A traumÁsok maturandusza

2023. november 22.

Az idei maturandusz-évadot a 12.A nyitotta meg, akik filós beállítottságukhoz híven, a pszichológiát hívták segítségül az elmúlt évek felidézésére. A ,,tanárok” terápiás ülések keretein belül panaszolhatták el az osztály okozta rémálmaikat a bölcs pszichoterapeutának, aki történetesen az A-sok osztályfőnöke volt. Ezen szörnyű traumák felszabadítására csak egy megoldás maradt, mégpedig ezek felelevenítése. Így a legkarakteresebb órákat és tanárokat egy-egy humoros jelenettel vitték színpadra. Mint kiderült, itt még az “A mentes kúra” sem segíthetett. Az előadásba különböző típusú táncot is csempésztek, köztük egy magánkoreográfiát is, de természetesen a hagyománnyá váló A-s himnusz, a Cup song sem maradhatott el. A nézőket továbbá énekekkel szórakoztatták, búcsúdalként pedig a ,,Mesélek a bornak” hangzott el.

A felkészülés során mindenki kivette a részét a munkából, így mondhatjuk, hogy egy kisebb ,,teambuilding”-gel is felért ez a procedúra. Emellett remek lehetőséget adott egy csöppnyi önkritikára. Görbe tükröt tartva próbáltunk mosolyt csalni mind a barátok, szülők és persze tanárok arcára is. Ha a nézőtérről hallatszó nevetésre gondolok, egy dolog biztos: közönségünk humora A osztályú!

 

Illés Jázmin XII.A




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad