2017. december 21.

Premiere la București

Premiere la București

Suntem mândri că am fost și noi prezenți printre cei 168 de elevi premiați în București, pentru concursuri internaționale! Felicitări elevilor Árva Norbert, Divin Judit, KuruczCsenge, Schmidt Anita și profesorilor care i-au pregătit.2017. december 21.

Colinde

Colinde

Azi, 21 decembrie 2017, elevii clasei a X-a E, îndrumați de prof. Kajántó Judit și prof. Estera Durne, ne-au introdus în atmosfera sărbătorii Crăciunului, prin colindele cântate în limba română, cu mult talent și dedicare. Vocile lor s-au armonizat într-un mod deosebit, creând o stare deosebită în pragul sărbătorilor de iarnă.2017. december 21.

Poeta faber - Concurs de crăciun

Poeta faber - Concurs de crăciun

Clasele a V-a A, a VI-a A, a VI-a B si a XII-a A au participat joi, 21 decembrie 2017, la concursul de recitare si creație lirică „Poeta faber” – ediția de Crăciun, concurs organizat de prof. Estera Durne și de prof. Otilia Hercuț.2017. december 18.

Oferirea de cadouricopiilor din orfelinatul din Sâniob

Oferirea de cadouricopiilor din orfelinatul din Sâniob

Cu ocazia sărbătorii de Crăciun, elevii claselor a XI-a A și B, împreună cu diriginții acestora, d-na profesoară Pallai Marta și d-l profesor Cseke Sandor, au adus zâmbete pe fețele copiilor din orfelinatul  din Sâniob, oferindu-le cadouri, după care toți cei prezenți s-au bucurat de vizită,  participând la diferite jocuri în echipă.2017. december 07.

Ziua porților deschise

Ziua porților deschise

Elevii claselor  a V-a și a IX-a de la Liceul Teoretic ,, Ady Endre”, alături de elevii claselor a IV-a din alte școli din oraș și județ, însoțiți de părinți și bunici,  au pășit pragurile liceului nostru pentru a cunoaște școala, condițiile oferite de aceasta și pentru a afla rezultatele deosebite cu care ne mândrim de-a lungul anilor. Au fost întâmpinați de doamna director, Vad Marta, în sala festivă a liceului, unde li s-au proiectat diverse activități care au loc în școala noastră. 2017. november 16.

Ziua Internațională a Toleranței

Ziua Internațională a Toleranței

Ziua Internațională a Toleranței a fost sărbătorită și anul acesta, în 16. 11. 2017, la Liceul Teoretic ,,Ady Endre”. Motivaţia derulării acestei activități, coordonată de prof. Estera Durne, a fost practicarea multiculturalităţii şi a educaţiei în spiritul toleranţei. Mesajul  transmis a fost că fiecare dintre noi trebuie să contribuim la un dialog între culturi, valori şi convingeri pentru realizarea unei solidarităţi reale în diversitate.

 2017. november 01.

Vizionarea filmului Lord of The Rings

Vizionarea filmului Lord of The Rings

Activitatea a debutat cu o discuție pe tema genezei trilogiei lui Tolkin și a surselor de influență: credința creștina, experiența războiului, societatea în contextul industrializării... Am identificat împreuna tema centrală a trilogiei, lupta dintre bine si rău, pe plan exterior și interior deopotrivă, simbolurile centrale, elementele de mitologie scandinavă și sursele fantasticului.

 2017. szeptember 20.

Liceul Ady Endre din Oradea intră pe piața roboticii internaționale

Liceul Ady Endre din Oradea intră pe piața roboticii internaționale

 

http://corbiialbi.ro/index.php/compas/1224-liceul-ady-endre-din-oradea-nagyvarad-intra-pe-pia-539-a-roboticii-interna-539-ionale/2017. július 12.

Excelență

Excelență

La pregătirile Centrului de Excelență-Fizică, organizat în Cadrul Proiectului "Hai la Olimpiadă", desfășurat la Liceul Teoretic ”Ady Endre” din Oradea, s-au înscris 106 elevi din 10 unități de învățământ din 4 localități ale județului Bihor, 85 dintre ei participând regulat la activitățile organizate săptămânal. Elevii din clasele 6-12 au fost pregătiți în 9 grupe (6 la secția română și 3 la secția maghiară) de cei mai buni profesori de la Colegiul Național ”Emanuil Gojdu”, Liceul Teologic Baptist ”Emanuel”, Liceul Teoretic ”Ady Endre” din Oradea si Liceul Teoretic ”Horváth János” din Marghita. Cu ocazia concursului Irenaeus, 65 de elevi de la centrul de Excelenţă au fost premiaţi pentru activitatea desfăşurată de-a lungul anului şi rezultatele obţinute la diferite concursuri de fizică şi astronomie.2017. július 03.

Școala de vară a liceenilor de la Ady Endre

Școala de vară a liceenilor de la Ady Endre

În săptămâna 3-7 iulie, la Liceul Teoretic ,,Ady Endre”, au avut loc cursurile Școlii de vară, pentru al treilea an consecutiv. Anul acesta, sub îndrumarea doamnelor profesoare, Durne Estera și Tódor Éva, activitățile proiectului au avut în vedere elevii de liceu. Principalul scop a vizat nevoia de comunicare în limba română, maghiară și engleză.

 2017. június 20.

Școala de vară: Ferestrele cunoașterii

Școala de vară: Ferestrele cunoașterii

Luni și marți au avut loc primele două zile de activități cu conducerea doamnei profesoare Hercuț Otilia.

Detalii...2017. május 27.

Ultimul sunet de clopoțel

Ultimul sunet de clopoțel

În după-amiaza zilei de sâmbătă s-a auzit ultimul sunet de clopoțel pentru cele șase clase de a 12-a ale Liceului Teoretic ,, Ady Endre”. Conform tradiției, ceremonia a avut loc în curtea școlii. Doamna director Vad Marta a ținut un discurs emoționant în fața absolvenților și a tuturor celor prezenți, prin care le dădea câteva sfaturi utile la început de drum nou, le ura tot succesul din lume și, nu în ultimul rând, le reamintea că vor fi mereu păstrați în amintire și așteptați cu drag  în școala de unde au plecat!2017. május 25.

Am împlinit 245 de ani: Activități în aer liber

Am împlinit 245 de ani:  Activități în aer liber

Ne-am străduit să oferim activități în care să fie implicați toți, indiferent de vârstă, scopul acestora fiind petrecerea unui timp de calitate. Activitățile au fost variate: de la prepararea unui gulaș delicios și a clătitelor gustoase, până la desene pe asfalt,  activități organizate de Zabhegyezo și Consiliul elevilor, concurs de mâncat clătite, expoziție de animale mici și renumitul meci de fotbal între elevi-părinți și profesori. Vă invităm să admirați imaginile de mai jos pentru a fi martorii bucuriei noastre.
© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad