V. A - 2023 / 2024


Osztályfőnök: Szabó Gergő
01. BAKI Z CSONGOR-ZOLTÁN
02. BALOGH Z ZORKA-ANNA
03. BENEDEK Á JANKA
04. BORS TN BALÁZS
05. BUZAS ZC JÁZMIN-HANNA
06. CSEPREGI A ABIGÉL-FRUZSINA
07. DAVID TI NOEL
08. GELLÉRT H PETRA
09. GERE ST SZABOLCS-BENETT
10. GÖNCZI J VERONIKA-NAPSUGÁR
11. GUDOR A AKOS-ETELE
12. GULYAS VARGA OI LEONA-FREYA
13. KÁDÁR ZA ZALÁN-ALEX
14. KUPE LÁ IMOLA
15. MAYER KS ZALÁN-KRISZTIÁN
16. MÉRAI JZ HANNA
17. NAGY L MÓZES-DÁNIEL
18. NAGY LK REBEKA
19. NAGY-MIHELER S ALEXA-NÓRA
20. SOMOGYI L ALEXA-VIVIEN
21. SZEGHEDI AZ JÁZMIN
22. SZŐKE ID ÁDÁM
23. TOTH A GERGO-ARPAD
24. TOTH CS ÁKOS-NIMRÓD
25. TÓTH IC ZSÓFIA-BOGLÁRKA


2023. december 19.

Az 5. A osztály kántált a tanáriban

Az 5. A osztály kántált  a tanáriban Az 5. A osztály kedves köszöntése nyitotta meg a karácsonyi  ünnepre készülődést iskolánkban. Az ötödikesek Szabó Gergő osztályfőnök és Buna Boglárka zenetanár, igazgatóhelyettes irányításával hagyományos karácsonyi dalokkal köszöntötték  az iskola pedagógusait.

2023. november 17.

 „Az összedolgozás képessége az egyik legnagyobb érték az életben.”

 „Az összedolgozás képessége az egyik legnagyobb érték az életben.” A Szatmárnémetiben megrendezett Bolyai Matematika Csapatverseny országos döntőjén vettek részt az 5.A osztály Hatványmesterei. 12 csapattal versengtek, és második helyezést értek el.

Gratulálunk a sikerhez!

 2023. október 25.

Scurtă călătorie în lumea comunicării mimico-gestuale sau Dansul cuvintelor din trup

Scurtă călătorie în lumea comunicării mimico-gestuale sau Dansul cuvintelor din trup Ne pierdem expresivitatea și lejeritatea în comunicare o dată cu vârsta. Copiii sunt mult mai receptivi și își arată mult mai ușor pe chip sentimentele, gesticulează fără a fi timorați atunci când comunică. Tocmai de aceea, întâlnirea cu Remus Ilisie, profesor de limbaj mimico-gestual, a fost una relaxată și jucăușă, a fost o întâlnire în care nimănui nu i-a mai fost teamă că se va exprima greșit. În data de 24.10.2023, Remus a fost invitatul clasei a V-a A, iar în data de 25.10.2023, i-a vizitat pe elevii din clasa a V-a B.

2023. október 25.

Égjen a mécses!

Égjen a mécses! Ha már Halloween, akkor nem maradhat el a tökfaragás! Így történt nálunk is, ahol az ötödik osztály Szabó Gergő vezényletével tökfaragó délelőttöt tartott. Kreatívnál kreatívabb lámpások készültek, és a végére még az ujjak is épségben maradtak. 

 2023. október 24.

Színpadon - mutasd meg - mozogj!

Színpadon -  mutasd meg - mozogj!

Közönsészervező, világító, súgó, öltöztető, ruhatáros és még sorolhatnám, mi mindenről hallott az V.A osztály a Nagyváradi Szigligeti Színház tárlatvezetésén.2023. október 23.

Iskola másképp - Diószegen jártunk, mesterséget próbáltunk

Iskola másképp - Diószegen jártunk, mesterséget próbáltunk

Diószegen járt az ötödik osztály az Iskola másképp-hét nyitó programjaként. Itt megtekintettük a modern önkéntes tűzoltó- és képzőközpontot. Gönczi József, a központ megálmodója, elsősegély-bemutatót tartott, és lehetőséget adott mindenkinek, hogy  gyakorlatba ültesse szerzett tudását a próbababákon. 

 
Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron  

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad