A 12.A szerdai napja

2023. október 25.

Az Iskola másként hét harmadik napját Ardelean Klementina történelemtanárnővel töltöttük, akivel először a csendőrségre látogattunk el, ahol azon kívül, hogy érdekes információkat tanulhattunk meg a szakmáról, még a felszereléseiket is kipróbálhattuk, sőt lehetőségünk adódott beülni a járműveikbe.

A látogatás sokunknak meghozta az érdeklődését ez iránt a tiszteletreméltó és fontos hivatás iránt, és mindannyian nagyon örültünk, hogy jobban betekintést nyerhettünk a szakma részleteibe.

A napot egyetemlátogatással folytattuk, azon belül pedig a történelem és a nemzetközi kapcsolatok szakokat néztük meg. A látogatás sokunknak segített tisztább képet kapni arról, hogy mi vár ránk a líceumi évek után. Az egyetemi körbevezetés rendkívül hasznos volt, főleg  a mi profilunkat tekintve, hisz filologia szakosokként ezek az egyetemi szakok nagyon jó opciók lehetnek.

Összességében az iskola másként hét harmadik napja nagyon érdekesen telt, és sokunknak segítséget nyújtott a jövőbeli pályaválsztásunkkal kapcsolatban.

Moldoványi Nikolett Krisztina




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad