A 11.F egyetemlátogatásai az Iskola másként-hét első 2 napján

2023. október 23.

Az Iskola másként-hét első napján a 11.F osztály meglátogatta a Nagyváradi Egyetemet. Az egyetemlátogatás előtt a Szent László tér nevezetes épületeit, szobrait néztük meg közösen Ardelean Klementina tanárnő idegenvezetésével. Utunk a továbbiakban az egyetemre vezetett. Többek között megtekintettük a bentlakást, a nemrég felépült könyvtárat, a természettudomány fakultás termeit, körbejártuk az egyetemet széltében-hosszában. Ezután a Rulikowski-temetőbe vezetett utunk, ahol fejet hajtottunk a forradalmár vértanú síremléke előtt, majd a zsidó temetőt néztük meg.

A második nap a kincses várost, Kolozsvárt és a Babeṣ-Bolyai Tudománygyetemet tekintettük meg. A vonat beérkezése után kb.félóra gyaloglást követően érkeztünk meg a Pszichológia és Neveléstudományi Karra. Itt a  Pszichológia és a Gyógypedagógia szakokról hallottunk értékes információkat. A gyerekek kérdéseire készségesen válaszoltak a két kar oktatói. Ezután következett a várva várt városnézés, amikor megtekintettük Mátyás király és Bocskai István szülőházát, a Fő teret, a Szent Mihály templomot, a sétatéri tavat, a Kolozsvár Arénát. Este 22 óra körül ért be a vonatunk, s mi sok élménnyel gazdagodva tértünk haza szeretett városunkba. 

Takács Péter, 11.F osztályfőnöke




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad