Hírek


Tudnivalók a 2021 - 2022- es tanévben induló dadaképző szakról

2021. április 19.

Tisztelt szülők, kedves diákok!

Örömmel értesítjük mindenkit, hogy a jövő tanévtől bővül a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum kínálata: dadaképző szakot indítunk leendő IX. Osztályosok számára.

Szeretettel várjuk azokat a fiatalokat, akik szeretnek pici gyermekekkel foglalkozni.

A dadaképző szak líceumi végzettséget jelent: 4 év pedagógiai tanulmány után, az érettségi előtt, szakvizsgát lehet tenni. Ennek eredményeként szakképzett dada lesz az a fiú, vagy lány, aki leteszi ezt a vizsgát.

Nagy előnnyel indulnak azok a fiatalok, akik dadaképző szakon végeznek: akár már érettségi után elhelyezkedhetnek egy bölcsődében, hiszen szakképzett dadusok lesznek!

Aki azonban szeretne továbbtanulni, egyetemre menni, azt is megteheti. A pedagógiai végzettség mindig előnyt jelent, bárhol, bármerre is fog valaki továbbtanulni, majd dolgozni.

A 4 tanulmányi év alatt az alap líceumi tantárgyak mellett szakirányú tantárgyakat is fognak tanulni a dadusjelöltek, úgy mint Bevezetés a pedagógiába, Kisgyermekek lélektana, Anya – gyermek kapcsolat, Játék és tanulás, stb .... illetve hetente gyakorlaton vesznek részt, különböző bölcsődékben és óvodákban. Itt megfigyelhetik, hogyan zajlanak a bölcsődei tevékenységek, és a gyakorlatban is elsajátíthatják e szép hivatás minden csínját – bínját.

S mindezt magyarul! Az Ady Líceum az egyedüli Bihar megyében és a környező megyékben, ahol dadaképzés indul, magyarul, anyanyelvünkön.A gyakorlatozást is magyar tannyelvű bölcsődékkel és óvodákkal karöltve fogjuk biztosítani.

Ugyanakkor az angol nyelvet is emelt óraszámban tanítjuk, így diákjainknak lehetősége nyílik arra, hogy a XII. osztály végén akár angol nyelvvizsgát is letehessenek, illetve sikeres vizsga esetén akár angol  nyelvet taníthassanak az óvodákban.

Ugyanakkor vidékiek számára bentlakást és étkeztetési lehetőséget tudunk biztosítani az iskola keretein belül.

Így tehát, várunk minden kisgyermekkel foglalkozni szerető, VIII. osztályos diákot a dada képzésünkre. Gyertek az Adyba!

Tudnivalok a dadakepzo szakrol.docxSzép a városunk, Nagyvárad - nagyváradi aktualitások, információk

2021. április 11.

A nagyváradi Ady Endre Líceum az egyedüli Biharban és a környező megyékben, ahol dadaképzés indul magyar nyelven. Líceumi végzettséget kínál, négy év pedagógiai tanulmány után pedig az érettségi előtt szakvizsgát lehet tenni, melynek eredményeként szakképzett dada lesz az a fiú vagy lány, aki leteszi ezt a vizsgát.


© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad