A forgatókönyv sikere - azaz Halloween az Adyban

2022. október 16.

Hosszú kihagyás után végre újra a kezükbe vehették a szervezést a diákok és osztályfőnökeik az Ady-líceumban. A pandémia miatti kihagyás nem lankasztotta a szervezési kedvet,és idén a 8.A osztály vehette a kezébe a szervezést. Precíz készülődés, pontos forgatókönyv és tervezés után csütörtök délután került megrendezésre az általános iskolások számára a halloweeni délután.

A vendégek színesebbnél színesebb öltözékekben, rémisztő maszkokban, festett arcal érkeztek a jelmezes testőrök által felvigyázott díszterembe.

Belépés után igénybe vehették a ruhatárát is.  

A rendezvényen minden diák kipróbálhatta magát különböző játékokban. Volt itt filmkitaláló és tviszter, zenefelismerő és labda- zsonglörködés. Hosszú sor kígyózott a logikai játékoknál, ami megdolgoztatta a szürkeállományt is. A vakon felismerő és a trutyiban keresgélő játékok is próbára tették a résztvevőket. A rázd meg - rázd meg szigetnél pingpong- labdákat kellett kirázni a derékra kötött dobozból. A pókhálóban bujkálás is sok mosolyt csalt mindenki arcára. A rémisztés sem maradhatott ki, a bátrabbak kipróbálhatták az útvesztőt, ahol sötétben, ijesztő hangok és alakok között kellett megtalálni a kiutat. 

Ezt követte az est fénypontja, a jelmezverseny. A színpadon felsorakozott diákok a két műsorvezető által koordinálva bemutatkoztak és magukról, a maszkos énjükről meséltek,  mégpedig angolul. A nyelvtanárokból álló zsűri profin végezte munkáját, kiemelve a legjobb jelmezeket. Ezúttal is köszönet a munkájukért. 

Tombolasorsolásra is sor került, amelynek során a diákok érdekesebbnél érdekesebb tárgyakat nyerhettek. 

A jelmezversenyt fergeteges buli követte, ahol az iskola líceumos hangosító csapata biztosította a zenét. 

Az egész rendezvény alatt falatozni lehetett a szülők álltal készített sütikből, szendvicsekből, muffinokból és finomságokból.  

Mindezekben nagy segítséget nyújtottak a szponzorok: Zatz kávézó, Mr. Bean, Plastor Trading és a King Art ajándéküzlet. 

A sikeres lebonyolítás után az adysok már alig várják, hogy megszervezzék a következő rendezvényt! 

Szabó Gergő osztályfőnök és a 8.A




Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad