Belga cserediákok az Ady-líceumban

2024. február 29.

 

Az Ady Endre Elméleti Líceum lelkesen fogadta az “Across cultures” program keretében érkező belga cserediákokat. Ez az egyedi program lehetővé tette, hogy határokat átlépve kulturális tapasztalatban gazdagodjanak és fejlesszék idegen nyelvű beszédkészségüket. A cserediák csapatot teljesen elbűvölte Nagyvárad városa, ahol az Ady Endre Elméleti Líceum adott helyt a különböző közös tevékenységeknek. Az intézmény lelkes diákjai és tanárai szívélyesen fogadták a vendégeket, akik hamarosan beleszerettek a helyi kultúrába és életstílusba.

Az “Across cultures” program keretében a diákoknak lehetőségük nyílt arra is, hogy felfedezzék Aranyos szépségeit, két napot töltve az Ady-líceum menedékházában. Ez az élmény tele volt felfedezésekkel és érdekes programokkal, amelyeket a diákok örömmel fogadtak.

A látogatás végén a belga cserediákok bemutatták különleges projektmunkáikat, melyeken az egész hét során dolgoztak. Ez a kreatív együttműködés, az elkészült munkák bemutatás, a sok közös program erős köteléket hozott létre a diákok között és emlékezetessé tette ezt az együtt töltött időt. Az Ady Endre Elméleti Líceum és a belga cserediákok közötti találkozás egyértelműen bizonyította, hogy a kulturális csereprogramok mély és tartalmas kapcsolatokat teremthetnek, amelyek hosszú távon is meghatározóak lehetnek a diákok életében.

Ebben a projektben elengedethetetlen szerepet játszott két nagyváradi tanárnő, Ianc Dorotea és Stoicu-Crișan Renáta. Igaz, hogy ez volt az első ilyen jellegű tevékenységük, de ennek ellenére zökkenőmentesen és sikeresen szervezték.

Bessel Dávid (XI. D), Páll-Zsigmond Andor (X. D)




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad