Távoktatás karanténban2020. május 05.

VERSENYFELHíVÁS

VERSENYFELHíVÁS

Iskolánk diákjai még ebben az időszakban is nagyon aktívak és az alábbi kreatív – művészeti versenyekre jelentkeztek:

A Partium  Egyetem által meghirdetett vizuális projektre, melynek címe Szemlélek,

ReDesign népművészeti hagyományokon alapuló tárgyalkotó és díszítőpályázatára,

A Partium  Egyetem által meghirdetett kreativitás versenyre- VIZUÁLIS PROJEKT címmel.

Sok sikert kívánunk a versenyzőknek!

 2020. április 10.

Magyarórák a karanténban 2.

Magyarórák a karanténban 2.

Mi, magyartanarok, azt szoktuk mondogatni, hogy az az igazan jó, eredményes magyaróra, amikor a diákok kutakodása, ötlete, alkotókedve nyomán létrejön VALAMI, ami ÉRTÉK, azaz megszületik az ALKOTÁS. Nincs ez másképpen a virtuális osztályteremben, az online kommunikáció közegében sem. Bár a szemtől-szembe kapcsolat itt sem pótolható semmi mással, ennek hiányában viszont ki lehet használni a digitális technika kínálta lehetőségeket.2020. április 09.

Magyarórák a karanténban 1.

Magyarórák a karanténban 1.

A távoktatás, virtuális térben történő tanítás-tanulás egyaránt új helyzet elé állította a tanárokat és a diákokat. Másféle hozzáállást követel tanártól és diáktól egyaránt – a tanár olyan megoldási módokat kell, hogy találjon, amivel fenntarthatja a diákok érdeklődését, megszervezheti az önálló tanulás módjait, illetve folyamatosan tartania kell a kapcsolatot a tanulókkal. A diákoknak sem egyszerű: sokkal több terhet és felelősséget ró rájuk az önálló, online eszközökkel segített tanulás, mint az osztálytermi közös munka. Ezért az online térben történő magyartanuláshoz igyekeztünk olyan feladatokat adni tanulóinknak, amelyek elvégzésével egyszerre alkotnak és tanulnak.

 2020. április 07.

Christianitatis thesauri

Christianitatis thesauri

Elevii claselor VIII - XII vă prezintă secvențe ale drumul calvarului - VIA CRUCIS din cadrul temei Christianitatis thesauri - Comorile creștinismului-, expoziție ce se desfășoară pe parcursul anului în curs în clasa a XI-a/A, vizavi de bibliotecă. Cu toate că suntem izolați, ei nu s-au dat bătuți și au trecut în spațiul virtual. Să le admirăm iscusința, hărnicia, uneori naivitatea, dar, de cele mai multe ori, perseverența.

Totodată, cu toată solitudinea la care suntem supuși,am credința că această depărtare ne va apropia mai mult ca oricând. Vă doresc să aveți parte de sărbători fericite alături de cei dragi. 
Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron  

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad