DT

Az Ady DT (másnéven Ady Diáktanács) tagjait nem csak az különbözteti meg diáktársaitól, hogy szorgalmasak, ügyesek, és készek a szabadidejüket feláldozni, hanem hogy mindezt önként teszik, sőt még élvezik is. Kifogástalan összhang uralkodik a minden héten megtartott gyűléseken, és kreatív ötletekben sem szenvedünk hiányt. A diáktanács olyan, mintha ők is kis részben irányítanák az iskolát. Olyasmiket tanulhatnak, amikről eddig nem is gondolták volna, hogy valaha felhasználhatják. A diáktanácsost nem kell kérni, magától is segít, legyen szó bármilyen munkáról. Ha bárki a kivételes képességű diákokat keresné az iskolánkban, akkor azt tanácsolom, hogy mindenképpen legelőször a diáktanácshoz kukkantson be.
A 2016/2017-es tanévben az elnökünk Kőrösi Kristóf (12. E), alelnökeink pedig Căuș Bianca Argentina (10. A), Madarász Ákos (11. D) és Farkas Réka (12. E).
Az egyik hagyományosnak számító programunk a minden évszakban megrendezett általában tematikus bál. Akik a társas táncok művelői és kedvelői közé tartoznak, nem hagyják ki az alkalmat, hogy kamatoztathassák tánctudásukat a bál keretein belül, és hogy egy jó estét töltsenek el barátaikkal, ismerőseikkel. A bálokon mindig kaphatóak finomságok, hogy akik elfáradtak, egyet falatozva készülhessenek fel a következő táncra. Mostanság pedig próbálunk újítani a kínálatunkon, hogy minél színesebb és változatosabb legyen eg-egy bál programja: volt már Just Dance, csocsó, de egy különleges társasjáték-szobára is volt példa. Az est végén pedig bálkirályt és bálkirálynőt is választunk az alapján, hogy ki táncolt a legtöbbet azon az estén.

2017. május 02.

Megújul az iskola hátsó kertje

Megújul az iskola hátsó kertje

Elkezdődött a munka a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum hátsó udvarán. 9000 lejt nyert az iskola diáktanácsa, az Ady DT és az Alma Mater Alapítvány Árnyékkert című közös projektje, melyet a PolgárTárs Alapítvány és a MOL Románia által kiírt Zöldövezet-program keretén belül készülnek megvalósítani.2017. március 03.

Tavaszköszöntő bál

Tavaszköszöntő bál A tavaszköszöntő bálon több, mint 100 táncolni vágyó fiatal jelent meg, többen olyanok, akiknek ez volt az első báljuk.

2017. február 17.

Mozi-est

Mozi-est 2017. február 17-én  mozi-estet szervezett a Diáktanács, amelyen a Rekviem egy álomért című filmet vetítettük le a díszteremben.

2017. január 13.

Diáktanácsi képzés-hétvége Szalárdon

Diáktanácsi képzés-hétvége Szalárdon Az Ady Endre Líceum Diáktanácsa képzést szervezett január 13-15. között Szalárdon, melyen “adys” illetve “eminescus” diákok vettek részt, szám szerint 20 középiskolás diák jelentkezett.
http://www.erdon.ro/diaktanacsi-kepzeshetvege-szalardon/3343853

2017. január 13.

Képzés-hétvége DT-seknek

Képzés-hétvége DT-seknek Az Ady diáktanácsa képzés-hétvégét szervezett január 13-15. között Szalárdon, melyen adys, illetve eminescus diákok vettek részt, szám szerint 20-an.

2016. december 22.

Karácsonyi bál

Karácsonyi bál
A téli bál a DT egyik legszebb programja, nem is csoda, hogy minden évben ezt várják a táncosok a leginkább. Idén december 22-én délután karácsonyfával, hóemberrel, fagyönggyel és égősorokkal idéztük fel a karácsony hangulatát. 

2015. november 02.

Megemlékezés a #Colectiv szórakozóhelyi tűzvészben elhunytakra

Hétköznapi emberek, barátok, ismerősök, diákok, mind összegyűltek Bukarestben az Universității téren, hogy egy mécsessel, egy perc néma csönddel emlékezzenek a #Colectiv szórakozóhelyi tűzvészben elhunytakra. Hasonlóképpen a nagyváradi Ady Endre Líceum diákjai is összegyűltek iskolájuk kápolnája előtt, hogy ők is pár mécsessel és egy perc néma csönddel osztozzanak a hozzátartózok gyászában, és emlékezzenek a baleset halottaira.


© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad