Időalagút, dinoszauruszcsontok, axolotlk, deguk...

2024. április 25.

Csütörtökön a Nagyváradi Körösvidéki Múzeumban jártunk. A Természettudományi Részlegen Posmoseanu Erika paleontoógus kalauzolt minket kedvesen és szakszerűen a Föld megalakulásának kezdeteitől napjainkig. Egy időalagúton keresztül figyelemmel követhettük a Föld élőlényeinek változását, fejlődését. Egy szimulátor segitségével megfigyelhettük a kontinensek alakulását az évmilliók alatt.

A hely egyik érdekessége az országban egyedülálló mamutcsontváz, amelyet a mai Lótusz bevásárlóköszpont területén találtak a kutatók.

Rövid uzsonnaszünet után a Viváriumban folytattuk napunkat, ahol terráriumokban és akvárimokban exotikus állatfajokat figyelhettünk meg. Láttunk axolotlt, kaméleont, pirájákat, de az osztály szívéhez a legközelebb mégis talán a deguk kerültek.

Kihasználtuk a napsütést, átsétáltunk a Rhédey-parkba, ahol megálltunk Heyman Éva szobránál, és beszélgettünk életéről, a korról, amiben élt, majd mindezt fergeteges játék követte a parkban.

Szép napunk volt!

Fazekas Csilla-Anikó




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad