Cariera în medicină sau Succesul de acasă

2023. október 24.

Acasă. Să studiezi acasă. Să practici o profesie acasă. Să fii medic acasă la tine, în țara ta. Să duci lupte acasă și să le închei împlinit și cu sufletul împăcat că ai făcut Bine sau, în cel mai nefericit caz, că nu ai înrăutățit situația nimănui.  
Azi, 24.10.2023, medicul primar ORL Huba Mozes a făcut accesibilă profesia de medic elevilor noștri din clasele a XI-a E și a XII-a D. Le-a vorbit despre sacrificiile și năzuințele tânărului student la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, despre piedicile și reușitele medicului rezident, apoi ale medicului specialist și, în cele din urmă, ale medicului primar care a ales conștient și fără regrete să practice medicina în România și, din acest an, să vindece pacienții din orașul său natal, Oradea.
La final, medicul primar ORL Huba Mozes, absolvent al Liceului Teoretic „Ady Endre”, a răspuns întrebărilor elevilor noștri, care își doresc să urmeze o carieră în domeniul medical.
Îi mulțumim pentru că a răspuns invitației noastre și îl felicităm pentru reușitele din domeniul medical, inclusiv pentru străduințele sale în lărgirea arsenalul chirurgical al spitalului orădean, prin folosirea experienței câștigate la Târgu Mureș și în străinătate.



Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad