Ady 250 programok

2022. május 08.

ADY 250

 

Iskolánk alapításának 250 éves évfordulója alkalmából  ünnepi hetet szervezünk. A részletes programleírás a következő:

 

Május 4, szerda

10.00 Nyílt nap az Adyban  VIII. osztályos tanulók számára

Helyszín: Ady Endre Elméleti Líceum, Nagyvárad

 

Május 5, csütörtök

12.30 Ahogy a víz tükrözi az arcot – az Osonó színház előadása iskolánk diákjai számára

Helyszín: Ady Endre Elméleti Líceum díszterme, Nagyvárad

 

Május 9, hétfő

13.00 ADY 250: Üzenet a jövőbe – időkapszula elhelyezése

Helyszín: Ady Endre Elméleti Líceum, Nagyvárad

 

A 250 éves évforduló és az iskola felújításának alkalmából egy, a jelenkori Ady líceumot bemutató időkapszula kerül ünnepélyesen elhelyezésre.

 

Május 10, kedd

13.00 ADY 250: Időutazás – kiállításmegnyitó

Helyszín: Ady Endre Elméleti Líceum, főfolyosó

 

Jankó-Szép Ilona tanárnő hagyatékából a legérdekesebb fotókat felhasználva, iskolánk  elmúlt pillanatait megörökítő képeket állítunk ki egy idővonalon keresztül. A kiállítás anyaga az 1980-as évektől  2003– ig  követi nyomon  a legjelentősebb  ünnepeket és a vidám hétköznapokat.

 

Május 10, kedd

13.30 ADY 250: Ti jobb fejek vagytok, mint hittem – a Létrások színjátszó előadása - betegség miatt elmarad

Helyszín: Ady Endre Elméleti Líceum díszterme, Nagyvárad

 

A Létra az Ady Endre Elméleti Líceum diákszínjátszóköre. Az elmúlt évek alatt körvonalazódott, hogy összeállítsanak egy, a számukra fontos témákat feldolgozó előadást, amivel reményeik szerint másokat is megszólítanak. A darabot írták és rendezték a diákok.

 

Május 11, szerda

10.00 ADY 250: Múlt és jelen - iskolatörténeti vetélkedő

Helyszín: Ady Endre Elméleti Líceum, Nagyvárad

 

A többfordulós versenyre minden osztály, egy előzetesen elkészített kreatív feladattal, valamint Ady Endre, az iskolánk névadójának, egyik előadott és videóban rögzített versével lehet jelentkezni. A bejelentkezés egyben az első selejtezőt is jelenti. A továbbjutók egy online fordulón vesznek majd részt. A szerdai döntőn, az első 3 általános iskolás és az első 5, középiskolás osztályt képviselő csapat vehet majd részt. A utolsó fordulóban a diákok, az iskola történetével és jelenlegi életével kapcsolatos tudása kerül felmérésre, feladatlapok, villámkérdések, rejtvények és feladatok segítségével.

 

Május 11, szerda

17.00 ADY 250:  Jamfest  - örömzenélés

Helyszín: az Ady Endre Elméleti Líceum díszterme

 

Az Ady Jamfest egy nagy örömzenélés, ahol bemutatkozhatnak a tehetséges diákzenekarok, együtt állhatnak színpadra a kezdők, a rutinosabbak, a profik, jó hangulatú koncertet biztosítva az érdeklődő közönségnek. A cél az, hogy mindenki jól érezze magát, megmutathassa kedvenc dalait, vagy akár a sajátjait, meghallgathassa a mostani slágereket is, ahol a tanárok is becsempészhetnek egy kis retro hangulatot, bemutatva régi idők nagy slágereit.

 

Május 12, csütörtök

11.30 ADY 250:  Ép testben ép lélek - sportnap  

Helyszín: az Ady Endre Elméleti Líceum sportpályája

 

A sport és a zene generációkon átívelő kapocs. Ezek ötvözése szólítja meg a mostani diákokat, szülőket, öregdiákokat, tanárokat. A rendezvény egy, az iskolánkban hagyományokkal rendelkező foci kupában csúcsosodik ki.

 

Május 13, péntek

11.00 ADY 250:  Múlt, jelen, jövő -  központi rendezvény

Helyszín: az Ady Endre Elméleti Líceum díszterme

 

A 250 éves Alma Mater megünneplésének központi eleme a rendezvény, mely ünnepi műsor, zászlóavatás, közös ima és méltó megemlékezésektől övezve enged visszatekinteni az Orsolya nővérek által indított oktatásra és előre tekinteni a hamarosan megújuló iskolaépületre.

 

Május 13, péntek

17.00 ADY 250:  A Globus együttes ünnepi koncertje

Helyszín: az Ady Endre Elméleti Líceum díszterme

 

Az Ady líceum 55 éve alapított, a mai napig is eredeti tagokkal játszó, legelső diákzenekara, a 60-as és 70-es évek slágeréiből nyújt ízelítőt. A koncerten felidézik a kezdeti beat korszakot, megemlékeznek a legjelesebb képviselőiről, valamint az együttes megalapításának körülményeiről. Felelevenítik a szombatonként megrendezett táncdélutánok hangulatát, rövid korrajzot adnak az egykori diákok öltözködési és viselkedési szokásairól. A Globus meghívására a koncert keretében fellépnek ismert, jeles adys zenészek, akik később a kor jeles művészi személyiségeivé váltak.

 

Május 14, szombat

11.30  ADY 250:  Öregdiáktalálkozó  

Helyszín: Ady Endre Elméleti Líceum díszterme

 

Az egész délelőtt zajló, bensőséges osztálytalálkozókkal párhuzamosan, a díszteremben, ünnepi műsor kíséretében kerül sor az arany-, gyémánt- és  rubinoklevelek átadására az  50,  60 és 70  éve elballagott örökifjú véndiákjainak. Az elmúlt két évben adott helyzet miatt elmaradt oklevél – átadások pótlásaként szeretettel várjuk az 51 és 52, valamint 61 és 62 éve végzett diákjainkat is.

 

Május 14, szombat

19.00  ADY 250:  Szülői bál

Helyszín: Ady Endre Elméleti Líceum díszterme

 

A hagyományos, több generációt megszólító szülői bál ünnepi voltát emeli, hogy szeretettel látjuk vendégül nyugdíjas, volt tanárainkat is. Ezáltal diákjaink ünnepi műsora, a tombola, tortaszépségverseny és felhőtlen szórakozás mellett lehetőség nyílik az évek óta várt kötetlen beszélgetésekre volt tanáraink, volt diákjaink, szülők, diákok, tanárok között.

 

Május 17, kedd

17.00  ADY 250: Reflektorfényben az adys művészek  –  kiállításmegnyitó

Helyszín: Római katolikus püspöki palota második emelete, Nagyvárad

 

Az Ady Endre Elméleti Líceum fennállásának 250 éves évfordulója alkalmából kiállítást szervezünk az iskolánkban végzett egykori diákok művészeti alkotásaiból, akik különböző művészeti területeken folytatták - folytatják alkotói tevékenységüket. A kiállítást Jakobovits Márta kerámiaművész nyitja meg.

 




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad