Iskola másként a 12.A-ban

2023. október 24.

    

Az Iskola másként-hét keddi napjának az első várva várt vendége  Kerekes Krisztina volt,  sikeres és ismert szemöldöktetováló, aki maximálisan hitt önmagában és véghez is vitte céljait. Számomra és a többi osztálytársamnak is motiváló volt az ő története.

Őszinte szavai és története megértette velünk, hogy bárki, bármilyen nehéz sorból képes óriási célokat elérni, ha igazán hisz önmagában és tesz érte. Krisztina is pont ezt tette, s most magának köszönheti az első díjat, melyet hazavihetett.

A keddi nap megtanította nekünk, hogy ragadjuk meg a féltve őrzött álmunkat, és tegyünk érte, hogy ne csak egy álom maradjon.

Második vendégünk Domján Orsolya rendőrnyomozó volt, aki egy rövid beszámolót tartott a pályafutásáról, annak kezdetéről, amit izgatottan hallgattunk végig. Mindenki nagyon figyelt a részletekre, mivel a rendőrségi munka nagyon sok rejtélyt és izgalmat rejteget. A nyomozó hölgy elmesélte, hogy mennyi nehézséggel és lemondással jár ez a hivatás. A legnehezebb résznek talán a felvételi tűnt, mivel rengeteg vizsgával jár, ahol, ha nem hozzuk ki magunkból a maximumot, akkor letehetünk a bejutásról. Ezek után beszélt a rendőréletről, hogyan telnek a hétköznapjai, valamint beszámolt arról, hogy mennyi felelősséggel jár az egyenruha, a pisztoly és a többi felszerelés. Mivel az osztályban több diákot is érdekel ez a hivatás, így a rövid beszámoló végén rengeteg kérdéssel fordultak a nyomozó felé. A hölgy mindenki kérdését megválaszolta az eddigi tapasztalatai alapján, így nagyon sok hasznos információval gazdagítottuk tudásunkat.
Dóczi Dorottya, Path Dávid - 12.A




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad