Gólyahét
Fékezzük meg a fogyasztási őrületet!
Gólyatábor
12.F - Maturandusz avató - 2018
12.D - Maturandusz avató - 2018
12.E - Maturandusz avató - 2018
12.A - Maturandusz avató -2018
Nemzetközi versenyeket nyert diákjaink díjazása Bukarestben
Betlehem
Tökfejek
Látogatás Legoland-ben
Emlékezetes svájci tanulmányi kirándulás
7próbás adysok Szent László városában – játékos tudáspróba kicsiknek és nagyoknak
12.C - Maturandusz avató - 2017
Tulipánok az iskolaudvaron
12.E - Maturandusz avató - 2017
INDIA, 2016, WRO - Világ Robot Olimpia
A tanári kar
12.A - Maturandusz avató - 2017
Főbejárat
12.B - Maturandusz avató - 2017
12.D - Maturandusz avató - 2017
12.F - Maturandusz avató - 2017

Kezdőoldal


2018. november 24.

Zabhegyezősök Csodaországban

Zabhegyezősök Csodaországban

November 24-én a Nagyváradi Zabhegyező fergeteges kalandra várta a gyerekeket Csodaország világába. A késő őszi programnak mint mindig, most is az Ady Endre Líceum szolgált helyszínéül.

A játékos délelőttre ellátogató több mint 100 gyereket különböző kézműves tevékenységek, arcfestés, sok játék és tánc várta.

A történet szerint, Alíz haza kellene jusson, hisz tea idő van és a Kalapos segítségét kéri. Az közli vele, hogy a térkép szétszakadt, elveszett és csak akkor tud hazajutni ha újra előkerülnek a darabjai. Ebbe a gyerekek segítségét kértük, hisz ha minden állomásnál játszanak, térkép darabokat gyűjthetnek.

Ám ahogy a térkép meglett, rossz kezekbe került, mert a Vörös királynő nem akart segíteni Alíznak. A gyerekek fehér rózsákért kellett játszanak az állomásoknál ahhoz hogy a Vörös királynő visszaadaja Alíznak a térképet. Végül persze a jó legyőzte a rosszat, Alíz hazajutott tea időre, a gerekek pedig cukorka jutalomba részesültek.

Minden eseménynek és játéknak amit szervezünk meg van a saját keret meséje, így a játék nem egyszerű időtöltés, hanem egy jó cél érdekében történik. Ezzel próbáljuk a gyerekeket a jóra ösztönözni. A világ alapvetően jó, de néha segíteni kell hog jobb legyen.

A program lefolyásáért és jó hangulatáért 50 ügyes önkéntes felelt,akik néhány óra erejéig magukkal ragadtak kicsit és nagyot egy olyan világba, ahova jó visszatérni.

Szeretettel várunk mindenkit a következő rendezvényünkre is!

 2018. november 24.

Kérdőív a fogyasztási szokásokról

Kérdőív a fogyasztási szokásokról

Az alábbi angol nyelvű kérdőív a Fékezzük meg a fogyasztási őrületet című Erasmus+-program részét képezi. Kérjük, töltsék ki minél többen: tanárok, diákok, szülők egyaránt! Köszönjük szépen!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeL_uy4E4qKYRChw4aPmcBra6qcWWIO60aqR0HTHg3pLscKAQ/viewform 2018. november 22.

Kilencedikesek szavalóversenye

Kilencedikesek szavalóversenye

Ady Endre születésének 141. évfordulóján, november 22-én zárult a kilencedikesek hagyományos, immár XXIX. szavalóversenye. Ez utóbbi egy többhetes sorozat záródarabja, ugyanis a "beavatás" részévé vált az utóbbi években a váradi Ady-emlékhelyek megismerése, az Ady-múzeum meglátogatása, Ady alakjával, verseivel való foglalkozás. Az idei nívós szavalóverseny döntőjében tizenhét diák vetélkedett egymással.2018. november 20.

Buy Nothing Day - először az Adyban

Buy Nothing Day - először az Adyban

Kedves diákok!

Az Erasmus + projektnek köszönhetően iskolánk először szervezi meg november 27-én a Buy Nothing Day-t , azaz a Ne vásárolj semmit!-napot. Ez azt jelenti, hogy ezen a napon NEM VÁSÁROLUNK SEMMIT. Kérjük, hogy vegyetek részt ennek a napnak a tevékenységeiben, melyek a következők lesznek:

1.az iskola előterében kifüggesztett plakátokon bejelentkezés az eseményre, ezt követő napon pedig feljegyzése annak, hogy sikerült-e megvalósítani a “semmit nem vásárlást”, és ha igen, hogyan

2.a büfé helyett az erre a célra kialakított Exchange Market-en, azaz cserepiacon való vásárlás, vagyis: számunkra fölöslegessé vált, de jó állapotban lévő tárgyakat hozunk magunkkal, és " cserélünk be" olyanokra, melyekre  igazán szükségünk van

3.ismeretterjesztő kiselőadás a nap jelentőségéről, általában a fogyasztói szokásokról és az erre az alkalomra készült videó levetítése az 5-6. osztályosok számára a könyvtárban

Az eseményről szóló híreket kövessétek az iskola honlapján és a Fb-on!2018. november 17.

XV. Partiumi Ady Endre Szavalóverseny

XV. Partiumi Ady Endre Szavalóverseny

November 16-17-én zajlott az iskola magyartanárainak szervezésében a  XV. PARTIUMI ADY ENDRE SZAVALÓVERSENY. Az idei évben is jó színvonalú szavalatokat hallhattunk. A versenyzőknek 2 kötelező Ady-verssel és egy – a magyar irodalomból – szabadon válaszott verssel kellett készülniük. 

Diákjaink jól szerepeltek ezúttal is: Dóczi Richárd a verseny II. díjasa lett, Márton Ágnes dicséretet kapott, Nagy Kincső pedig különdíjjal térhetett haza. Mindnyájan tizedikesek. Az Ady-versillusztrációk kategóriájában Császár Shantal lett a győztes. Felkészítő tanáraik: Csepregi Imola, Kirkósa Enikő és Czirják Enikő. Gratulálunk mindannyiuknak! 

https://www.biharinaplo.ro/helyi/2018/11/18/szavaloverseny-volt-az-adyban.biharinaplo

 2018. november 15.

Zabhegyező-program

Zabhegyező-program Újabb Zabhegyező-program várja a gyerekeket 2018. november 24-én, délelőtt 10 órától az Ady-líceumban.

Eseménynaptár

2019 január
Ke
Sz
Cs
Sz
Va
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
12
13
14
15
16
18
19
20
22
24
25
27
30
01
02
03
14 óra - Művelődéstörténeti vetélkedő
10 óra - DÜRER matematikaverseny, országos szakasz, Miskolc
Maturandusz XII.A
Maturandusz XII.D
11.30 - Megnyitjuk az Ady-évet
Maturandusz XII.F
EMMV megyei szakasz
10.30 - Ünnepi megemlékezés és koszorúzás Ady Endre halálának 100. évfordulóján
Maturandusz XII.B
Maturandusz XII.E

Órarend


Szárnypróbálgatások

 

 

 

Alma Mater alapítvány


 © 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad