A 12.A a Maszol főszerkesztőjénél

2023. október 26.

A 12.A az Iskola másként-hét negyedik napján Borsi Balázst, a Maszol főszerkesztőjét ismerhette meg, akinek köszönhetően jobban beleláthattunk az újságírás rejtelmeibe. Megosztotta velünk, hogyan sikerült eljutnia erre a szintre, s persze az ezt megelőző szárnybontogatós éveket is, amit végzős diákként kifejezetten hasznosnak és érdekesnek találtam. A kötetlen beszélgetés keretén belül választ kaptunk olyan kérdésekre is, miszerint létezik-e szabad sajtó, vagy, hogy ki számít jó újságírónak. Az is kiderült, hogyan telik egy főszerkesztő zsúfolt napja, akinek bizony állnia kell a sarat nap mint nap, legyen szó váratlan kihívásokról vagy kritikáról.

A délelőtt folyamán ellátogatott hozzánk Miron-Vilidár Vivien is, aki fotózással és animációkészítéssel foglalkozik. Számos továbbképzésen vett részt, dolgozott nemcsak rádiónál, de televízónál is. Többek közt Japánban is jelent meg fotókiállítása, melyet az ott töltött fél éve inspirált. Megosztotta velünk eddig szerzett tapasztalatit, s tanácsokkal látott el bennünket karrierválasztási szempontokból is. Felhívta a figyelmünket a lehetőségek megragadására, hogy milyen fontos a tapasztalatszerzés, legyen szó a továbbtanulás bármely irányáról.

Tizenkettedikes diákként nagyon sokat segítenek az ilyesféle előadások és beszélgetések, hiszen ezek alapján tágul a látókörünk. Minél több színes és egyedi életutat ismerünk meg, annál több lehetőség tárul fel előttünk, mint lehetséges jövőbeli hivatás. Ezek ismeretében könnyebb lesz majd döntenünk, ha eljön a nagy nap.

Illés Jázmin, 12.A




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad