DT2024. január 12.

Gólyabál -- 2024

Gólyabál -- 2024

Idén január 12-ig kaptak haladékot a kilencedikesek, hogy összeérlelt, átgondolt produkciókkal, filmekkel, jelenetekkel mutatkozzanak be az évfolyamnak, tanáraiknak és a megjelent szülőknek. Bár mindegyik osztály rengeteg energiát fektetett a felkészülésbe, és a gólyapárok is igyekeztek helytállni, a legemlékezetesebb mégis a bajtársias, baráti hangulat marad mindenki számára: hiszen a kilencedikesek egyforma lelkesedéssel szurkoltak nemcsak a saját, hanem mindegyik rivális osztálynak.2023. december 20.

Karácsonyi kvízbajnokság

Karácsonyi kvízbajnokság Karácsony közeledtével Az Ady Endre Elméleti Líceum diáktanácsa megrendezte az idei tanév kvízbajnokságának első fordulóját, a téma ezen ünnep volt. A kvíz nemcsak a tudásukat, hanem a karácsonyi hangulatba való beleélést is erősítette, és minden résztvevő számára felejthetetlen élményt nyújtott.✨ 

2023. december 06.

Ide mindig eljön a Mikulás!

Ide mindig eljön a Mikulás! Ebben az évben is megrendezésre került az Ady diáktanácsa által szervezett program, a Mikulásposta. A diákok lelkesen írtak leveleket egymásnak, és Mikulás napján a diáktanács tagjai jelmezbe bújva osztották ki azokat minden osztályban. Az öröm és boldogság hangulata hatotta át az iskolát, és mindannyian mosolyogva zártuk ezt a különleges napot.

2023. október 31.

Hétvége a gólyatáborban

Hétvége a gólyatáborban Az Ady diáktanácsa táborral szépítette meg a vakációt megelőző hét végét a gólyák számára, Biharfélegyházán. Itt a diákok ügyességét, csapatmunkáját és elszántságát próbára tevő feladatokkal számolhattak a vendégek, mindeközben szórakozásban sem volt hiány. 

2023. május 06.

DT-s kincskeresők

DT-s kincskeresők Iskolánk diáktanácsa kincskereső programmal köszöntötte a nyári meleg idő eljövetelét. A 9-12.-es diákok négy fős csapatokban oldották a keresztrejtvényeket, kutattak a városban és teljesítették a feladatokat. A verseny nem csak városunk szépségeinek felfedezésére, de a csapatmunka fejlesztésére is tökéletes időtöltésnek bizonyult.

2022. december 15.

Kvízbajnokság

Kvízbajnokság Elérkezett iskolánkban az AdyDT által szervezett kvízbajnokság második fordulója! Az eseményen a diákok a karácsonyra hangolódhattak, illetve összemérhették tudásukat a történelem terén is. A verseny nem volt tét nélküli, a nyertes csapat finom édességekkel gazdagodott.

2022. november 07.

Gólyahét

Gólyahét Idén is megrendezésre került az Ady Endre Elméleti Líceumban a gólyahét, melyet a gólyaavató ünnepség zárt. Az eseménysor legfőbb célja a kilencedikes diákok beilleszkedése és egymással, illetve a szervezőkkel, az Ady Endre Líceum Diáktanácsának tagjaival való ismerkedés volt. 

2022. október 18.

Gólyatábor 2022

Gólyatábor 2022

Az idei új adysoknak tartott gólyatábor nagy sikert aratott. A tábor Kiskoh településen volt, a Medve-barlang lábánál, gyönyörű tájjal körbevéve, ahol 79 gólya és 20 felügyelő egyaránt tudott élvezni egy zökkenőmentes, jó hangulatú hétvégét.

Köszönjük a tanároknak és osztályfőnököknek is, akik részt vettek a táborunk rendezvényein.2022. május 25.

Diáktanács tábor Aranyoson

Diáktanács tábor Aranyoson 2022.május 20-22-én, Aranyoson megrendezésre került a diáktanácsosoknak egy tábor, egyben képzéshétvége. Sok mindent tanulhattunk, sokat nevettünk, szórakoztunk, játszottunk és finomakat ettünk. Jót tett a csapatnak, mert jobban megismerhettük egymást és közelebb kerültünk ahhoz, hogy egy jobban működő diáktanács legyünk.

2022. április 13.

Gólyaavató 2022

Április elsején a DT szervezésében megrendezésre került az idei gólyaavató ünnepség. Ezen a rendezvényen a kilencedikes osztályok versenyeztek. Készültek táncprodukciókkal, szórakoztató videókkal és sok mással, hogy elnyerjék a 2022-es gólyaavató első helyezését. Minden osztály csodálatosan teljesített, ezért a produkciók elbírálása nehéz feladatnak bizonyosult. A zsűri hosszas megfontolás után úgy döntött, hogy a nyertes a 9.F osztály. Gratulálunk nekik!

2022. március 30.

Gólyahét - 2. nap

Gólyahét - 2. nap Március 29., kedd volt a gólyahét második napja. A kilencedikesek rózsaszínbe öltözve jöttek iskolába; ki fürdőköpenyt, ki báli ruhát, ki pizsamát húzott. A játék a tornateremben zajlott, az illető gólyáknak hulahoppkarikákat kellett egymás nyakába dobniuk - örök klasszikus. A nyertes a 9.E osztály lett tizenkét telitalálattal.

2021. december 21.

Osztálydíszítő verseny

Osztálydíszítő verseny A DT idén decemberben a karácsonyra hangolódás jegyében megszervezte az osztálydíszítő versenyt, amelynek során minden osztálynak egy-egy általa választott karácsonyi film témájában kellett feldíszítenie saját termét. Hogy még interaktívabb legyen a verseny, a díjazást megelőző héten a Diáktanács egyes tagjainál játszani/ feladatokat elvégezni lehetett, amivel extra pontokat szerezhettek a diákok az osztályuknak. A díjazásra hétfőn került sor, amikor is a kinevezett zsűri a kreativitást és a témához való alkalmazkodást díjazva körbejárta a résztvevők osztályait. A verseny győztesei megdolgoztak helyezésükért, és végül két kategóriában, az általános- és a középiskolásban díjaztunk, a 11.F és az 5.A osztályt.  A győztesek egy-egy tortát kaptak jutalmul, amit azonnal el is fogyasztottak.

2021. december 16.

Osztályszépségverseny

Osztályszépségverseny Az Ady DT idén megszervezi  az osztálydíszítő szépségverseny karácsonyi verzióját! Az osztályok ki kell válasszanak egy karácsonyi filmet, amit megjelenítenek a díszítésben és egy rövid előadást kell bemutatniuk annak alapján. Pluszpontokat is szerezhetnek, ha teljesítik a kisjátékok feladatait. A versenyben részt vesznek az 5-8.-os és a 9-12.-es osztályok is.

2021. szeptember 22.

Kilenc- és tizedikesek teadélutánja

Kilenc- és tizedikesek teadélutánja Iskolánk egyik hagyománya a Teadálután, melynek célja a kilencedikes diákok beavatása a szakkörök világába. Bár tavaly a vírushelyzet megakadályozta ennek megvalósítását, idén a kilencedikesek és tizedikesek egyaránt betekintést nyerhettek az órán kívüli tevékenységekbe. Minden érdeklődő diáknak alkalma volt hozzáillő foglalkozást találnia a 10 szakkörön belül: diáktanács, újságírás, média, rádió, Létra színjátszókör, Zabhegyezők köre, vitakör, robotika, sport és tájfutás. Az egymástól elzárt hónapok után mindannyiunknak felszabadító élményt nyújtott ez a közös időtöltés, és szakköreinknek a működése – remélhetőleg – iskolánk életében is színesebb, változatosabb tanévet ígér.

2021. július 17.

Gólyák és DT-sek

Gólyák és DT-sek

Háromnapos gólyatáborban vehettek részt kilencedikes gólyánk közül jópáran.

Hétfőn együtt vonatoztunk Székelyhídra, ahol a kipakolás és a szabályzat átolvasása után kezdetét is vette az első program. Ezáltal sok ismerős archoz immáron nevet is társíthattunk, és kicsit jobban megismerhettük egymást.

 2021. június 22.

DT csapatösszerázó

DT csapatösszerázó  Mindenki  nevében mondhatom, hogy nagyon nagy élmény volt a diáktanács csapatösszerázó tábora. A programok jól kidolgozottak voltak, és nagyon szervezett volt az egész tábor. Ahhoz képest, hogy milyen olcsó volt, nagyon finom volt az étel, amiből kellő mennyiségben fogyaszthattunk. Örülök, hogy elmentem ebbe a táborba, hiszen remekül összerázódott a társaság, és- szerintem- a jövőben is nagyon jól fog együtt dolgozni ez a csapat.

2019. október 25.

Adysok gólyatábora

Adysok gólyatábora Az Ady Endre Elméleti Líceum diáktanácsa által idén is megrendezett gólyatábor igen jól sikült. A szervezők csapata és a kilencedikes diákok együttműködésének köszönhetően az esemény gördülékenyen és jókedvvel zajlott le. A kilencedikes csapatok különböző játékokban, kihívásokban mérhették össze az ügyességüket. 

2018. november 02.

Gólyabál 2018.

November 2-án az Ady Endre Elméleti Líceumban a diáktanács megszervezte a gólyabált, melynek idei témája híres énekesek  megjelenítése volt. Minden osztály választott 2 énekest, akiket megjelenített, majd készülhettek az osztályvideók és az osztályprodukciók.2018. október 25.

A gólyahét negyedik napja

A gólyahét negyedik napja

A gólyák terepmintás ruhákban vegyültek el észrevétlenül a suliban az utolsó előtti gólyanapon.

Mai próbafeladatuk: egy CD-t kellett eljuttatniuk a madzaggal összekötött pároknak egyik embertől a másikig. Leggyorsabbak az A-sok voltak. 

 

 2018. október 24.

A gólyahét harmadik napja

A gólyahét harmadik napja

A harmadik nap rózsaszínben telt el. Nagyszünetben két pohártornyot kellett építenie az osztályt képviselő párosnak. A leggyorsabbak, legügyesebbek ma a 9.A-sok voltak.

GALÉRIA2018. október 23.

A gólyahét második napja

A gólyahét második napja

Második nap párducmintás öltözék volt a 9.-es egyenruha. A mai feladat: egyik ember szájában szívószál van, másikéban egy spagetti. A spagettit bele kell helyezni a szívószálba.

Ezt háromszor kellett megismételni, három különböző szívószállal és spagettiszállal. A leggyorsabban ismét a 9.E teljesítette a feladatot.

GALÉRIA2018. október 22.

A gólyahét első napja

A gólyahét első napja

Elkezdődött a gólyahét. Ennek folyamán nemcsak feladatokat teljesítenek a gólyák, de minden nap egy bizonyos színbe kell felöltözniük. A mai, első nap színe a sárga volt, melyet nem csupán a kilencedikesek, hanem osztályfőnökeik közül még Bodgán Károly és Kányádi Zoltán tanár úr, a 9.D, illetve a 9.C osztályfőnöke is felvett. Az első nap játéka, melyet a gólyáknak teljesíteniük kellett, egy ügyességi feladat volt.2018. október 12.

Jól sikerült az adysok gólyatábora

Jól sikerült az adysok gólyatábora

Az idei évben –  a Diáktanács odaadó munkájának köszönhetően –  sor került a gólyatábor megszervezésére, amelynek helyszíne Székelyhíd volt. Ez az egy hétvégét felölelő kirándulás lehetőséget nyújtott az új kilencedikes diákjainknak arra, hogy játékos programok során jobban megismerjék egymást.2018. október 04.

Kilencedikesek teadélutánja

Kilencedikesek teadélutánja

A DT által szervezett teadélutánon az új kilencedikes diákoknak lehetőségük nyílt betekintést nyerni az iskola tanórákon kívüli életébe, a szakkörök tevékenységébe. Ezáltal felfedezhették azt, mi mindenben vehetnek még részt órák után, miben bontakoztathatják ki tehetségüket, mi az, ami érdeklődési körüknek megfelel. A szakkörök csapata pedig új diákokkal bővült.2017. december 21.

Karácsonyi bál

Karácsonyi bál December 21-én került megrendezésre az iskola diáktanácsának a szervezésében a karácsonyi bál. Az utolsó 2017-es iskolai tevékenységet a diákok karácsonyi hangulatban élvezhették, melyet   a karácsonyfából és a Mikulás -sapkákból álló dekoráció biztosított. A bálon lehetőség volt társastáncra és Just dance-re is.

2017. november 24.

Őszi bál a DT-sekkel

Őszi bál a DT-sekkel

Pénteken este került sor Diáktanács által szervezett első zenés-táncos eseményre, a Rémek Báljára az Ady Endre Líceumban. A  résztvevők kedvük szerint beöltözhettek bárminek, és  részt vehettek a különböző páros/csoportos táncokban, mint például a Cotton Eye Joe, rock, cha-cha-cha, a Meneaito, lassú zeneszámok és még sok más, valamint kipróbálhatták magukat a just dance-ban és karaokéban is.

 2017. október 21.

Új elnökség a Diáktanács élén

Új elnökség a Diáktanács élén Október 12-én, csütörtökön választották meg a diákok az iskola új diáktanácsi elnökségét. Az esemény az elnök- és alelnökjelöltek bemutatkozásával kezdődött. A rendezvényen az iskola minden diákja részt vett és szavazott. Ennek eredményeként a DT elnöke Căuș Bianca Argentina lett a XI.A osztályból, a három alelnök pedig Tóth Titusz a XI.E-ből, Vass Dávid a XI.D osztályból, valamint  Hegedűs Antónia ugyancsak a XI.E-ből. Gratulálunk, és számos sikeres rendezvényt, kitartást, türelmet kívánunk a vezető csapatnak!

2017. október 09.

DT elnök és alelnök kerestetik!

DT elnök és alelnök kerestetik!

 Jelentkezőket várunk a DT elnöki és alelnöki posztjaira. Az érdeklődő diákok leadhatják jelentkezési dossziéjukat a diáktanács elnökségi és alelnökségi pozícióinak betöltéséhez. A dossziénak tartalmaznia kell a szülői beleegyezést, politikamentességi nyilatkozatot és a jelentkezési űrlapot, melyek a Metodologie alegeri Consiliul Elevilor 2017-2018.pdf linken érhetőek el, a II. mellékletben. Jelentkezési határidő: október 9., hétfő. A dossziét Domján Katalin tanárnőnél lehet leadni. 

 

https://drive.google.com/file/d/0B6g-IqbAZAUrLU5rVll0bmhFMDQ/view

 2017. szeptember 27.

Kilencedikesek teadélutánja

Kilencedikesek teadélutánja A Diáktanács szervezésében került sor arra a délutáni programra, melynek során a kilencedikesek betekintést nyerhettek az Ady tanórán kívüli "életébe". Azaz megismerkedhettek azokkal a tevékenységekkel, szakkörökkel, melyek másfajta ismeretszerzési, tanulási, kikapcsolódási lehetőséget kínálnak számukra. 

2017. szeptember 11.

Az Árnyékkert átadó ünnepsége

Az Árnyékkert átadó ünnepsége

Szeptember 11-én, az ünnepélyes tanévnyitó után került sor a frissen felújított hátsó udvar átadására. Vendégeinkkel közösen tekintettük meg diákjaink szellemi és fizikai munkájának eredményét. A pályázat részleteit, vidám pillanatait és buktatóit Kőrösi Kristóf volt DT elnök mutatta be.

https://www.biharinaplo.ro/…/az-ady-mindig-a-sikerek-iskola…2017. május 11.

DT

DT Az Ady DT (másnéven Ady Diáktanács) tagjait nem csak az különbözteti meg diáktársaitól, hogy szorgalmasak, ügyesek, és készek a szabadidejüket feláldozni, hanem hogy mindezt önként teszik, sőt még élvezik is. Kifogástalan összhang uralkodik a minden héten megtartott gyűléseken, és kreatív ötletekben sem szenvedünk hiányt. A diáktanács olyan, mintha ők is kis részben irányítanák az iskolát. Olyasmiket tanulhatnak, amikről eddig nem is gondolták volna, hogy valaha felhasználhatják. A diáktanácsost nem kell kérni, magától is segít, legyen szó bármilyen munkáról. Ha bárki a kivételes képességű diákokat keresné az iskolánkban, akkor azt tanácsolom, hogy mindenképpen legelőször a diáktanácshoz kukkantson be.

2017. május 02.

Megújul az iskola hátsó kertje

Megújul az iskola hátsó kertje

Elkezdődött a munka a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum hátsó udvarán. 9000 lejt nyert az iskola diáktanácsa, az Ady DT és az Alma Mater Alapítvány Árnyékkert című közös projektje, melyet a PolgárTárs Alapítvány és a MOL Románia által kiírt Zöldövezet-program keretén belül készülnek megvalósítani.2017. március 03.

Tavaszköszöntő bál

Tavaszköszöntő bál A tavaszköszöntő bálon több, mint 100 táncolni vágyó fiatal jelent meg, többen olyanok, akiknek ez volt az első báljuk.

2017. február 17.

Mozi-est

Mozi-est 2017. február 17-én  mozi-estet szervezett a Diáktanács, amelyen a Rekviem egy álomért című filmet vetítettük le a díszteremben.

2017. január 13.

Diáktanácsi képzés-hétvége Szalárdon

Diáktanácsi képzés-hétvége Szalárdon Az Ady Endre Líceum Diáktanácsa képzést szervezett január 13-15. között Szalárdon, melyen “adys” illetve “eminescus” diákok vettek részt, szám szerint 20 középiskolás diák jelentkezett.
http://www.erdon.ro/diaktanacsi-kepzeshetvege-szalardon/3343853

2017. január 13.

Képzés-hétvége DT-seknek

Képzés-hétvége DT-seknek Az Ady diáktanácsa képzés-hétvégét szervezett január 13-15. között Szalárdon, melyen adys, illetve eminescus diákok vettek részt, szám szerint 20-an.

2016. december 22.

Karácsonyi bál

Karácsonyi bál
A téli bál a DT egyik legszebb programja, nem is csoda, hogy minden évben ezt várják a táncosok a leginkább. Idén december 22-én délután karácsonyfával, hóemberrel, fagyönggyel és égősorokkal idéztük fel a karácsony hangulatát. 

2015. november 02.

Megemlékezés a #Colectiv szórakozóhelyi tűzvészben elhunytakra

Hétköznapi emberek, barátok, ismerősök, diákok, mind összegyűltek Bukarestben az Universității téren, hogy egy mécsessel, egy perc néma csönddel emlékezzenek a #Colectiv szórakozóhelyi tűzvészben elhunytakra. Hasonlóképpen a nagyváradi Ady Endre Líceum diákjai is összegyűltek iskolájuk kápolnája előtt, hogy ők is pár mécsessel és egy perc néma csönddel osztozzanak a hozzátartózok gyászában, és emlékezzenek a baleset halottaira.


Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron  

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad