nagyvárad Polgármesteri Hivatala, a Környezetvédelmi Hivatal, a Környezetvédelmi Felügyelet és az Eco Bihor vállalat által szervezett papírgyűjtési verseny eredményhirdetésére.

Az ötödik alkalommal meghirdetett gyűjtési akció február 6. - április 14. között zajlott, célja pedig a gyermekek környezettudatos nevelésének szorgalmazása és a papírhulladékok összegyűjtése volt. Az Ady-líceumban zajló papírgyűjtési akciót Puskás Ágnes, Takács Péter és Ambrus L. Attila tanárok koordinálták.


© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad