2024. március 17.

Anunț contestații OLLR minorități

CONTESTAȚIILE

LA OLIMPIADA ŞCOLARĂ LA DISCIPLINA LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ PENTRU ȘCOLI/ SECȚII CU PREDARE ÎN LIMBILE MINORITĂȚILOR ȘI PENTRU ROMÂNII DIN DIASPORA, ETAPA JUDEŢEANĂ,

SE DEPUN LUNI, 18 MARTIE, 2023,

ÎNTRE ORELE 13:30 – 15:30.

CEREREA DE REEVALUARE A LUCRĂRII SCRISE VA FI DEPUSĂ DOAR DE CĂTRE ELEV

LA SECRETARIATUL LICEULUI TEORETIC „ADY ENDRE” DIN ORADEA.

 

Rezultate_OLLR_Minoritati_2024_Sectiunea A_Magh.pdf

Rezultate_OLLR_Minoritati_2024_Sectiunea B_alte minoritati.pdf



2023. december 13.

Adys diákot díjaztak Bukarestben

Adys diákot díjaztak Bukarestben

Az Ady-líceum tavalyi végzettje, Bodnár Mónika Brigitta vehette át idén Bukarestben - 2 másik Bihar megyei diák mellett -  a diákoknak járó legrangosabb elismerést, az úgynevezett "Kiválósági oklevelet" a Nemzetközi Magyar Matematika Olimpián elért kimagasló eredményéért. A diákok mellett a felkészítő tanárok és az iskola is elismerésben részesült. Bodnár Mónika tanára, Báthori Éva tanárnő is megkapta a tanároknak járó "Kiválósági oklevelet".



2023. december 07.

'doar ÎMPREUNĂ putem face minuni'

'doar ÎMPREUNĂ putem face minuni'

În acest an școlar, 2023--2024, în Liceul Teoretic „Ady Endre” a inițiat Proiectul Umanitar și de Voluntariat „Zâmbet pentru copii” care are ca scop educarea elevilor în spiritul toleranţei, al implicării şi responsabilizării lor la nivelul comunităţii noastre şcolare şi locale. Proiectul aduce alături de noi mai multe instituții din orașul nostru, pentru că doar ÎMPREUNĂ putem face minuni. 



2023. december 04.

Ziua Internațională a Toleranței

Ziua Internațională a Toleranței În data de 16 noiembrie, elevii claselor a X-a D, E, F, coordonați de prof. Estera Durne, au marcat Ziua Internațională a Toleranței, o inițiativă prin care elevii au fost îndemnați la mai multă înţelegere, compasiune şi respect reciproc, dialog şi cooperare între culturi, civilizaţii şi popoare. În cadrul proiectelor individuale și de grup, s-au descurajat atitudinile extremiste dominate de instigare la ură.

2023. június 27.

Pótvizsgák a 2022–2023-as tanévben - Corigențe

Ora 9.00

Nr.

Clasa

Disciplina

Data

 

  1.  

IX, X

Matematică

4. 07. 2023

  1.  

 XI

Limba engleză

4. 07. 2023



2023. május 02.

Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bihor

Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bihor Azi a avut loc meciul demonstrativ dintre CSM Oradea 2 și selecționata liceelor! Jocul a avut loc în parcul I. C. Brătianu, la inițiativa celor de la Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bihor! Toți participanții au avut parte de o amiază plăcută, fiind răsplătiți la final cu un trofeu și medalii! Suntem uniți pentru viață! Consumul de droguri ne privește pe toți!

2023. április 06.

Olimpiada de limba și literatura română

Olimpiada de limba și literatura română

Ne bucurăm de succesul elevilor școlii noastre, care au obținut rezultate frumoase la Olimpiada naţională de limba şi literatura română pentru şcoli/secţii cu predare in limbile minorităţilor şi pentru românii din diaspora, din 25. 03. 2023.

Elevii care au obținut premii la etapa județeană a olimpiadei sunt: 

·         CSERVID Z.A. ZOÉ VIKTÓRIA, premiul al II-lea, clasa a V-a B, prof. coordonator: Hercuț Otilia; 

·         FRANŢIU L. A. TOMA, premiul al III-lea, clasa a VI-a A, prof. coordonator: Durne Estera;

·         LABANC V EDINA, mențiune, clasa a VIII-a B, prof. coordonator Butuc – Mayer Veronica; 

·         LŐRINCZ M. SZINTIA, premiul I, clasa a X-a, prof. coordonator: Hercuț Otilia.

 



2023. április 03.

#44pentruprieteni2023

#44pentruprieteni2023

Clasa a V-a B a luat parte anul acesta la proiectul 4/4 PENTRU PRIETENI, derulat de American Councils for International Education – Romania și Ambasada SUA în România.

Elevii și părinții acestora, coordonați de prof. Otilia Hercuț, au realizat pachete de alimente pentru familiile aflate în dificultate, înscrise în programul Fundației Creștine de Asistență Socială „Casa” din Oradea.

Înțelegând responsabilitatea noastră în comunitate și impactul pe care îl putem avea în viața celor din jurul nostru, susținem lanțul dărniciei!



2023. február 02.

Condiții specifice și aviz pedagogic pentru anul școlar 2023 - 2024

Pentru posturile vacante/ rezervate/ fractiunile de posturi afișate pentru anul școlar 2023- 2024 sunt valabile condițiile specifice și avizul pedagogic, după cum sunt afișate mai jos:

 

Avizul_directorului_pt_posturi_pedagogice_2023

Conditii_specifice_2023



2022. december 20.

Vizită la Centrul de Îngrijire de Zi

Vizită la Centrul de Îngrijire de Zi În luna decembrie elevii clasei a XI-a E împreună cu d-na prof. Hercuț Otilia au vizitat cu multă bucurie copiii de nivel primar din Centrul de Îngrijire de Zi, Oradea, pentru a zâmbi, a se juca, a învăța și a celebra împreună sărbătorile de iarnă. Cu această ocazie elevii le-au dăruit copiilor dulciuri și i-au implicat în diverse jocuri și activități creative. Această experiență ne-a învățat frumusețea de-a lega punți între generații, bucuria de a ne implica în comunitate și de-a dărui puțin din noi.

2022. november 11.

ANGAJĂM Îngrijitor

ANGAJĂM Îngrijitor

Liceul Teoretic  „Ady Endre” Oradea,  Județul Bihor organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă determinată, până la revenirea titularului pe post, a funcției contractuale temporar vacante de îngrijitor, 1 post.

anunt_GOV.pdf



2022. június 27.

Parteneriat cu Ungaria

Parteneriat cu Ungaria

În perioada 19-23 mai s-a derulat prima etapă a parteneriatului nostru cu liceul „Nagy Sándor József” din Budakeszi sub egida proiectului „Fără hotare”, parteneriat coordonat de prof. Tóth Márta. Cu această ocazie elevi din clasele a X-a A, a XI-a A și a XI-a C, coordonați de profesorii Cseke Sándor și Hercuț Otilia, și colegii lor de la liceul-partener Verebi Anett, Karskó János și Rimóczi Tamás au explorat istoria, literatura și cultura maghiară printr-o suită de activități extracurriculare. Frumusețea locurilor vizitate, bucuria aprofundării tradițiilor maghiare și dezvoltarea unei strânse prietenii cu partenerii noștri au definit această experiență.



2022. május 18.

Aniversarea a 250 ani de la infiintarea scolii

Aniversarea a 250 ani de la infiintarea scolii

Liceul Teoretic „Ady Endre”, este cel mai important liceu cu predare în limba maghiară din Oradea, urmașul de drept al Școlii de Fete aparținând „Ordinului Ursulinelor”, înființată de canonicul István Szentzi, instituție care și-a început activitatea în 1772. Actualmente, liceul funcționează cu 28 de formațiuni de studiu, 8 clase la nivel gimnazial și 20 la nivel liceal, însumând  736 elevi și funcționând cu 58 cadre didactice. Liceul deservește nu numai orașul Oradea și județul Bihor, ci și  județele limitrofe, oferind elevilor cazare și masă în internatul și cantina proprii.În acest an, se sărbătoresc 250 de ani de la începutul funcționării acestei clădiri ca instituție de învățământ.



2022. április 06.

Olimpicii noștri

Olimpicii noștri

Suntem mândri de efortul, curajul și dedicarea fiecărui elev care a participat la Olimpiada naţională de limba şi literatura română pentru şcoli/secţii cu predare in limbile minorităţilor şi pentru românii din diaspora. Fiecare formă/etapă a evaluării își are locul și rolul în procesul nostru de formare, de aceea, îi felicităm pentru responsabilitate și le dorim mult succes mai departe. 

 



2022. április 06.

4/4 pentru prieteni la Liceul Ady Endre

4/4 pentru prieteni la Liceul Ady  Endre

Elevii noștri au demonstrat empatie și spirit civic, abilități de organizare, colaborativitate și dedicare într-o acțiune de voluntariat menită să sprijine refugiații din Ucraina. Inițiativa noastră este înscrisă în proiectul național 4/4 PENTRU PRIETENI derulat de Ambasada Statelor Unite în România alături de American Councils for International Education. Exemplul primilor elevi implicați în proiect a constituit o sursă de inspirație pentru colegii lor, astfel mâinile s-au unit iar binefacerile s-au înmulțit, în final reunindu-se în activitățile de voluntariat elevii și părinții acestora din clasele a IX-a D, a IX-a E, a X-a A, a X-a D și a X-a E alături de partenerul nostru, Asociația Dincolo De Noi. Speranța noastră este de a sădi pe chipul și sufletul celor întristați o rază de lumină... atât de necesară într-un „azi” nesigur, tulbure și neprietenos. Fie ca lumina noastră să fie perpetuată!

prof. Otilia Hercuț

https://americancouncils.ro/44pentruprieteni/



2022. március 04.

Ajutor umanitar din partea liceului Ady

Ajutor umanitar din partea liceului Ady

Azi a fost despre oamenii mici cu suflet mare deoarece cel mai tânăr voluntar nu a avut nici două luni și întreaga zi a fost despre bunătatea copiilor (fara sa fi organizat ceva intenționat in acest sens)!

In prima parte am primit mai multe transporturi de donații, adunate de elevii de la Şcoala Gimnazială "Oltea Doamna" Oradea și de la Ady Endre Liceum profesorii acestor școli au reușit să mobilizeze elevii care alături de părinți au făcut pachete atât de utile pentru refugiatii din Ucraina! In timp ce descărcam donațiile am primit prima cerere "personalizata" pentru un pachet de sprijin pentru o mămică și bebelușul ei care abia s-a născut, așa că în doar câteva minute voluntarii prezenți au alcătuit un pachet atât pentru mama cât și pentru bebe!



2022. január 07.

Istoria liceului

Istoria liceului

Liceul Teoretic Ady Endre este o instituție de învățământ preuniversitar din Oradea, fiind cel mai important liceu cu predare în limba maghiară din Oradea. Instituția este urmașul de drept al școlii de fete aparținând „Ordinului Ursulinelor”, înființată de canonicul István Szentzi, care și-a început activitatea în 1772.

Vechea schola a parcurs un drum lung în istoria sa de peste două secole. Își începe funcționarea cu o școală primară condusă de ordinul Orsolya, unde are loc creșterea și educația fetelor.



2021. december 29.

Angajăm administrator

Liceul Teoretic  „Ady Endre” Oradea,  Județul Bihor organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcției contractuale vacante de administrator de patrimoniu, 1 post.

anunt_Monitor_administrator_patrimoniu.docx

Calendar_administrator.docx

 



2021. december 29.

Concurs pe postul inginer de sistem

Concurs pe postul inginer de sistem

Liceul Teoretic  „Ady Endre” Oradea,  județul Bihor organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcției contractuale de execuție vacante, de inginer de sistem, 1 post.

anunt_Monitor_inginer_de_sistem.docx

Calendar_ing_de_sistem.docx



2021. december 21.

Bradul cu dorințe

Bradul cu dorințe În luna decembrie elevii clasei a X-a F, coordonați de prof. Hercuț Otilia, au împodobit un „brad al dorințelor” de Crăciun. Rememorând iernile copilăriei, elevii și-au așternut gândurile și dorințele, mulțumirile și expectanțele pentru sărbători în variante creative ale textului epistolar.

2021. december 17.

Desene pentru Moș Crăciun

Desene pentru Moș Crăciun Elevii din clasa a VI-a A ai doamnei profesoare Guler Monica i-au trimis lui Moș Crăciun desene, felicitări pentru a-i arăta acestuia că își merită cu prisosință cadourile primite.

2021. december 17.

Tradiții românești de Crăciun

Tradiții românești de Crăciun Îndrumați de d-na profesoară Guler Monica, elevii clasei a IX-a F au făcut o călătorie tematică prin România cu ocazia Crăciunului, învățând și discutând apoi despre tradițiile românești specifice acestei sărbători.

2021. december 17.

În așteptarea lui Moș Nicolae

În așteptarea lui Moș Nicolae

Elevii claselor a VI-a A și B au așteptat cu nerăbdare ziua în care au putut să îi scrie moșului cât de cuminți au fost tot anul și ce doresc ca acesta să le aducă. Dorințele lor au fost însoțite de desene menite să îl impresioneze pe Moș Nicolae!

Cu siguranță moșul a trecut pe la fiecare și le-a umplut cizmulițele curățate! 

Guler Monica



2021. november 19.

Celebrăm toleranța

Celebrăm toleranța În perioada octombrie-noiembrie Catedra de limba română, reprezentată de prof. Hercuț Otilia, prof. Butuc-Mayer Veronica și prof. Guler Monica, a realizat o serie de activități didactice interdisciplinare dedicate Zilei Internaționale a Toleranței împreună cu elevii claselor a IX-a A, a IX-a D, a IX-a E, a IX-a F, respectiv a X-a A, X-a D, X-a E și X-a F. În cadrul proiectelor individuale și de grup au fost explorate subiecte precum: unitate în diversitate, discriminare, bullying și cyberbullying, nonviolență, acceptare, diversitate etnică/culturală, toleranță. Redarea tematicii propuse a vizat inventivitatea și originalitatea, elevii surprinzându-ne prin scenete, colaje de știri, reclame, fashion-show-uri cu materiale reciclabile, afișe, prezentări Prezi și PowerPoint, videoclipuri și vloguri.

2021. március 10.

Élet az Adyban - tavalyi összefoglaló - 10.F

Kellemes félévet kíván mindenkinek a legfantasztikusabb 10.F ❤ osztály és az oszi, a tavalyi tanév összefoglalójával!

Un semestru frumos vă dorim, prin recapitularea a celor mai frumoase momente din anul școlar trecut! 



2021. március 09.

One Billion Rising

One Billion Rising Prin contribuția eficientă a școlii noastre, în data de 28 Februarie 2021, Duminică, prin mișcarea „One Billion Rising”, desfășurată în jurul orei 12:00 în Piața Unirii, s-a atras atenția oamenilor asupra abuzului domestic. Această mișcare a fost concepută de către Eve Ensler, care însăși a fost victima abuzului în cadrul familiei. Evenimentul a fost organizat de către Asociația Ephorus, instructoarea de Nia dance, Szabó Andrea și Instructoare de yoga, Renata Coznici, si a decurs conform reglementărilor impuse de către Ministerul Sănătații.

2021. január 28.

2021-es naptár

2021-es naptár

Iskolánk rajzköre az online tanulás során sem tétlenkedik. Időről időre szebbnél szebb alkotásokkal örvendeztetik meg a diákokat, tanárokat, szülőket.

Fogadják szeretettel  virtuális galériánkban a diákjaink által tervezett legújabb naptárakat a 2o21-es évre.



2020. december 28.

Concurs pe postul inginer de sistem

Concurs pe postul inginer de sistem

Liceul Teoretic  „Ady Endre” Oradea,  județul Bihor organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcției contractuale de execuție, vacante de inginer de sistem, 1 post.

Pentru a ocupa un post contractual vacant candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții generale, conform art. 3 al Regulamentului-cadru aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 286 din 23 martie 2011, cu modificările și completările ulterioare:

anunt_concurs_inginer_de_sistem.docx

Calendar.docx



2020. szeptember 28.

Concurs pentru post de bucătar

Concurs pentru post de bucătar

 

Liceul Teoretic  „Ady Endre” Oradea,  Județul Bihor organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcției contractuale de execuție, vacante de bucătar, 1 post.

Pentru a ocupa un post contractual vacant candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții generale, conform art. 3 al Regulamentului-cadru aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 286 din 23 martie 2011, cu modificările și completările ulterioare:

 

anunt_concurs_bucatar_2020.docx

Calendar.docx



2020. április 29.

De departe și aproape

De departe și aproape Departamentul de Artă al Universității PKE a anunțat o competiție pe tema solidarității. Eleva școlii noastre Bíró Tímea-Ingrid participă cu proiectul ei cu titlul "De departe și aproape". Vă rugăm să votați pe proiect. Termenul de votare 02.06.2020.

 



2020. február 09.

Prezentare

Prezentare

În perioada 28 februarie-9 martie 2020 clasele a VII-a A, a VIII-a A și a VIII-a B au participat la o serie de activități în cadrul proiectului „Ziua mamei”, derulat de doamna prof. Otilia Hercuț. Portretul mamei a fost edificat din perspectivă interculturală prin prezentării PPT, planșe-colaj și hărți mentale, acestea oferindu-le elevilor prilejul de a rememora treptele vieții parcurse cu sprijinul, răbdarea, iubirea, dedicarea și sacrificiul ființei dragi – mama.

Cu inimă recunoscătoare rostim și noi: mulțumim, mamă!



2020. január 22.

Vizită

Vizită În data de 20.01.2020, ne-au vizitat copii de la Liceu Teoretic ,,Ady Endre'', Oradea, clasa a VIII-a, însoțiți de doamna profesoară Hartstein Greta. După ce s-au familiarizat cu regulamentul de înscriere la bibliotecă, au vizitat secția de împrumut pentru copii și tineret, unde doamnele bibliotecare Melinda Racsav și Adelina Boga le-au prezentat secția, le-au vorbit despre felul cum sunt organizate cărțile, despre noutăți, fondul de referință. După aceea, copiii s-au oprit și în ludotecă, unde au avut deosebita plăcere să vadă spațiul de studiu și recreere a celor mici. Au mai vizitat secțiile adulți, sala de lectură, Mediateca, secția de împrumut carte veche, depozitul general și nu în ultimul rând, laboratorul de conservare.

2020. január 20.

170 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu

170 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu Elevii clasei a XII-a E au marcat această zi specială, în care am sărbătorit 170 de ani de la nașterea poetului ,,nepereche”, Mihai Eminescu, printr-un moment poetic, sub îndrumarea prof. Estera Durne.

2019. november 25.

Buy Nothing Day - ediția a doua

Buy Nothing Day - ediția a doua Dear Students,
Thanks to our participation in the Erasmus + project we are going to celebrate for the first time the Buy Nothing Day on Tuesday, the 27th of November. That means we WON’T PURCHASE ANYTHING FOR 24 HOURS. Please, take part in the activities organized on that day:
1.check in for the “ 24 hours Buy nothing CHALLENGE” on the posters at the school’ s entrance hall, then on the following day tick it if you could carry it out, and mention it how;
2.bring with you and exchange your brand new and less useful things for more required ones at the Exchange MARKet set up for this special event near the snack bar during the breaks (even food, drink, Cd, Dvd, toy, jewelry, book, etc.).

2019. október 15.

Ziua Educației

Ziua Educației Ziua Educației a fost punctată printr-o serie de activități (discuții, dezbateri, proiecte individuale și în grup, colaje și expoziție) coordonate de prof. Otilia Hercuț, în care elevii din clasele a VII-a A, a VIII-a A, a VIII-a B și a XII-a A au identificat diverse tipuri de educație și avantajele oferite de acestea.

2019. október 11.

Ziua europeană a limbilor străine

Ziua europeană a limbilor străine De ziua limbilor europene, câțiva elevi implicați în proiectul Erasmus + au călătorit în Grecia, a treia țară din proiect, mai exact în Volos, unde, alături de colegii lor din Spania, Lituania și Turcia, au avut oportunitatea de a se prezenta în limba lor maternă pentru a evidenția astfel frumusețea fiecărei limbi în parte.

2019. október 11.

Școala fericită

Școala fericită În data de 18 septembrie am devenit, oficial, Școală fericită! Școala noastră a fost reprezentată în Budapest Congress Centre de patru persoane. Toate cele 1700 de instituții prezente au primit în avans această titulatură. După primirea diplomei, am aflat de la experți că a fost dovedit științific faptul că gândirea pozitivă este cheia succesului, iar aceasta se va vedea pe viitor în rezultatele elevilor. Cinci profesori de la școala noastră vor ține o oră fericită pe an cu anumite grupe de elevi, folosind materialele primite. Tuturor elevilor fericiți le urăm ,, Învățare cu succes!”

2019. szeptember 09.

Deschiderea anului școlar 2019-2020

Deschiderea anului școlar 2019-2020 Deschiderea anului școlar 2019-2020 a avut loc într-o atmosferă festivă, cei aproximativ 700 de elevi prezenți ascultând cu emoție discursurile doamnei director Vad Márta, al parlamentarului Szabó Ödön și ai reprezentanților inspectoratului școlar, ai consiliului și ai bisericii. Celor noi veniți în școală li s-au oferit cravatele specifice școlii noastre, de către diriginți: Szabó Gergö pentru cls a V-a A, Fazekas Csilla- a V-a B, Toth Márta- a IX-a A, Kozma Éva- a IX-a C, Báthori Éva- IX-a D, Hanesz Annamària- a IX-a E, Kajántó Judit- a IX-a F. Bobocii de clasa a V-a au fost primiți de Blaskó Nóra, elevă din clasa a VIII-a, iar cei din a IX-a de Szabó Annabella, eleva din clasa a XII-a. Pentru cei prezenți Baranyi Tünde, cls a XI-a, a cântat cântece tradiționale secuiești, iar Dóczi Richard, cls a XI-a, a recitat ,, Isten tenyerén ébredtem" de Hamvas Béla.

2019. június 12.

Kompetenciavizsgák - Evaluarea competentelor lingvistice si digitale 2019

Proba C - Beosztás az idegen nyelv SZÓBELI vizsgára
2019. június 13., csütörtök - ANGOL kezdés - 9:00
2019. június 13., csütörtök - NÉMET kezdés - 11:30

Proba C - Beosztás az idegen nyelv vizsgára - írásbelik
2019. június 12., szerda - 12:00 ÉS 13:00
Proba D - Beosztás az informatika kompetencia vizsgára
A diákok a vizsganapon 12:30-ra az informatika laborban kell legyenek!
2019. június 7., péntek és június 11., kedd
Proba B - Beosztás a magyar szóbeli vizsgára - 2019. június 5., szerda
Proba A - Beosztás a román szóbeli vizsgára - 2019. június 3., hétfő

BAC 2019 - Érettségizők figyelmébe - In atentia candidatilor



2019. május 07.

Olimpiada de limba și literatura română

Olimpiada de limba și literatura română În perioada 22-25. 04. 2019, la Odorheiu Secuiesc, a avut loc Olimpiada de limba și literatura română pentru minorități și diaspora - etapa națională. În cadrul acestui concurs, elevul Nagy Dávid - Kristóf, din clasa a V-a A, a obținut Premiul Special. Ne bucurăm de rezultatul muncii lui, obținut sub îndrumarea doamnei profesoare Durne Estera. Felicitări!

2019. március 26.

Succes la olimpiada de limba română!

Succes la olimpiada de limba română!

Ne bucurăm de succesul elevilor noștri, Nagy Dávid - Kristóf, din clasa a V-a A și Halász Henrietta, (din clasa a VII-a A) care au obținut locul al II-lea, la etapa județeană a  Olimpiadei de limba și literatura română pentru minorități (16. 02. 2019). Cu acest rezultat s-au calificat la etapa națională a olimpiadei, care va avea loc la Odorheiu Secuiesc, în perioada 22-25. 04. 2019. Ne bucurăm de rezultatele muncii lor obținute sub îndrumarea doamnelor profesoare Durne Estera și Hercuț Otilia. Dorim succes lui Dávid și lui Henrietta. 



2019. március 07.

Organizarea simulării EN VIII - 2019

În perioada 11-13 martie 2019 se desfășoară simularea evaluării naționale pentru elevii claselor a  VII-a și a VIII-a.

Consiliul Profesoral a hotărât că în această perioadă toți elevii  participă la ore. 

Inclusiv elevii claselor a VII-a și a VIII-a participă la ore, la prima oră de la 7. 30, apoi de la 12. 30, potrivit orarului normal.

Probele EN VIII au loc în sălile 99 și 98, 97, 96, de aceea pe perioada acestora, 11, 12, 13 martie, va avea loc o schimbare a  unor săli de clase, astfel:

Clasa a X-a C –> în sala 33

Clasa a XII-a E –>laboratorul de biologie

Clasa a X-a D –>în laboratorul de geografie

Pentru alte informații, accesați linkul  Próbavizsga - 2019 - Simulare de pe prima pagină a site-ului școlii.

Pentru întrebări legate de probele de evaluare, vă puteți adresa membrilor comisiei de organizare a simulării EN VIII: Vad Márta, Ciubotariu Éva, István Zoltán, Antonie Csilla, Czirják Enikő, Tódor Éva, Kotró László. 

 

Îi rugăm pe toți elevii ca pe parcursul desfășurării acestor probe, să se comporte civilizat, să dea dovadă de respect față de colegii lor din clasele a VII-a și a VIII-a.

 Succes elevilor claselor a VII-a și a VIII-a!



2018. december 19.

Zâmbim împreună

Zâmbim împreună Cu ocazia sărbătorilor de iarnă elevii noștri au așezat zeci de zâmbete în casele, în sufletele și pe fețele celor din comunitate, implicându-se alături de profesori și de părinți în proiectul de voluntariat „Zâmbet pentru copii”, coordonat de liceul nostru în parteneriat cu LICEUL TEOLOGIC ROMANO-CATOLIC SZENT LÁSZLÓ, ȘCOALA GIMNAZIALĂ DIMITRIE CANTEMIR, ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 CHIȘLAZ, LICEUL TEOLOGIC BAPTIST EMANUEL, FUNDAȚIA CREȘTINĂ DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ CASA, ASOCIAȚIA AMIA – SUFLET DE COPIL și ASOCIAȚIA SPERANȚĂ PENTRU SCHIMBARE

2018. december 19.

Creație literară și teatru, 19 decembrie 2018

Creație literară și teatru, 19 decembrie 2018

Liceul „Ady Endre” a fost reprezentat de prof. Otilia Hercuț (Catedra de limba română) la deschiderea proiectului județean „Creație literară și teatru” organizat de Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși din Oradea în parteneriat cu liceul nostru și cu alte școli din județ. Elevele clasei a XI-a A Bajusz A. Beatrix, Halasz A. Orsolya și Molnar S. Adrienn au participat alături de doamna profesoară la atelierul de creație literară ce a urmat deschiderii oficiale a proiectului.



2018. december 03.

Angajăm administrator

Administrator de patrimoniu

Liceul Teoretic  „Ady Endre” Oradea

Liceul Teoretic  „Ady Endre” Oradea,  Județul Bihor organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcției contractuale vacante de administrator de patrimoniu, 1 post.

Pentru a ocupa un post contractual vacant candidații trebuie să îndeplinească condițiile  generale, conform art. 3 al Regulamentului-cadru aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 286 din 23 martie 2011, cu modificările și completările ulterioare:

 

Anunț concurs administrator

Calendar_administrator

Rezultate dosare concursadministrator



2018. december 03.

Angajăm îngrijitor

Îngrijitor

Liceul Teoretic  „Ady Endre” Oradea

Liceul Teoretic  „Ady Endre” Oradea,  Județul Bihor organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcției contractuale vacante de îngrijitor, 1 post.

Pentru a ocupa un post contractual vacant candidații trebuie să îndeplinească condițiile  generale, conform art. 3 al Regulamentului-cadru aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 286 din 23 martie 2011, cu modificările și completările ulterioare:

 

Calendar_ingrijitor

Anunț concurs post de îngrijitor

Rezultate_dosare_post_ingrijitor

 

 

 

 

 



2018. november 12.

Concurs pentru post de bucătar

Bucătar

Liceul Teoretic  „Ady Endre” Oradea

Liceul Teoretic  „Ady Endre” Oradea,  Județul Bihor organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcției contractuale vacante de bucătar, 1 post.

Pentru a ocupa un post contractual vacant candidații trebuie să îndeplinească condițiile  generale, conform art. 3 al Regulamentului-cadru aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 286 din 23 martie 2011, cu modificările și completările ulterioare:

 

Anunț concurs post de bucătar

Calendar post bucătar

 

 



2018. október 12.

Activitate de ziua orașului

Activitate de ziua orașului

În 12 octombrie 2018, cu ocazia zilei orașului Oradea, elevii claselor a IX-a D, a X-a D și a X-a E, coordonați de profesoara de limba română, Veronica Butuc-Mayer, au desfășurat o activitate specială dedicată acestei zile. Elevii au avut de pregătit prezentări speciale în Power Point despre cultura și literatura, despre  istoria, geografia, economia orașului. Scopul prezentărilor a fost de nivel trans-disciplinar. S-a urmărit, așadar, atât conectarea cu realitățile istorice, cât și cu cele contemporane. Metodele didactice tradiționale s-au îmbinat cu cele moderne.

 

 



2018. október 08.

CALL FOR PARTICIPATION!     

CALL FOR PARTICIPATION!     

Dear Students,

Our school is involved in the  Erasmus+ Project entitled:

“LET’S STOP CONSUMPTION FRENZY"

The aim of the project is:

  • to improve our consumption behaviour
  • to prevent unsustainable consumption
  • to learn how production can become wise
  • to increase competence in foreign languages and level of digital competence 
  • to develop knowledge among students and teachers of the diversity of European cultures and languages
  •  to improve intellectual, social, team-working and communication skills, and inter-cultural dialogue

Join us!



2018. szeptember 28.

Concurs pentru post de bucătar

Bucătar

Liceul Teoretic  „Ady Endre” Oradea

Liceul Teoretic  „Ady Endre” Oradea,  Județul Bihor organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcției contractuale vacante de bucătar, 1 post.

Pentru a ocupa un post contractual vacant candidații trebuie să îndeplinească condițiile  generale, conform art. 3 al Regulamentului-cadru aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 286 din 23 martie 2011, cu modificările și completările ulterioare:

 

ANUNT CONCURS POST DE BUCATAR

CALENDAR DE DESFĂȘURARE A CONCURSULUI PE POST VACANT PERSONAL NEDIDACTIC



2018. szeptember 10.

Deschiderea festivă a anului școlar 2018-2019

Deschiderea festivă a anului școlar 2018-2019 Cu ocazia festivității de deschidere a anului școlar, bobocii Liceului Teoretic Ady Endre au fost întâmpinați atât de doamnele director și de veteranii liceului, cât și de reprezentanții cultelor. Tradiționalul ,,bun-venit” a fost urmat de câteva sfaturi și cuvinte de încurajare din partea invitaților, făcându-i astfel să uite de emoții și să se simtă parte dintr-o colectivitate mare. Elevii claselor a V-a și a IX-a au fost întâmpinați de reprezentanții claselor a VIII-a și a XII-a, Razman Botond și Istvan Zsuzsanna. După toate acestea, bobocii au primit emblema liceului, câte o cravată. Festivitatea a fost completată cu cântece și poezii.

2018. március 05.

Ziua sănătăţii, evenimentul care a mișcat întreaga școală

Ziua sănătăţii, evenimentul care a mișcat întreaga școală

Echipa Bio Powers, formată din cinci membri (Bíró Barna, Csomay Eszter, Kovács Csenge, Tóth Titusz și Vigh Viktória), reprezentând clasa a XI.E de la Liceul Teoretic Ady Endre cu specializarea  Științe ale Naturii – Intensiv Engleză, a participat la un concurs sanitar, organizat de Asociația Studenților de Medicină din Budapesta.

Primele două etape ale competiției s-au bazat pe completarea unor sarcini on-line, iar în urma rezultatelor s-a obţinut calificarea în primele 100 de echipe înscrise. Cea de-a treia etapă a presupus organizarea unei zile dedicate sănătății, miza acesteia fiind calificarea în finala organizată la Budapesta.



2018. március 03.

Schimbări în perioada simulăriii elevilor din clasa a VIII-a

În perioada 5-7 martie 2018 se desfășoară simularea evaluării naționale pentru elevii claselor a VIII-a.

Consiliul Profesoral a hotărât că în această perioadă toți elevii  participă la ore. 

Inclusiv elevii claselor a VIII-a participă la ore, la prima oră de la 7. 30, apoi de la 12. 30, potrivit orarului normal.

Probele EN VIII au loc în sălile 99 și 98, de aceea pe perioada acestora, 5, 6, 7 , martie, va avea loc o schimbare a  unor săli de clase, astfel:

Clasa a IX-a D –> în sala 33

Clasa a XI-a E –>laboratorul de biologie

Clasa a IX-a A –>în sala 118

Pentru alte informații, accesați linkul  Próbavizsga - 2018 - Simulare de pe prima pagină a site-ului școlii.

Pentru întrebări legate de probele de evaluare, vă puteți adresa membrilor comisiei de organizare a bacalaureatului: Vad Márta, Ciubotariu Éva, Hibácskó Gizella, Antonie Csilla, Sárközi Csilla, Csepregi Imola, Kajántó Judit, Kotró László. 

 

Îi rugăm pe toți elevii ca pe parcursul desfășurării acestor probe, să se comporte civilizat, să dea dovadă de respect față de colegii lor din clasele a VIII-a.

 Succes elevilor claselor a VIII-a!

 



2018. február 12.

Schimbări în perioada bacalaureatului

În perioada 12-22 februarie 2018 se desfășoară proba orală și probele de competențe ale bacalaureatului pentru elevii claselor a XII-a.

Consiliul Profesoral a hotărât că în această perioadă toți elevii  participă la ore, inclusiv  cei de clasa a XII-a. Orarul pentru această perioadă este atașat aici, Orar pentru perioada bacalaureatului 12 - 22 februarie 2018. Pe tabele separate apare fiecare săptămână în parte.

Inclusiv elevii claselor a XII-a participă la ore, conform orarului de mai sus și a  repartițiilor la probele bacalaureatului.

Planificarea pentru ziua de luni, 12 februarie 2018, pentru proba orală la limba română, se găsește aici: Repartizarea candidatilor la proba A - limba și literatura română

Probele orale au loc în sălile 99 și 102, de aceea pe perioada acestora, 12, 15, 21 și 22 februarie, va avea loc o schimbare a  unor săli de clase, (Schimbarea sălilor de clase) astfel:

Clasa a IX-a D –> laboratorul de fizică

Clasa a XI-a E –>laboratorul de biologie

Clasa a IX-a A –>în sala 33

Pentru alte informații, accesați linkul  BAC 2018 de pe site-ul școlii.

Pentru întrebări legate de probele de bacalaureat, vă puteți adresa membrilor comisiei de organizare a bacalaureatului: Ciubotariu Éva, Fazekas Csilla, Sárközi Csilla, István Zoltán.

 

Îi rugăm pe toți elevii ca pe parcursul desfășurării acestor probe, să se comporte civilizat, să dea dovadă de respect față de colegii lor din clasele a XII-a.

 Succes elevilor claselor a XII-a!



2018. február 09.

Elevii liceului Ady la Olimpiada Națională de Matematică

Elevii liceului Ady la Olimpiada Națională de Matematică Săptămâna trecută, Liceul Teoretic Domokos Kázmér din Sovata a organizat olimpiada națională de matematică, secția maghiară. Județul Bihor a fost reprezentat de 23 de elevi, dintre care 8 din Liceul Teoretic Ady Endre: Halász Kristóf, Székedi Péter ( clasa a V-a), Bődi Kincső Lilla ( cls a VIII- a), Divin Judit şi Árva Norbert Ákos ( cls a IX-a), Barabás Zóra ( cls a X-a), Salánki Miklós ( cls a XI-a) şi Jakabffy Balázs ( cls a XII-a).

2017. december 21.

Premiere la București

Premiere la București

Suntem mândri că am fost și noi prezenți printre cei 168 de elevi premiați în București, pentru concursuri internaționale! Felicitări elevilor Árva Norbert, Divin Judit, KuruczCsenge, Schmidt Anita și profesorilor care i-au pregătit.



2017. december 21.

Colinde

Colinde

Azi, 21 decembrie 2017, elevii clasei a X-a E, îndrumați de prof. Kajántó Judit și prof. Estera Durne, ne-au introdus în atmosfera sărbătorii Crăciunului, prin colindele cântate în limba română, cu mult talent și dedicare. Vocile lor s-au armonizat într-un mod deosebit, creând o stare deosebită în pragul sărbătorilor de iarnă.



2017. december 21.

Poeta faber - Concurs de crăciun

Poeta faber - Concurs de crăciun

Clasele a V-a A, a VI-a A, a VI-a B si a XII-a A au participat joi, 21 decembrie 2017, la concursul de recitare si creație lirică „Poeta faber” – ediția de Crăciun, concurs organizat de prof. Estera Durne și de prof. Otilia Hercuț.



2017. december 18.

Oferirea de cadouricopiilor din orfelinatul din Sâniob

Oferirea de cadouricopiilor din orfelinatul din Sâniob

Cu ocazia sărbătorii de Crăciun, elevii claselor a XI-a A și B, împreună cu diriginții acestora, d-na profesoară Pallai Marta și d-l profesor Cseke Sandor, au adus zâmbete pe fețele copiilor din orfelinatul  din Sâniob, oferindu-le cadouri, după care toți cei prezenți s-au bucurat de vizită,  participând la diferite jocuri în echipă.



2017. december 07.

Ziua porților deschise

Ziua porților deschise

Elevii claselor  a V-a și a IX-a de la Liceul Teoretic ,, Ady Endre”, alături de elevii claselor a IV-a din alte școli din oraș și județ, însoțiți de părinți și bunici,  au pășit pragurile liceului nostru pentru a cunoaște școala, condițiile oferite de aceasta și pentru a afla rezultatele deosebite cu care ne mândrim de-a lungul anilor. Au fost întâmpinați de doamna director, Vad Marta, în sala festivă a liceului, unde li s-au proiectat diverse activități care au loc în școala noastră. 



2017. november 16.

Ziua Internațională a Toleranței

Ziua Internațională a Toleranței

Ziua Internațională a Toleranței a fost sărbătorită și anul acesta, în 16. 11. 2017, la Liceul Teoretic ,,Ady Endre”. Motivaţia derulării acestei activități, coordonată de prof. Estera Durne, a fost practicarea multiculturalităţii şi a educaţiei în spiritul toleranţei. Mesajul  transmis a fost că fiecare dintre noi trebuie să contribuim la un dialog între culturi, valori şi convingeri pentru realizarea unei solidarităţi reale în diversitate.

 



2017. november 01.

Vizionarea filmului Lord of The Rings

Vizionarea filmului Lord of The Rings

Activitatea a debutat cu o discuție pe tema genezei trilogiei lui Tolkin și a surselor de influență: credința creștina, experiența războiului, societatea în contextul industrializării... Am identificat împreuna tema centrală a trilogiei, lupta dintre bine si rău, pe plan exterior și interior deopotrivă, simbolurile centrale, elementele de mitologie scandinavă și sursele fantasticului.

 



2017. szeptember 20.

Liceul Ady Endre din Oradea intră pe piața roboticii internaționale

Liceul Ady Endre din Oradea intră pe piața roboticii internaționale

 

http://corbiialbi.ro/index.php/compas/1224-liceul-ady-endre-din-oradea-nagyvarad-intra-pe-pia-539-a-roboticii-interna-539-ionale/



2017. július 12.

Excelență

Excelență

La pregătirile Centrului de Excelență-Fizică, organizat în Cadrul Proiectului "Hai la Olimpiadă", desfășurat la Liceul Teoretic ”Ady Endre” din Oradea, s-au înscris 106 elevi din 10 unități de învățământ din 4 localități ale județului Bihor, 85 dintre ei participând regulat la activitățile organizate săptămânal. Elevii din clasele 6-12 au fost pregătiți în 9 grupe (6 la secția română și 3 la secția maghiară) de cei mai buni profesori de la Colegiul Național ”Emanuil Gojdu”, Liceul Teologic Baptist ”Emanuel”, Liceul Teoretic ”Ady Endre” din Oradea si Liceul Teoretic ”Horváth János” din Marghita. Cu ocazia concursului Irenaeus, 65 de elevi de la centrul de Excelenţă au fost premiaţi pentru activitatea desfăşurată de-a lungul anului şi rezultatele obţinute la diferite concursuri de fizică şi astronomie.



2017. július 03.

Școala de vară a liceenilor de la Ady Endre

Școala de vară a liceenilor de la Ady Endre

În săptămâna 3-7 iulie, la Liceul Teoretic ,,Ady Endre”, au avut loc cursurile Școlii de vară, pentru al treilea an consecutiv. Anul acesta, sub îndrumarea doamnelor profesoare, Durne Estera și Tódor Éva, activitățile proiectului au avut în vedere elevii de liceu. Principalul scop a vizat nevoia de comunicare în limba română, maghiară și engleză.

 



2017. június 20.

Școala de vară: Ferestrele cunoașterii

Școala de vară: Ferestrele cunoașterii

Luni și marți au avut loc primele două zile de activități cu conducerea doamnei profesoare Hercuț Otilia.

Detalii...



2017. május 27.

Ultimul sunet de clopoțel

Ultimul sunet de clopoțel

În după-amiaza zilei de sâmbătă s-a auzit ultimul sunet de clopoțel pentru cele șase clase de a 12-a ale Liceului Teoretic ,, Ady Endre”. Conform tradiției, ceremonia a avut loc în curtea școlii. Doamna director Vad Marta a ținut un discurs emoționant în fața absolvenților și a tuturor celor prezenți, prin care le dădea câteva sfaturi utile la început de drum nou, le ura tot succesul din lume și, nu în ultimul rând, le reamintea că vor fi mereu păstrați în amintire și așteptați cu drag  în școala de unde au plecat!



2017. május 25.

Am împlinit 245 de ani: Activități în aer liber

Am împlinit 245 de ani:  Activități în aer liber

Ne-am străduit să oferim activități în care să fie implicați toți, indiferent de vârstă, scopul acestora fiind petrecerea unui timp de calitate. Activitățile au fost variate: de la prepararea unui gulaș delicios și a clătitelor gustoase, până la desene pe asfalt,  activități organizate de Zabhegyezo și Consiliul elevilor, concurs de mâncat clătite, expoziție de animale mici și renumitul meci de fotbal între elevi-părinți și profesori. Vă invităm să admirați imaginile de mai jos pentru a fi martorii bucuriei noastre.




Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad