Az Iskola másként utolsó napja a 12.A-ban

2023. október 27.

Az Iskola másként-hét utolsó napján ellátogatott hozzánk Botházi Nándor, aki 2005 óta dolgozik a közigazgatásban, a közszolgálatban, és jelenleg alprefektusi szerepet tölt be, ahol a törvényesség betartásáért felel.

Bemutatta, hogy a jog milyen formában jelenik meg a közigazgatás különböző területein. Megismerhettük az állam szerkezeti felépítését, a helyi tanács szerepétől a törvényhozó hatalom bemutatásáig, számos  példa segítségével, mely hozzájárult a fogalmak könnyebb megértéséhez. 

 Az előadás folyamán megismerhettük a közigazgatási mechanizmus alapjait, sajátosságait, és mindazokat a dolgokat, melyek fontosak lehetnek, ha ezen a területen szeretnénk majd a későbbiekben elhelyezkedni.

 Összegzésképpen egy érdekes előadásban volt részünk. Köszönjük neki, hogy eljött hozzánk, és sok ismeretet szerezhettünk a jog kérdéskörében.

 

Egeresi Alexandra, Budár Jázmin -12.A




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad