Hírek


Aláírták a nagyváradi Ady Endre Líceum felújításának kivitelezési szerződését

2022. január 11.
Méltó nyitányaként a 250 éves évfordulói ünnepségsorozatnak, szombat délben a nagyváradi Ady Endre Líceum dísztermében aláírták az iskolaépület teljes felújítására vonatkozó kivitelezési szerződést. A finanszírozó a Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért Felelős Minisztérium, a kedvezményezett pedig a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség mint az ingatlanegyüttes tulajdonosa.

2022-ben elkezdődik iskolánk épületének teljes felújítása

2022. január 08.

Fontos esemény színhelye volt szombat délelőtt iskolánk díszterme. Ezen napon írta alá a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak alárendelt Országos Fejlesztési Ügynökség vezérigazgatója és a Exc. Böcskey László római katolikus megyéspüspök azt a szerződést, melynek értelmében az iskolaépület több mint 50 millió lejes minisztériumi támogatásból teljes felújításra kerül. Az esemény azért is kiemelt fontosságú, mert 2022-ben 250 éves lett az egykori Orsolya-rendi leánynevelő intézet, mely- működésének két  évszázada alatt - ilyen mértékű restaurálásban még nem részesült.Bolyai Matematika Csapatverseny

2022. január 07.

„Az igazat érteni, a szépet érezni, a jót gyakorolni kell.” (Bolyai János)

2022. január 7-én került megrendezésre iskolánkban a Bolyai Matematika Csapatverseny megyei fordulója. Ezen a versenyen a tanulók közösen, összedolgozva oldják meg a feladatokat, 3-4 fős csapatokban. Ezáltal átélik az együtt gondolkodás örömét, miközben összemérik tudásukat a többi csapattal.Átiratkozások a 2021–2022-es tanévben

2022. január 05.

A  Bihar Megyei Tanfelügyelőség  határozatának értelmében, a 2021–2022-es tanévben az első félév végén is van lehetőség átiratkozásra.  Az átiratkozási kérvények leadásának határideje január 11. kedd.

További információk az iskola titkárságától kérhetőek, a 0259431787 - es telefonszámon.Karácsonyi dalok a tanáriban az 5.A-val (2021)

2022. január 04.
Az 5.A osztály két karácsonyi dallal és József Attila Betlehemi királyok című versével köszöntötte a tanárokat és a közelgő ünnepet. Műsoruk különlegessége volt az Éjszaka árnya kezdetű dal furulyakísérettel való előadása. A kisdiákokat Kirkósa Enikő osztályfőnök, illetve Buna Boglárka és Csepregi Imola tanárnők készítették fel. 
© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad