Eredményeink2021. május 16.

Itt is nyertek a diákjaink

Itt is nyertek a diákjaink

A szakmai zsűri ismét mérlegelt, tudatták velünk a döntő eredményeit. Ismét gratulálunk mindenkinek, hiszen annak ellenére, hogy a mostani helyzet úgy hozta, hogy nem tudtunk ünnepélyesebb keretek között Kolozsváron találkozni, csupán itt az online térben. Mégis sokan belevágtatok ebbe a kalandba és teljesítettétek a kihívásokat! A dobogóra a legjobb 3 csapat került fel:

I.díj: HunyADYék - Ady Endre Elméleti Líceum - Nagyvárad

II.díj: Ant(dök)ant - Márton Áron Főgimnázium - Csíkszereda

III.díj: Carpathian Hawks - Mihai Viteazul Katonai Líceum - Gyulafehérvár Különdíj: The Carpathian Lions - Mihai Viteazul Katonai Líceum - Gyulafehérvár2021. január 22.

Díjazás A magyar kultúra napján

Díjazás A magyar kultúra napján

Idén együtt ünnepelték kicsik és nagyok ezt a jeles napot este a nagyváradi Szigligeti Színházban. Ott voltak mindazok, akik tettek azért, hogy öregbítsék városunk, megyénk hírnevét, magyar mivoltunkat. A Himnusz meghallgatása és a köszöntő beszédek után következett a díjak átadása.

 2020. április 28.

"Évszázadok öröksége" művelődéstörténeti vetélkedő – döntőben az adysok!

Az Oktatási Hivatal EFOP 3.10.1-17 második alkalommal hirdeti meg az Évszázadok öröksége című művelődéstörténeti vetélkedőjét a Kárpát-medence magyar tanítási nyelvű iskoláinak diákjai számára.

A verseny témája a 2019/2020-as tanévben: Magyarország a reformkor, a forradalom és szabadságharc idején (1825–1849)

 2020. április 04.

Megtartották a Zrínyi Ilona Matematikaverseny díjkiosztóját

Megtartották a Zrínyi Ilona Matematikaverseny díjkiosztóját

A Zrínyi Ilona Matematikaverseny immár 25. díjkiosztó ünnepségét tarthatták meg Bihar megyében március 9-én, a versenyt egyébként 31. éve szervezik meg. A Bihar megyeiek ezelőtt negyed évszázaddal csatlakoztak a vetélkedőhöz, akkor körülbelül 150-en vettek részt rajta. . Ez a szám mára 1229-re nőtt, ugyanis az idei tanévben ennyien versengtek az első helyekért, mondta el lapunknak Báthori Éva megyei szervező. Az országos versenyre ezúttal 10-en jutottak tovább Bihar megyéből.2020. március 08.

Ha a diák dönti el mikor szeretne versenyezni... Angol nyelvű kreativitásverseny

Ha a diák dönti el mikor szeretne versenyezni... Angol nyelvű kreativitásverseny A Partiumi Keresztény Egyetem Bölcsészettudományi és Művészeti Kara által meghirdetett kreatív írás versenyen kitűnő eredménnyel szerepeltek az Ady Endre Elméleti Líceum diákjai.

2020. március 01.

III. Országos Magyar Matematika Olimpia (OMMO)

III. Országos Magyar Matematika Olimpia (OMMO) 2020. február 11-16. között Déván rendezték meg az Országos Magyar Matematika Olimpiát. Iskolánkat a következő tanulók képviselték: 5. osztály: Szatmári Patrick-Roland, 8. osztály: Bimbó Zorka, 9.osztály: Bodnár Mónika-Brigitta, 10.osztály: Kun Édua-Boróka, Székedi Dávid, Brînda Cristian, Hosu Gábor, 11.osztály:Árva Norbert-Ákos, Divin Judit, Bede Ákos-Máté.

2020. február 29.

Simonyi Zsigmond helyesírási verseny - megyei szakasz

Simonyi Zsigmond helyesírási verseny - megyei szakasz

Ki tud a leghelyesebben írni anyanyelvén? Ez volt a tétje a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny megyei fordulójának. Legjobbnak Rázmán Orsolya (6.A) bizonyult, ő I. helyezett lett, de ügyesen megbirkózott a feladatokkal Ács Kristóf (7.B), aki III. lett, valamint Debrenti Kinga (6.B), Forró Borbála (7.A) és Székely Renáta (8.A), akik dicséretet érdemeltek.2020. február 29.

Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny - megyei forduló

Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny - megyei forduló

Február 22-én iskolánkban zajlott a magyar tantárgyverseny megyei szakasza. A hagyományosan komoly felkészülést igénylő versenyen ebben az évben is több díj született: Blaskó Nóra (8.A), Rázmán Botond (9.E), Kurucz Csenge (12.E) I. díjas, Kovács Dávid István (5.B), Rázmán Orsolya (6.A), Dimény Andor (11.A) II. díjas, Bárdos Ingrid (6.B), Pintea Alexandra (9.D), Nemes Eszter (10.E) III.díjas lett. Dicséretet kapott Stokker Henrietta (12.E). Felkészítő tanáraik: András Emese, Csepregi Imola, Kirkósa Enikő, Kozma Éva, Sarkadi Viktória. Gratulálunk nekik, az I. díjasoknak pedig sikeres szereplést kívánunk a Szatmáron megrendezendő országos fordulóban!2020. február 17.

A Dürer matematikaverseny eredményei

A Dürer matematikaverseny eredményei Február 7-9. között iskolánk három csapattal vett részt a Dürer-verseny döntőjében. Pénteken volt az első forduló, a kidolgozós, szombaton pedig a második forduló, a váltó. Mindkét napon a verseny után különböző érdekes programokon vehettünk részt, pénteken rendhagyó tanórákon, szombaton pedig akadályversenyen, kvízen és a mindent lezáró liciten. 

2020. február 07.

Országos Magyar Matematika Olimpia - megyei forduló

Országos Magyar Matematika Olimpia - megyei forduló 2020. janár 18-án zajlott az idei év tantárgyversenyeinek első megmérettetése, az Országos Magyar Matematika Olimpia megyei fordulója. Iskolánk diákjai nagyon szép eredményeket értek el, és így továbbjutottak az országos szakaszra, mely Déván kerül megrendezésre február 13-16. között. Gratulálunk az elért eredményekhez, jó felkészülést és sikeres szereplést kivánunk a következő fordulóra. 

2020. február 07.

Bolyai Matematika Csapatverseny

Bolyai Matematika Csapatverseny

A verseny jelmondata: „Az igazat érteni, a szépet érezni, a jót gyakorolni kell ”

2020. január 11-én rendeztük meg immár harmadik alkalommal a Bolyai Matematika Csapatverseny elődöntőjét a 9-12. osztályosok számára. Iskolánk a Hunnia-Dél (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megye, valamint Erdély) régióhoz csatlakozott, ahol évfolyamonként több mint 100 csapat versengett a minél jobb helyezésért. Iskolánkat 9 csapat képviselte, ebből három a legjobb hat között végzett. 9. osztályban az adys „Lyuzerném” csapat (csapattagok: Bodnár Mónika Brigitta, Rázmán Botond, Varga Dávid és Farkas Ábel) hatodik, 10. osztályban a „Nincs a negyediken” csapat (csapattagok:Kun Édua Boróka, Csegődi Katinka, Brinda Krisztián) ötödik helyezett lett. 12. osztályban a „Vár-Ady-KZSP” csapat (csapattagok:Kohán Zsófia, Csányi Patrik, Pásztor Kristóf, Szabó Anabella) második helyezést ért el. Felkészítő tanáraik: Báthori Éva, Bődi János.2019. december 17.

9.C-s versenyző a TUDEK-en

9.C-s versenyző a TUDEK-en A Tudományos Diákkörök Erdélyi Konferenciája (TUDEK) 2019. december 6-8. között került megrendezésre Marosvásárhelyen, a Bolyai Farkas Elméleti Líceumban. A versenyre tíz szekcióba nyolcvan középiskolás diák dolgozatának nevezését fogadták el. A legfiatalabb indulóként a történelem, oktatástörténet, művészettörténet kategóriában mutatkoztam be, A Waffen-SS ruházata, felszerelése és fegyverzete az 1944-1945-ös magyarországi harcok idején című munkával és egy korabeli tárgyakból berendezett kiállítással. Témavezetőm Fazakas Gábor tanár úr volt.

2019. november 30.

FLL (First Lego League) Robotverseny - Debrecen

FLL (First Lego League) Robotverseny - Debrecen Az Ady-líceum tanulói három csapattal vettek részt a Debrecenben megrendezett First Lego League robotversenyen. Egy 10.-es és két 9.-es csapat vett részt a versenyen. A tizedikesek harmadik helyezést értek el a robotjátékban, a kilencedikesek egyik csapata különdíjat nyert, a másik kilencedikes csapat pedig első díjat kapott csapatmunkában. 

2019. november 27.

HÓD 2019 - Nemzetközi informatikai és számítógép-készség verseny

HÓD 2019 - Nemzetközi informatikai és számítógép-készség verseny

Iskolánk diákjai a HÓD – HÓDítsd meg a biteket nemzetközi informatikai és számítógép-készség versenyen vettek részt. Idén 5 korcsoportban összesen 27702 diák versenyzett. Büszkék vagyunk diákjainkra: Árva Norbert Ákos III., Kun Édua-Boróka IV. és Bodnár Mónika-Brigitta VI. helyezést ért el.2019. november 03.

Bolyai Matematika Csapatverseny, 2019 - megyei forduló -

Bolyai Matematika Csapatverseny, 2019 - megyei forduló -

2019. október 11-én iskolánkban szerveztük meg a Bolyai Matematika Csapatverseny Bihar-Szatmár megyei/körzeti fordulóját a 3 – 8. osztályosoknak.

Összesen 56 tanulói csapat vett részt a megmérettetésen, és az összesített eredmények alapján az első 6 csapatot díjaztuk évfolyamonként. 2019. október 13.

Bolyai Farkas-díjjal jutalmazták iskolánk diákját

Bolyai Farkas-díjjal jutalmazták iskolánk diákját

A Bolyai Farkas-díjjal a matematika terén kiemelkedő eredményeket elért erdélyi magyar diákokat részesíti elismerésben az RMPSZ Tehetséggondozó Tanácsa. A díj elnyeréséhez összeállított pontozási rendszer szerint értékelik a diákok országos és Kárpát-medencei versenyeken elért eredményeit. 

Az elmúlt tanévben elért kimagasló eredményei alapján iskolánkból Bolyai Farkas-díjban részesült Árva Norbert Ákos, 11.D osztályos diák, felkészítő tanára Báthori Éva.

A megye legjobb 10. osztályos tanulója címet, vagyis a Mákvirág-díjat szintén Árva Norbert Ákos vehette át október 12-én a szovátai Teleki Oktatási Központban.

Gratulálunk, Norbi, csak így tovább!2019. május 30.

Cum Deo pro Patria et Libertate - II. Rákóczi Ferenc nagyságos fejedelem nyomában

Cum Deo pro Patria et Libertate - II. Rákóczi Ferenc nagyságos fejedelem nyomában

2019. május 18-án a XXVIII. Festum Varadinum ünnepségsorozat keretében került sor a „Cum Deo pro Patria et Libertate - II. Rákóczi Ferenc nagyságos fejedelem nyomában” című történelmi vetélkedőre. Idén 21. alkalommal szerveztek az Ady Endre Elméleti Líceumban történelemversenyt középiskolások számára.

 2019. május 18.

Fessetek velünk! Rajzverseny általános és középiskolai tanulóknak

Fessetek velünk! Rajzverseny általános és középiskolai tanulóknak

Eredményes volt az adys diákok szereplése a Fessetek velünk! elnevezésű rajversenyen: 

VARGA KRISZTINA  5.A,  90 pont- Különdíj

 FÜZESI ERIK 5.A , 90 pont- Különdíj

CREȚ CLAUDIA  HENRIETTA 10.D, 97 pont –I. hely

CSÁSZÁR SHANTAL 11.A , 94 pont - II. hely  

DANI SÁRA  10.C , 90 pont, III. hely

 

 2019. május 14.

Cultura Nostra történelmi vetélkedő

Cultura Nostra történelmi vetélkedő Az idei Cultura Nostra történelmi vetélkedőre 186 csapat nevezett, iskolánk csapata sikeresen a döntőig menetelt, melyre csak az első tíz csapat kapott meghívást.
 A döntő helyszíne idén is a Pannonhalmi Bencés Főapátság volt, a verseny témája pedig A szétszakított Magyarország és az Erdélyi Fejedelemség 1526-1690 között.
Megtiszteltetésként éltük meg, hogy bent lakhattunk az apátságban, bepillanthattunk a mostani diákok életébe, egy mai bencés diák tárlatvezetésével  megcsodálhattuk a könyvtárat, a levéltárat,  megmutatták az eredeti alapítólevelet, az ezer éves bazilikát.  Gyönyörű volt az apátságot körülölelő világ is: az arborétum és gyógynövénykert, valamint a milleniumi emlékmű.

2019. május 11.

XV. Károly József Irenaeus fizika-és találmányverseny

XV. Károly József Irenaeus fizika-és találmányverseny Május 11-én reggel 9 órakor vette kezdetét a XV. Károly József Irenaeus fizika- és találmány verseny, amelyet idén is a nagyváradi Ady Endre Elmélet Líceumban rendeztek. A megnyitóra az iskola dísztermében került sor, ahol az iskola igazgatója, Vad Márta, Torjoc Silviu tanfelügyelő, illetve a verseny főszervezője, Bogdán Károly fizikatanár köszöntötték a versenyzőket.

2019. május 07.

Olimpiada de limba și literatura română

Olimpiada de limba și literatura română În perioada 22-25. 04. 2019, la Odorheiu Secuiesc, a avut loc Olimpiada de limba și literatura română pentru minorități și diaspora - etapa națională. În cadrul acestui concurs, elevul Nagy Dávid - Kristóf, din clasa a V-a A, a obținut Premiul Special. Ne bucurăm de rezultatul muncii lui, obținut sub îndrumarea doamnei profesoare Durne Estera. Felicitări!

2019. április 13.

Sikeres adys diákok a szalontai tudományos diákkonferencián

Sikeres adys diákok a szalontai tudományos diákkonferencián Négy diák és három tanár képviselte nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceumot a 2019. április 13-án Nagyszalontán megrendezett tudományos diákkonferencián: két tanár zsűrizőként a biológia szekcióban és egy felkészítő tanár a fizika szekcióban. Az adys versenyzők több tagozaton mérhették össze tudásukat, illetve mutathatták be önállóan elkészített dolgozatukat fizika és tudománytörténet témakörökben

2019. április 13.

Harmadszor is részt vesz az országos szakaszon

Április 13-án, szombaton zajlott az információtechnológia tantárgyverseny (OTI – Olimpiada de Tehnologia Informației) megyei szakasza, ahol négy óra alatt kellett számos feladatot megoldani. Iskolánkat több tanuló is képviselte, Karancsi Mályás-Béla (IX.D) dicséretet kapott.
A verseny megyei szakaszán a XII. osztályosok között Fándly Gergő-Zoltán (XII.D) végzett az első helyen, így korcsoportjában ő képviseli Bihar megyét az országos szakaszon (az országos rangsor szerint ő az V. helyezett).

2019. április 12.

Cultura Nostra című történelmi verseny

A Rákóczi Szövetség és a Pannonhalmi Főapátság évről évre meghirdeti Cultura Nostra címmel történelmi versenyét. A vetélkedő küldetése a magyar fiatalság összetartozás-tudatának megerősítése és a magyar történelem egy-egy fontos fejezetére vonatkozó ismeretek elmélyítése. 

260 beiratkozott csapatból iskolánk által indított - Holló Blanka,Vas Anikó,Kéri Annamária (10. A osztályos diákok) összetételű csapat a Cultura  Nostra  címmel   meghirdetett   történelmi vetélkedő döntőjébe jutott – mint Erdély egyetlen képviselője. Felkészítő tanár Ardelean Klementina.

 2019. március 26.

Succes la olimpiada de limba română!

Succes la olimpiada de limba română!

Ne bucurăm de succesul elevilor noștri, Nagy Dávid - Kristóf, din clasa a V-a A și Halász Henrietta, (din clasa a VII-a A) care au obținut locul al II-lea, la etapa județeană a  Olimpiadei de limba și literatura română pentru minorități (16. 02. 2019). Cu acest rezultat s-au calificat la etapa națională a olimpiadei, care va avea loc la Odorheiu Secuiesc, în perioada 22-25. 04. 2019. Ne bucurăm de rezultatele muncii lor obținute sub îndrumarea doamnelor profesoare Durne Estera și Hercuț Otilia. Dorim succes lui Dávid și lui Henrietta. 2019. március 17.

Szép eredmények a bukaresti robotversenyen

Szép eredmények a bukaresti robotversenyen

2019. március 17-én tartották Bukarestben az országos First Lego League robotversenyt. A versenyre 62 csapat jelentkezett. A nagyváradi Ady Endre Líceum 2 csapattal vett részt a versenyen Ady-Sokk és Ady-Sokk 2.0. Az Ady-Sokk csapata "Inspiráció" kategóriában első lett, a robotjátékban 4.-ek lettek. Az Ady-Sokk 2.0 csapat a robotjátékban 11. lett.

A versenyen meglátogatott minket a bukaresti Ady Endre Líceum küldöttsége Csire Gábor vezetésével. A verseny után elvittek minket egy rövid, de annál tartalmasabb városnézésre.

Az Ady-Sokk csapat  tagjai: Társi Kristóf, Kovács Aida, Balázs Botond, Gál Dávid, Laboncz Gergő, Dénes Péter és Dallos Lóránd

Az Ady-Sokk 2.0 csapat tagjai: Méhes Nándor, Boruzs István, Balogh Levente és Bódis-Kosoczki Gergő-Keve2019. március 09.

Szép eredmények a vallás tantárgyversenyen

Szép eredmények a vallás tantárgyversenyen

2019. március 2-án került sor a római katolikus tantárgyolimpia megyei szakaszára a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban. Iskolánk diákjai sikeresen szerepeltek, hiszen Májercsik Szilárd (10.D) I. díjas lett, és az országos szakaszon képviseli majd az iskolát, Blaskó Péter (5.B) és Szallós Tünde (9.E) III. helyezett lett, Bajgyik Alíz (11.F) pedig a negyedik helyen végzett. Gratulálunk nekik, és felkészítőjüknek, Antal Tünde Mária tanárnőnek!  2019. február 28.

Megyei eredmények a magyar nyelv és irodalom tantárgyversenyen

Megyei eredmények a magyar nyelv és irodalom tantárgyversenyen Iskolánkban zajlott idén is a Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny megyei fordulója. Több 5-8. és 9-12. osztályos diák is vállalkozott arra, hogy összemérje tudását a megye legjobbjaival. Az 5-8.-osok már túl voltak egy körzeti selejtezőn, ők másodszor szálltak versenybe a dobogós helyekért. 

2019. január 19.

Implom József helyesírási verseny

Implom József helyesírási verseny 2019. január 19-én került sor az idei naptári év első megyei szintű magyar versenyére, az Implom József helyesírási versenyre. A 9-12. osztályosoknak szóló megmérettetés különlegessége, hogy a tételek - a tollbamondás és a 13 feladatból álló feladatlap- egységesek, évfolyamtól függetlenek.

2019. január 11.

Dürer matematikaverseny

Dürer matematikaverseny

A miskolci Földes Ferenc Gimnázium adott otthont az 2019. január 11-12-én megrendezett Dürer matematikaverseny országos szakaszának. Erre a nagyon izgalmas versenyre egyetlen határon túli csapatként jutottunk ki, ahol a verseny két fordulója után a mi "Nemtudom" csapatunk a 8. helyen végzett. 2018. december 21.

Adys diákok és pedagógusok díjazása Bukarestben

Adys diákok és pedagógusok díjazása Bukarestben

2018. december 20-án került sor a diákolimpiák nemzetközi szakaszán első, második, harmadik díjat és dicséretet szerző tanulók, az őket felkészítő tanárok és a felkészülést lehetővé tevő iskolák díjazására. A rangos eseményre idén a Bukaresti Műszaki Egyetem aulájában került sor, ahol Ecaterina Andronescu miniszter asszony köszöntötte a részt vevő 174 diákot és 210 tanárt. 

https://www.biharinaplo.ro/cimlap/2018/12/27/elismeres-2.biharinaplo

/www.biharinaplo.ro/helyi/2018/12/27/adys-diakok-es-pedagogusok-dijazasa.biharinaplo

 

 2018. május 22.

Ismét a dobogón az országos tantárgyversenyen

Ismét a dobogón az országos tantárgyversenyen

Május 17-20. között zajlott az információtechnológia tantárgyverseny (OTI 2018) országos szakasza Călărași megyében. A bihari csapatban két adys diák is volt: Fándly Gergő-Zoltán (11.D) és Borbély Dávid-Márk (12.D), mivel a korcsoportjukban a megyei szakaszon az első helyen végeztek.

Gergő ebben a tanévben is nagyon jól teljesített, nagyon kevés ponttal lemaradva a II. helyen végzett és aranyérmes lett, Dávid kicsivel maradt le a bronzéremről.

Sok sikert kívánunk nekik a további munkájukhoz!


2018. május 05.

Eredményes adys diákok a XXVII. Nemzetközi Magyar Matematika Olimpián

Eredményes adys diákok a XXVII. Nemzetközi Magyar Matematika Olimpián

Az idei tanévben Kaposvár adott otthont a XXVII. Nemzetközi Magyar Matematika Olimpiának. Az országos szakaszon elért kiváló eredmények alapján iskolánkat három diák képviselte a versenyen: Barabás Zóra 10.D, Salánki Miklós 11.D és Árva Norbert Ákos 9.D osztályos tanulók. Erdélyből 40 diák vehetett részt a nemzetközi döntőn, és mérhette össze tudását  Felvidék, Kárpátalja, Délvidék és Magyarország matematikai tehetségeivel.  A versenyen Árva Norbert Ákos a III. díjat  szerezte meg és Salánki Miklós dicséretben részesült. Felkészítő tanáruk: Báthori Éva. Gratulálunk!2018. május 04.

"Néhai való jó Mátyás király" a Varadinumon

"Néhai való jó Mátyás király" a Varadinumon

2018. május 4-5-én a XXVII. Festum Varadinum ünnepségsorozat keretében került sor a “Néhai való jó Mátyás király” - Hunyadi Mátyás, a reneszánsz uralkodó című történelmi vetélkedőre. Idén XX. alkalommal szerveztek iskolánkban történelemversenyt a Kárpát-medencei középiskolások számára.2018. április 23.

Nem mindennapi siker az Apáczai Csere János magyar nyelv, irodalom és kultúra nemzetközi tantárgyversenyen

Nem mindennapi siker az Apáczai Csere János magyar nyelv, irodalom és kultúra nemzetközi tantárgyversenyen

Idén a székelyudvarhelyi Tamási Áron Líceum adott otthont a magyar tantárgyverseny nemzetközi döntőjének. Az Ady-líceum két diákja, István Zsuzsanna (11.A) és Kurucz Csenge (10.E) az előkelő III. helyen végzett a megmérettetésen. Ezzel az utóbbi évek magyar olimpiáinak legjobb eredményét hozták, hiszen a nemzetközi döntőbe bejutni önmagában is nagyszerű eredmény. 2018. április 19.

SPEAK OUT, avagy legyünk angolul (is) kreatívak!

SPEAK OUT,  avagy legyünk angolul (is) kreatívak!

Idén április 19-én került sor a SPEAK OUT angol nyelvű monológ- és kreativitásverseny megyei szakaszára. A helyszín, mint minden évben, a Megyei Könyvtár amfiteátruma volt. A verseny két kategóriában zajlott: kreatív írás és monológverseny, természetesen mindez angolul. Olvass tovább...2018. április 18.

Díjakkal jöttek az irodalmi tantárgyversenyről

Díjakkal jöttek az irodalmi tantárgyversenyről Nagyenyeden szervezték meg a Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyversenyt, amelyen előkelő helyezéseket ért el a nagyváradi Ady Endre Líceum három diákja, illetve egy köröstárkányi kislány.

2018. április 17.

Történelem tantárgyverseny Sepsiszentgyörgyön

Történelem tantárgyverseny Sepsiszentgyörgyön

Április 4-6. között második alkalommal szervezték meg az országos magyarságtörténelem tantárgyversenyt, amelyen 6-7. osztályosok vettek részt. Házigazdánk a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceum volt.

Iskolánk VII. osztályos diákjai, Papp Richárd és Varga Ádám a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem különdíjával térhettek haza. Felkészítő tanáruk: Fazakas Gábor.

 2018. április 11.

Nagyszerű eredmények a magyar tantárgyverseny országos szakaszán

Nagyszerű eredmények a magyar tantárgyverseny országos szakaszán

Kitűnően szerepeltek diákjaink a Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny országos szakaszán, Nagyenyeden. Az április 5.és 7. között zajló versenyen Kurucz Csenge (10.E) és  István Zsuzsa (11.A) második díjas lett, Szabó Kincső (8.B) pedig harmadik díjjal tért haza. Különdjat Rázmán Botond (7.B) és Baranyi Tünde (9.D) kapott. Felkészítő tanáraik: Ferkő Emília, Kirkósa Enikő és Sarkadi Viktória. A dobogós helyezettek egyben Románia 24 fős olimpiai csapatának tagjai is a nemzetközi döntőben.

 

http://www.erdon.ro/dijakkal-jottek-az-irodalmi-tantargyversenyrol/3833086

 2018. március 26.

Megyei helyezések és továbbjutók magyar nyelvi és irodalmi versenyeken

Megyei helyezések és továbbjutók magyar nyelvi és irodalmi versenyeken Szépen szerepeltek idén is diákjaink a nyelvész, helyesírási és irodalmi versenyeken. A Simonyi Zsigmond helyesírási verseny , a Nyelvész-Bendegúz nemzetközi tanulmányi verseny és a  Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny megyei fordulóján is vannak első, második, harmadik díjasaink és dicséreteseink is. 

2018. március 23.

Cultura Nostra vetélkedő – Reflektorfényben a kiegyezés

Cultura Nostra vetélkedő – Reflektorfényben a kiegyezés

2018. március 23–25. között rendezték meg a Cultura Nostra történelmi vetélkedő döntőjét. A versenynek a Pannonhalmi Főapátság, illetve a Bencés Gimnázium adott otthont. A téma ebben az évben a dualizmus kora volt.

A tanév elején indult vetélkedőnek három fordulója volt. A nagyváradi adysok csaknem 180 csapatból kerültek be a döntőbe. A csapat tagjai Vura János, Csomós Roland és Kádár Orsolya voltak. Ők hárman a XI. osztály matematika-informatika szakos tanulói. Felkészítő tanáruk Fazakas Gábor tanár úr. A versenyre a diákokat osztályfőnökük, Báthori Éva tanárnő kísérte el....à2018. március 23.

Tóth Árpád szavalóverseny

Tóth Árpád szavalóverseny

Mint minden évben, az idén is a debreceni Tóth Árpád Gimnázium – a névadó költő születésnapja alkalmából – szavalóversenyt hirdetett, amelyen a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum is képviseltette magát.

 2018. március 23.

Adys diákok az országos vallás tantárgyversenyen

Adys diákok az országos vallás tantárgyversenyen

Az Ady Endre Elméleti Líceumot az országos vallás tantárgyversenyen iskolánk két diákja képviseli: a református diákok közül  Szabó Zselyke, 7.B osztályos tanuló, a katolikusok közül pedig Majercsik Szilárd, 9.D-s diák lett első a tantárgyverseny megyei szakaszán. 2018. március 18.

First Lego League - robotverseny, Bukarest

First Lego League - robotverseny, Bukarest

Bukarestben ismét megszervezték az FLL (First Lego League) robotversenyt, melyen 33 csapat mérte össze tudását. Az Ady-sokk csapata az első helyen végzett. Ezzel továbbjutottak az Észtországban megrendezendő világbajnokságra.2018. március 09.

Sok a tehetséges fiatal matekos

Sok a tehetséges fiatal matekos

Több matematikaverseny eredményeiről számoltak be szerdán a nagyváradi Ady Endre Líceumban. Ekkor tartották meg a Zrínyi Matematika Verseny megyei szakaszának díjátadóját is.

https://www.biharinaplo.ro/helyi/2018/03/08/sok-a-tehetseges-fiatal-matekos.biharinaplo2018. március 05.

Remek eredmények a Bolyai-matekversenyen

Remek eredmények a Bolyai-matekversenyen 2018. január 5-én rendeztük meg első alkalommal iskolánkban a Bolyai Matematika Csapatverseny 9-12. évfolyamos elődöntőjét. Iskolánk a Hunnia-Dél (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megye, valamint Erdély) régióhoz csatlakozott, ahol évfolyamonként több, mint 100 csapat versengett a minél jobb helyezésért, illetve az országos döntőre való kijutásért. Iskolánkat 9 csapat képviselte, ebből négy a legjobb hat között végzett.

2018. február 09.

Adysok az országos matematika olimpián

Adysok az országos matematika olimpián

Az elmúlt hétvégén a szovátai  Domokos Kázmér Gimnázium szervezte meg a magyar diákok számára a matematika olimpia országos szakaszát. Bihar megyét 23 diák képviselte, köztük nyolc adys: Halász Kristóf és Székedi Péter 5.osztályból, Bődi Kincső Lilla 8. -ból, Divin Judit és Árva Norbert Ákos 9. osztályból, Barabás Zóra 10. osztályból, Salánki Miklós 11.  és Jakabffy Balázs 12. osztályból. 2018. január 20.

Implom József helyesírási verseny

Implom József helyesírási verseny

2018. január 20-án a Mihai Eminescu Főgimnázium adott otthont a középiskolásoknak szóló Implom József helyesírási verseny megyei fordulójának. A verseny tollbamondásból és helyesírási feladatlap megoldásából állt. 2018. január 20.

Eredményes tájfutók

Eredményes tájfutók

2018.január 18-21. között ismét megrendezték Románia Országos Sítájfutó Bajnokságát. Idén a Bucsin-tetőn zajlott a verseny, melyen iskolánkat Závodszky Tamás tanár-edző és hat diák képviselte.

 2017. december 21.

Bukarestben díjazták a nemzetközi versenyek legjobbjait - köztük adysokat is

Bukarestben díjazták a nemzetközi versenyek legjobbjait - köztük adysokat is

Összesen 168 diákot hívtak meg az országból erre az eseményre, ezért vagyunk kiemelten büszkék diákjaink: Árva Norbert, Divin Judit, Kurucz Csenge és Schmidt Anita részvételére.

(A Bihari Napló beszámolója)2017. december 13.

Szép eredmények a Bolyai Matematika Csapatversenyen

Szép eredmények a Bolyai Matematika Csapatversenyen

Az előző évekhez hasonlóan, az idei tanévben is az Ady-líceumban rendezték meg a Bolyai Matematika Csapatverseny Bihar megyei szakasza. Iskolánk diákjai újfent ügyeskedtek. A hetedikesek közül az Anyacsavar nevet viselő csapat, melynek tagjai Farkas Ábel, Kulpinszky Gergő, Molnár Dávid és Rázmán Botond 136 ponttal megyei elsők lettek, ezzel kiérdemelték a részvételt a Kárpát-medencei döntőben. Felkészítőjük Vad Márta tanárnő.

A döntőnek Budapesten a Veress Péter Gimnázium adott otthont. A november 18-án megrendezett végső fordulóban diákjaink az igen erős mezőnyben a 24. helyezést érték el. Gratulálunk fiúk, ügyesek voltatok!

 2017. december 09.

FLL robotverseny

FLL robotverseny

Az Ady-líceum két csapattal is részt vett a First Lego League robotverseny regionális döntőjén, Debrecenben nagyszerű eredménnyel!

Olvass tovább...

 2017. december 03.

DEIK Regionális Programozó Csapatverseny 2017

DEIK Regionális Programozó Csapatverseny 2017     V. lett a 01000101-es csapat a DEIK Regionális Programozó Csapatversenyen.
   2017. december 3-án, vasárnap került sor a Debreceni Egyetem Informatika Kara által szervezett DEIK Regionális Programozó Csapatversenyre, ahol három kategóriában versenyeztek a maximum három fős csapatok: középiskola (28 csapat), egyetem (22 csapat), nyílt (8 csapat).

2017. október 29.

Harmadik lett Amarilla (Létra a PADIF-on)

Harmadik lett Amarilla (Létra a PADIF-on)

Iskolánk színjátszó csoportja, a Létra újból sikerrel borítékolta az október 27–28. között megrendezett Partiumi Diákszínjátszó Fesztivál (PADIF) tizenkilencedik kiadását. A rendkívül színes, meglepetésekkel teli mezőny a színjátszók korának függvényében több szekcióra oszlott, ezek közül a 9–10. osztályos korcsoport harmadik helyezettjei lettek a létrások – szorosan a győztes kovásznai Kőrösi Csoma Sándor diákszínpad és a szatmárnémeti Ködik mögött.2017. október 29.

Ügyes adysok a nemzetközi magyar tantárgyversenyen, Pécsett

Ügyes adysok a nemzetközi magyar tantárgyversenyen, Pécsett

"Az utazás toposzától kezdve az apácák lelki világáig mindent meg tudtunk beszélni" – idézi fel Csenge a verseny hangulatát. Az Apáczai Csere János Magyar Nyelv, Irodalom és Kultúra nemzetközi tantárgyversenyt októberben szervezték Pécsett. Az Ady-líceum ismét büszke lehet diákjaira: Kurucz Csenge és Schmidt Anita dicséretet (4. helyezést) kaptak tudásukért. Gratulálunk a szép teljesítményhez!

Olvasd el Csenge beszámolóját a versenyről!

 2017. október 27.

Tantárgyversenyek országos díjazottjainak elismerése

Tantárgyversenyek országos díjazottjainak elismerése

A Polgármesteri Hivatal oklevéllel és pénzjutalommal értékelte azoknak a diákoknak és tanároknak a munkáját, akik az elmúlt tanévben a tantárgyversenyek országos döntőjén helyezést értek el. 

http://www.erdon.ro/diakokat-dijaztak-a-nagyvaradi-tanacsulesen/3661286

http://www.oradea.ro/stiri-oradea/primaria-oradea-a-premiat-65-de-olimpici-cu-rezultate-deosebite-la-olimpiadele-na-539-ionale

 2017. július 15.

Megérte fellebbezni az érettségi eredményeket

Megérte fellebbezni az érettségi eredményeket

Bihar megye legnagyobb magyar tannyelvű középiskolája, a nagyváradi Ady Endre Líceum összességében nagyon jó eredményt ért el az idei érettségin. Vad Márta igazgatónő megítélése szerint az érettségi lebonyolítása megfelelő volt.

https://www.biharinaplo.ro/helyi/2017/07/13/megerte-fellebbezni-az-erettsegi-eredmenyeket.biharinaplo2017. július 03.

Adys diák a Kárpát-medencei helyesírási verseny döntőjében

Adys diák a Kárpát-medencei helyesírási verseny döntőjében

2017. május 19. és május 21. között rendezték meg a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny XX. jubileumi Kárpát-medencei döntőjét Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. 

A versenyen Magyarország és öt határon túli magyarlakta terület 5-8 osztályos tanulói vettek részt.2017. június 27.

Nyolcadikosok országos felmérője

Nyolcadikosok országos felmérője

A magyarul vizsgázó Bihar megyei nyolcadikosok közül adys diákok érték el a legjobb eredményeket.Divin Judit, Kor Márk, Bíró Tímea, Árva Norbert és Bakos Dóra foglalták el az első öt helyet a megyében a magyarul tanuló diákok között. Ugyancsak diákjaink érdeme, hogy 7 darab 10-es jegy is született matematikából. Minden diákunk átmenő átlagot kapott, ezzel 100%-os az átmeneteli arányunk. Mindenkire büszkék vagyunk!

http://itthon.transindex.ro/?hir=47668

http://evaluare.edu.ro/Evaluare/CandPerScoalaIAD.aspx2017. június 24.

Bolyai matematika csapatverseny, nemzetközi szakasz

Bolyai matematika csapatverseny, nemzetközi szakasz

Bihar megyéből 2 csapat is elnyerte a jogot, hogy még számos erdélyi, magyarországi, vajdasági és németországi csapat társaságában 2017. június 24-26-án, Budapesten részt vehessen a Bolyai matematika csapatverseny végső, nemzetközi szakaszán. 
Az Ady Endre Elméleti Líceumot képviselő Divin Judit, Bíró Timea, Árva Norbert, Balogh Soós Hunor diákok alkotta csapat az elérhető maximális pontszámmal, a nyolcadikosok csapatversenyében mindenkit maguk mögé utasítva, a neves budapesti Fazekas Mihály Gimnázium csapatával holtversenyben első helyezést ért el. Az adys  diákokat Báthori Éva tanárnő készítette fel, és kísérte el a versenyre.

 2017. május 13.

Adys sikerek az Irenaeus fizika- és találmányversenyen

Adys sikerek az Irenaeus fizika- és találmányversenyen

Május 13-án zajlott iskolánkban a 13. alkalommal megrendezett Irenaeus fizika- és találmányverseny. Az 53 versenyző Bihar, Fehér és Maros megye tíz iskolájából jött. Diákjaink ismét remekeltek. Gratulálunk Salánki Miklósnak és Árva Norbertnek az I. díjhoz, Divin Juditnak a II., Guba Áron Máténak és Kristófi Mihálynak a III. díjhoz, Farkas Ábelnek, Takács Anna Őszikének, Kovács Sándornak és Kozma Tamásnak a dicsérethez. Bővebben...2017. május 11.

Bihar megyei tudásbajnokok

Bihar megyei tudásbajnokok

Április 7-én zajlottak Magyarországon és hazánkban (Bihar megye és Maros megye) a Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémia szervezésében a Tudásbajnokság megyei döntői. Jön az országos.

http://www.biharinaplo.ro/helyi/2017/05/10/bihar-megyei-tudasbajnokok.biharinaplo2017. május 09.

Országos döntőben az információtechnológia tantárgyversenyen

Országos döntőben az információtechnológia tantárgyversenyen

A verseny megyei szakaszán a X. osztályosok között Fándly Gergő Zoltán (X.D) végzett az első helyen, így ő képviseli Bihar megyét az országos szakaszon. Az informatika tantárgyversenyen Gergő a III. helyen végzett. Felkészítő tanára: Hibácskó Gizella. 

Gratulálunk Gergő eddigi teljesítményéhez, és sok sikert kívánunk neki az országos szakaszon!2017. május 06.

Adys diákok szereplése Szalontán

Adys diákok szereplése Szalontán

Tíz diák és három tanár képviselte Nagyváradot a 2017. május 6-án Nagyszalontán megrendezett tudományos Diákkonferencián. A versenyzők fizika, tudománytörténet és biológia témakörökben mérhették össze tudásukat.

Az adys diákok ismét jó eredményeket értek el.

Bővebben...2017. május 02.

Nagyszerű eredmények a magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny országos döntőjén

Nagyszerű eredmények a magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny országos döntőjén Több díjat is elhoztak diákjaink Besztercéről, a Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny országos döntőjéről.

2017. április 20.

Harmadik hely a Zrínyi döntőjében!

Harmadik hely a Zrínyi döntőjében!

A Zrínyi Ilona Matematikaverseny országos döntőjén iskolánkat 6 diák képviselte: Deli Attila (7.o.), Árva Norbert Ákos (8.o.), Kovács Sándor (9. o.), Salánki Miklós (10.o.), Jakabffy Balázs (11.o.), valamint Divin Péter (12.o.). Díjakban most sem volt hiány.

 2017. április 19.

Országos döntőben a magyarságtörténeti olimpián

Országos döntőben a magyarságtörténeti olimpián

Az idei tanévben először szervezték meg a magyarságtörténelem olimpiát Romániában. A megyei fordulón nagy örömünkre Papp Richárd és Guba Áron (6.o.), valamint Nemes Eszter és Szabó Kincső (7.o.) továbbjutottak az országos döntőre. Felkészítő tanáraik Pócsi János és Apáti Tímea voltak. Gratulálunk!2017. április 12.

XXVI. Nemzetközi Magyar Matematikaverseny 2017. március 23-27.

XXVI. Nemzetközi Magyar Matematikaverseny 2017. március 23-27.

Felvidéken, Somorján rendezték meg az idén a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyt. Iskolánkból Divin Péter XII. C osztályos tanuló jutott ki, és vett részt a verseny nemzetközi szakaszán. 2017. április 11.

Közgáz versenyen Kolozsváron

Közgáz versenyen Kolozsváron

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézete és a Pro Oeconomica Egyesület szervezésében 2017. március 24-26. között kilencedik alkalommal került megrendezésre a Kolozsvári Esettanulmány Napok rendezvénysorozat. Iskolánk csapata, a "Business Bulldogs" két nehéz forduló után bejutott a kolozsvári döntőbe, ahol 16 csapattal mérte össze közgazdasági tudását. Két fárasztó versenynap után csapatunk dicséretben részesült, valamint sok pozitív élménnyel és tapasztalattal gazdagodva tért haza.

 2017. április 10.

Országos helyezések nyelvi és irodalmi versenyeken

Országos helyezések nyelvi és irodalmi versenyeken Helyesírási és nyelvhelyességi, illetve versmondó versenyek országos döntőjében is remekeltek diákjaink: Rázmán Botond (6.o.), Kapalai Gergő (8.o.), Guba Áron Máté (6.o.) dobogós helyezéseket értek el. 

2017. április 09.

Kiváló eredmények az országos matekversenyen

Kiváló eredmények az országos matekversenyen

2017 márciusában Szatmárnémetiben rendezték meg az Erdényi Magyar Matematikaverseny országos szakaszát VVIII. osztályos tanulók részére. Diákjaink ismét remekeltek: a VIII. osztályosok között Árva Norbert II. díjas lett, Divin Judit pedig dicséretet kapott. Ezzel mindketten kvalifikálták magukat az Ukrajnában,  Beregszászon tartandó nemzetközi versenyre. Gratulálunk mind a diákoknak, mind felkészítő tanáruknak, Báthori Éva tanárnőnek!2017. március 29.

Országos bajnokok

Országos bajnokok

Romániában ebben az évben szervezték meg először a First Lego League (FLL) versenyt, melyre huszonhárom csapat nevezett az országból. Az adysok csapata ismét bizonyított.2017. március 28.

Összeállt az olimpiai csapat

Összeállt az olimpiai csapat

A Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny megyei fordulóján 7 diákunk lett első, illetve második helyezett, és ezzel bekerült Bihar megye 11 tagú olimpiai válogatottjába.

 2017. március 28.

Eredményes nyelvÉSZkedők

Eredményes nyelvÉSZkedők A Bendegúz-nyelvÉSZ anyanyelvi tanulmányi verseny megyei döntőjén több diákunkat is díjazták: az ötödikes Blaskó Nóra (5. o.) és Franţiu Alexandra (5.o.) III.,  Székely Renáta (5.o.) II., Divin Judit (8.o.) pedig I. helyezett lett. 

2017. március 25.

Kémiások a nemzetközi versenyeken!

Kémiások a nemzetközi versenyeken!

Az Irinyi János kémiaverseny országos szakaszán részt vevő diákjaink közül ketten jutottak ki a nemzetközi döntőre: Vezsenyi Ákos (10.o.) és Jakabffy Balázs (11.o.).

Az V-VIII. osztályos diákok számára kiírt Hevesi György kémiaverseny országos szakaszán, Kolozsváron Árva Norbert (8.o.) I. helyezést ért el, Deli Attila (7.o.) pedig III. lett.2017. március 19.

Az Erdélyi Magyar Matematikaverseny országos szakaszán elért eredményeink

Az Erdélyi Magyar Matematikaverseny országos szakaszán elért eredményeink

Nagyszerű eredmények születtek a XXVII. Erdélyi Magyar Matematikaverseny országos szakaszán: Divin Péter (12.o.), Salánki Miklós és Vezsenyi Ákos (10.o.) diákjaink ismét remek teljesítményt nyújtottak. Ezzel kivívták a nagyszerű lehetőségét annak, hogy részt vegyenek az NMMV-n, azaz a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen, mely az idén Somorján, Szlovákiában kerül megrendezésre. Báthori Éva tanárnő készítette fel őket. Sok sikert kívánunk a megmérettetésen! 2017. március 18.

Továbbjutóink fizikaversenyek országos szakaszaira

Továbbjutóink fizikaversenyek országos szakaszaira

Újabb jó hírekkel szolgálhatunk: a fizikaolimpia megyei szakaszán elért eredményével Salánki Miklós (10.o.) és Árva Norbert (8.o.) továbbjutott a verseny országos szakaszára!

Öt diákunk az ÖvegesVermes fizikaverseny országos szakaszára jutott tovább: Árva Norbert és Divin Judit (8.o.), Kovács Sándor (9.o.), Salánki Miklós (10.o) és Kozma Tamás (11.o.). Felkészítő tanáraik Bogdán Károly tanár úr és Năndrean Enikő tanárnő.

Mindenkinek gratulálunk, jó felkészülést kívánunk az országos szakaszra!2017. március 07.

Zrínyi Ilona matematikaverseny – díjátadó ünnepség

Zrínyi Ilona matematikaverseny – díjátadó ünnepség

Március 6-án délután került sor a Zrínyi Ilona matematikaverseny megyei szakaszának díjátadó ünnepségére. Diákjaink újra bizonyítottak: a magyarországi döntőn iskolánkat képviseli Deli Attila (7.o.), Árva Norbert (8.o.), Kovács Sándor (9.o.), Salánki Miklós (10.o.), Jakabffy Balázs (11.o.) és Divin Péter (12.o.). Felkészítő tanáraik Nagy Enikő Ilona, Báthori Éva, Bődi János és Bors Violetta matematikatanárok.

Gratulálunk!2017. március 07.

Remekeltek a fizikusaink

Remekeltek a fizikusaink

Február végén, a megyei fizikaolimpián ismét megcsillogtatták tehetségüket iskolánk fizikát szerető diákjai.
Sikeres szereplésük eredményeképpen az országos szakaszon képviselnek minket Árva Norbert (VIII. osztályos), és Salánki Miklós (X. osztályos) diákjaink. Bogdán Károly tanár úr készítette fel őket. 

Hajrá fiúk, csak így tovább!2017. március 06.

Vidám versmondóink az országos döntőben

Vidám versmondóink az országos döntőben

A Vidám versek versmondó versenyének három megyei továbbjutója közül ketten adysok. Az 5-6.-osok kategóriájában a hatodikos Guba Áron Máté, a 7-8.-osok kategóriájában pedig a nyolcadikos Kapalai Gergő lett a legjobb. Nekik lesz majd alkalmuk szép és kifejező szövegmondásukat újra bizonyítani a szatmári döntőben. 

 2017. március 05.

5-8. osztályos döntőseink helyesírási versenyeken

5-8. osztályos döntőseink helyesírási versenyeken

A Fürkész helyesírási és nyelvhelyességi verseny megyei első díjasa a hatodikos Rázmán Botond, aki a nagyváradi döntőben képviseli majd az iskolát.

A Simonyi Zsigmond helyesírási verseny adys győztese szintén Rázmán Botond, második helyezettje pedig az ötödikes Székely Renáta. Ők ketten vesznek majd részt a Kolozsváron megrendezendő országos szakaszon. Felkészítő tanáraik Sarkadi Viktória és Kirkósa Enikő

Gratulálunk!2017. március 04.

Továbbjutóink országos kémiaversenyekre

Továbbjutóink országos kémiaversenyekre

A Hevesi György VII. és VIII. osztályosoknak szóló kémiaverseny megyei szakaszáról továbbjutottak az országosra Deli Attila hetedikes és Árva Norbert nyolcadikos diákjaink. Ciubotariu Éva és Takács Tünde tanárnők készítették fel őket.

Az Irinyi János IX., X., és XI. osztályos diákoknak szóló kémiaverseny megyei szakaszáról az országos szakaszra továbbjutott a IX. osztályos Kovács Sándor,  X. osztályos Vezsenyi Ákos és a XI. osztályos Jakabffy Balázs. Felkészítő tanáraik ugyancsak Ciubotariu Éva és Takács Tünde tanárnők voltak.

Gratulálunk a szép eredményekhez! 2017. január 31.

Továbbjutók az 5-8. osztályos EMMV országos szakaszára

2017. január 26-án zajlott le az EMMV megyei szakasza az V- VIII. osztályos diákok számára. Ennek eredményeként jutottak tovább a márciusi országos döntőre diákjaink: Bihari Dániel  Gergő és Bimbó Zorka ötödikes, valamint Árva Norbert és Divin Judit nyolcadikos diákok. Gratulálunk nekik és felkészítő tanáraiknak egyaránt!

2017. január 14.

Országos döntőseink a helyesírási versenyen

A középiskolások Implom József  helyesírási versenyének megyei szakaszán Jakabffy Balázs, XI. osztályos diákunk I. helyen, Kohán Zsófia,  IX. osztályos diáklányunk VI. helyen végzett, így továbbjutottak az országos döntőbe, ami  2017. február 2- 4. között kerül megrendezésre Sepsiszentgyörgyön. Felkészítőik Kirkósa Enikő és Sarkadi Viktória tanárnők.
Ügyesek voltatok, csak így tovább!

2016. december 13.

Döntőben a Junior Freshhh versenyen

Döntőben a Junior Freshhh versenyen A MOL által támogatott nemzetközi Junior Freshhh természettudományi csapatversenyre idén több, mint 520 csapat jelentkezett. A diákok először egy 4 fordulós online versenyen mérhették össze tudásukat matematikából, fizikából, kémiából, biológiából és földrajzból, ami 2 és fél héten át folyt. Itt az Ady Endre Elméleti Líceum csapata, az ∫ aspiri dn, első helyen végzett, méghozzá úgy, hogy a maximum 1200 pontból 1198-at gyűjtöttek össze és meghívót kaptak a döntőbe.

2016. november 28.

Bukaresti díjkiosztón a legeredményesebb diákjaink

Bukaresti díjkiosztón a legeredményesebb diákjaink A román tanügyminisztérium meghívására az év végén néhány kiváló diák, tanáraik és az iskola igazgatónője Bukarestbe utazott. A minisztérium az idén is jutalmazta azokat a diákokat, felkészítő tanáraikat és iskoláikat, akik kiváló eredményeket értek el egy-egy tantárgyverseny nemzetközi szakaszán.

2016. november 25.

„Ady-sokk” a robotolimpián

„Ady-sokk” a robotolimpián Tizedik helyezést ért el az Új-Delhiben megrendezett robotolimpián az Ady Endre Középiskola 3 fős csapata: Kozma Gergő-Tamás, Kristófi János-Mihály és Papp-Bálint Gergő, XI-es diákok.

2016. november 19.

Robotverseny FLL (First Lego League)

Robotverseny FLL (First Lego League) Az Ady-SOKK csapata részt vett a Debrecenben megrendezett FLL (First Lego League) regionális robotversenyen, és elsőként jutott tovább a Közép-Európai Döntőbe.

2016. november 18.

Sikerhétvégéjük volt az adys diákoknak

Sikerhétvégéjük volt az adys diákoknak

Az elmúlt hétvégén három nemzetközi természettudományos versenyben is nagy sikereket értek el a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum diákjai. Az alábbiakban összegezzük a versenyeket, valamint az adys diákok által elért szép eredményeket.

http://www.biharinaplo.ro/helyi/2016/11/22/sikerhetvegejuk-volt-az-adys-diakoknak.biharinaplo2016. április 25.

Diákvetélkedő 1956-ról

18. alkalommal szervezte meg a nagyváradi Ady Endre Középiskola a Kárpát-medencei középiskolások történelmi vetélkedőjét Hősiesség-Tisztesség-Méltóság, címmel, mely az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának állított emléket.

2016. március 21.

Nem lanyhul az adysok díjéhsége

A nagyváradi Ady Endre Líceum diákjai ismét remekül szerepeltek a különböző tantárgyversenyeken. Az alábbiakban számba veszük a legutóbbi sikereiket. 

2015. május 08.

Történelemből mérték össze tudásukat

Május 8-án és 9-én zajlott le a tizenhetedik alkalommal megszervezett Varadinum történelmi verseny, a XXIV. Festum Varadinum keretében. A komoly hagyománnyal bíró megmérettetésnek az Ady Endre Elméleti Líceum adott helyet

2013. július 01.

Bethlen Gábor fejedelem nyomában

A Festum Varadinum keretében megrendezett, Kárpát-medencei középiskolások történelmi vetélkedője címet viselő verseny díjazottjai a Rákóczi Szövetség által felajánlott különdíjnak köszönhetően tanulmányi kiránduláson vettek részt, melynek tematikája követte az idei verseny témáját, amely Erdély aranykora, azaz a XVII. század, ezen belül is Bethlen Gábor uralkodása volt.

2013. április 26.

Szervezők és dobogósok! :)

Erdély aranykoráról szóló történelmi vetékedő Idén is megszervezte iskolánk a Festum Varadinum keretein belül a már hagyománnyá vált történelmi vetélkedőt. Az idei téma Erdély aranykora volt, melynek fő alakja Bethlen Gábor erdélyi fejedelem. Kárpát-medencei vetélkedőnkre idén tizenöt csapat nevezett be, Nagyváradot pedig négy csapat képviselte (három adys és egy eminescus).

2009. május 18.

Apáczai Csere János Nemzetközi Magyar Nyelv- és Irodalom Tantárgyverseny

Május 18-22. között iskolánk volt a házigazdája a magyar nyelv- és irodalom tantárgyverseny Kárpát-medencei döntőjének. A Bihar, Kolozs, Szatmár, Szilágy, Hargita és Kovászna megyéből érkezett csapatok mellett Magyarországról, Szerbiából és Ukrajnából is érkeztek diákok, hogy tanúbizonyságot tegyenek nyelvi és irodalmi tudásukról, kreativitásukról, és nem utolsó sorban, hogy megismerjék egymást, s megismerkedjenek Nagyvárad kultúrájával.


© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad