Az olvasást népszerűsítették a kicsik körében a 10.A diákjai

2022. május 25.

A „Gheorghe Șincai” megyei könyvtár munkatársai évek óta éltetnek egy projektet, melynek célja az olvasás népszerűsítése elemi osztályos gyerekek számára. Ebben a programban felsős diákok, illetve egyetemista fiatalok segédkeznek. Az Ady Endre Líceum 10.A osztályos tanulói, Dovin Renáta, Szabó Panna, Kozma Nikoletta és Budár Jázmin tegnap, 2022. május 25-én ennek voltak részesei Görög Orsolya és Nagy Bianka egyetemista fiatalokkal együtt. Csepregi Imola-Eszter magyartanár irányításával egy 60 perces interaktív foglalkozást szerveztek a Szacsvay Imre Általános Iskola második osztályos diákjai számára, akiket Simon Gabriella tanítónő kísért el a könyvtárba. Az óra témája Jékely Zoltán A három pillangó című meséje volt, melyhez kreatív feladatokat készítettek elő a tevékenység vezetői. Beszélgettek, együtt olvastak, alkottak a kicsikkel, keresztrejtvényt fejtettek, játszottak.

A foglalkozás jó hangulatban telt, a gyermekek szívesen vettek részt minden tevékenységben. Újra beigazolódott, hogy olvasni, együtt munkálkodni, tanulni, játszani nagyon jó dolog. 




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad