„Érted-e?” – Utazás az otthon megtalálásáért

2023. december 08.

Az Ady Endre Elméleti Líceum 12.E osztályának diákjai egy szívmelengető előadással folytatták az idei évad maturandusz-avatóinak sorát, melynek címe „Érted-E” volt. Az előadás egy különleges utazásra hívta a nézőket, ahol a főszereplő a mindenkori E osztály szelleme segítségével, dimenzióról-dimenzióra ugrált. A darab során a közönség végigkísérhette a főhős menekülését, ahogy keresi azt a helyet, ahol igazán otthon érezheti magát. Bár a színpadon sok színes világot látogatott meg, de egyik sem nyújtotta azt a melegséget és biztonságot, amit az otthon. A darab csúcspontján a főhős egy néptánc előadást tekintett meg, melynek segítségével ráébredt, hogy az igazi otthona ott van, ahol az osztálytársai vannak, akikkel együtt értette meg az egység lényegét, mely mély üzenetet közvetített a nézők felé: „Ki más tudhatná ezeket, ha nem mi, akikkel megtanulta, akikkel felfedezte, akikkel rájött, akikkel megélte, akikkel megfejtette, - akikkel megértette! ... Érted-e? Igen, értem! ... Értem! Ide tartozom!”

            Az előadás humoros, zenés és megható jelenetekkel tarkított, melynek során a közönség nem csak szórakozhatott, de elgondolkodhatott azon is, hogy mi az, ami igazán fontos.

            „Az Érted-e?” című előadás bizonyította, hogy az igazi otthon megtalálása egy belső utazás eredménye, amely során ráébredünk, hogy a legnagyobb kincs a közösség és az összetartozás érzése. Az előadás méltán vált az osztály egyik emlékezetes pillanatává, amely hosszú ideig megmarad majd a résztvevők és a nézők szívében.

 

Bakró Tamás

12.E




Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad