Emlékezés a forradalomra és pályaorientáció a 11.A-ban

2023. október 23.

Több érdekes témát érintett a Másképp-hét első napja a 11.A-ban.

1. Tanárnak lenni, tanulmányok és karrier. Beszélgetés Apáti Tímea osztályfőnökkel.  A diákok információkat kaptak a tanári pályához szükséges tanulmányokról, romániai egyetemekről.  A tanári karrier kihívásairól és lehetőségeiről. 

2. Október 23., a szabadságharc emléke.  Versekkel és énekkel emlékeztünk. A Szabadság, szerelem című film megtekintésével felidéztük a forradalom eseményeit.

3. Luka Enikő iskolapszichológus pályaorientációs foglalkozást tartott az osztály diákjai számára, melynek során minden tanuló felmérhette saját képességeit és jövőbeli lehetőségeit.

4. Szacsvayi Imre, egy hős példája. Október 24., Szacsvay Imre halálának évfordulója alkalmával virágokat helyeztünk el a szobor talapzatán és felidéztük életének szakaszait, munkásságát és halálának körülményeit.




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad