Az Iskola másként második fele a 11.F-ben

2023. október 27.

PKE látogatás, Orvosi Egyetem bemutató, pályaorientációs foglalkozás, Ady-múzeum, miskolci kirándulás
Szerdán a 11.F osztály több személytől és forrásból hallott a pályaválasztás fontosságáról és kapott segitséget Luka Enikő iskolapszichológustól, Demeter Emőke magyartanárnőtöl, az Országos Magyar Továbbképző Központ volt igazgatójától, jelenlegi munkatársától. Foglalkozási kérdőívet töltöttek ki a gyerekek, és ki is értékelték azt, önéletrajzot, motivációs levelet és állásinterjút beszéltek meg és modelleztek. Ezután Demeter Emőke tanárnővel az Ady Endre Emlékmúzeumot nézték meg, ahol ugyancsak érdekes információkat hallottak Ady Endréről és a múzeumról egyaránt.
Csütörtökön a Partiumi Keresztyén Egyetem termeit néztük meg, az új épületet, könyvtárat, a diáktanács alagsori termét, a bentlakást és a kantint is. Hasznos és értékes információkat hallottak a gyerekek a szakokról, a felvételiről, az egyetemi életről, a létező pályázatokról, elhelyezkedési lehetőségekről és a jövőre induló gazdasági-informatika szakról. 11 órától a líceumunkban dr. Pallag Annamária egyetemi oktató és kollégája, valamint két másodéves orvostanhallgató mutatták be az egyetemi szakokat, a felvételi rendszert és követelményeket, a képzés utáni elhelyezkedési lehetőségeket.
Pénteken az osztály egyik része a Rákóczi Szövetség jóvoltából elnyert diákutaztatási pályázat keretében Miskolcra látogatott több más osztály diákjaival (összesen 37 diák). Iskolánk partneriskolájával közösen a Kós Károly Épitőipari Kreatív Technikum és Szakképző iskola diákjaival közös verses-zenés műsorral emlékeztünk 1956. október 23-ra. Ezután kisvasúttal Lillafüredre vonatoztunk, noha az eső esett, de így is megcsodálhattuk a tavat és a környék szépségét. Meglátogattuk a Szent István barlangot is, amely igazi élmény volt cseppkőveivel, járataival, szépségével. Rövid városi séta után a Miskolc Plázában tartottunk egy kis pihenőt, ebédszünetet, majd kellemesen elfáradva vettük az irányt hazafelé.
Az osztály itthon maradt része Kapy András informatikus, mérnök, vállalkozó, valamint Ádám Orsolya, séf, szakács előadását hallgatták meg.
Tartalmas hete volt tehát a 11.F-nek, amit képekben is megörökítettünk.
Takács Péter osztályfőnök
 
 
 



Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad