A 8.B meghívottja volt Dr. Szűcs Rabei Szidónia gyermekgyógyász. 

2023. október 23.

Az Iskola másként-hét során a  8.B. osztály diákjai találkozhattak két osztálytársuk édesanyjával, akik azzal a céllal érkeztek, hogy az életpályájukról, hivatásukról, megvalósításaikról beszéljenek nekünk.

Dr. Szűcs Rabei Szidónia gyermekgyógyász szakorvosnő azzal kezdte a beszélgetést, hogy csak akkor érdemes az orvosi pályát választani, ha szociális érzékenységgel rendelkezünk, azt érezzük, hogy segíteni szeretnénk másokon. Az orvos az, aki felel a betegeiért, jól kell informálódjon, körültekintőnek kell lennie, komoly döntéseket kell meghoznia. Nagyon fontos a hivatástudat, szeretnie kell azt, amire vállakozott. Beszélt az orvosi hivatás szépségeiről és nehézségeiről, hogy mi mindent kellett megtennie, hogy hivatása ezen pontjára eljusson, s hogy mennyire hálás minden egyes gyógyult szempár mosolyáért.

A diákok kérdésekkel halmozták el a doktornőt, mint például: „Hány évet kell tanulnia egy orvosnak?”, „Hogyan sztrájkolnak az egészségügyisek? ”, „Mi volt a legjobb, illetve legrosszabb élménye a karrierje során?”, stb.

Végül lehetőség nyílt, hogy megtanulják és kipróbálják az újraélesztést. Rá kellett döbbenni, mennyire nehéz és megerőltető ez a folyamat.




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad