A bölcsődepedagógus-képző 10.B szakmai gyakorlata

2023. október 27.

Az Iskola másként hetében a bölcsődepedagógus lányok a Csillagocska Bölcsődében, a Mesekert témakörön belül a Nagyapó répája című mesét dolgozták fel a piciknek. A foglalkozás során a mesebemutatás-mesehallgatás "varázslatos" ideje alatt a hangsúly a csöppségek szókincsfejlesztésén volt. A szorgos kis kezecskék természetes anyagokkal, répákkal pecsételtek, mozaik szőnyegen lépkedtek, s a színek világával ismerkedtek. A képzősök mindent megtettek azért, hogy a picik az alkotás örömét átéljék.
A lányok a gyakorlati nap végén a Szacsvay Imre Általános Iskola előkészítő Step by Step osztályában vendégeskedtek, ahol szintén mesefeldolgozás alkalmával műhelymunkákra voltak csalogatva. Ezáltal bepillanthattak a Step by Step alternatív oktatás szépségébe, ahol öröm a tanulás.

Pék Andrea, pedagógia gyakorlatot vezető tanár 




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad