Iskola másként-hét 3. nap a 10.B osztályban

2023. október 25.

Szerdán a X. B osztály tanulói Plainer Zsuzsával, a kolozsvári Nemzeti Kisebbségkutató Intézet kutatójával beszélgettek egy aktuális, de mondhatni ''kényes" társadalmi témáról: A roma esélyegyenlőség dilemmái az oktatásban. A roma gyermekek oktatása egy rendkívül összetett téma, nagyon sok tényező együttes hatása húzódik meg az egyes jelenségek mögött. A beszélgetés során Plainer Zsuzsa kutató rámutatott több ilyen tényezőre. Ezek ismerete és megértése nagyon fontos részét képezi a pedagógia szakos tanulók társadalmi nevelésének.

A nap második felében ellátogattak a Partiumi Keresztény Egyetemre, ahol dr. Bordás Andrea, az óvodai és elemi oktatás pedagógiája szak oktatója fogadta őket. A tanulók az egyetem másodéves hallgatóival együttműködve egy drámapedagógiai foglalkozáson vehettek részt.




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad